ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ: Δείτε τους μαθητές του Καλάμου να πηγαίνουν σχολείο με… καΐκι! Οκτώ παιδιά θαλασσοπνίγονται καθημερινά στην Ελλάδα του 2015.


Πηγή: http://www.star.gr

Εν έτη 2015 στην Ελλάδα, οκτώ μαθητές θαλασσοπνίγονται καθημερινά στο Ιόνιο για να μάθουν γράμματα. Το κουράγιο των παιδιών είναι γροθιά στο στομάχι γι’ αυτό που ονομάζεται ελληνικό κράτος.
Όσο κι αν φαίνεται απίστευτο ... στο βίντεο θα δείτε τους 8 ήρωες-μαθητές του Καλάμου να πηγαίνουν και να γυρίζουν από το σχολείο τους με… καΐκι!
Παίζουν καθημερινά τη ζωή τους κορώνα-γράμματα και ζουν στις μέρες μας έναν απίστευτο Γολγοθά για να μάθουν γράμματα. Μπαίνουν στο καΐκι και ταξιδεύουν επί 45 λεπτά, για να φτάσουν στα σχολεία της απέναντι ακτής.
Τα 3 παιδιά του Λυκείου πηγαίνουν σχολείο στο Μύτικα Αιτωλοακαρνανίας όπου δένει το καΐκι. Τα υπόλοιπα 5 του γυμνάσιου είναι ακόμη πιο άτυχα... διότι περιμένουν άλλα 20 λεπτά το λεωφορείο που θα τους οδηγήσει μετά από ακόμη ένα τέταρτο στο γυμνάσιο της Κανδήλας.
Όταν οι καιρικές συνθήκες είναι άσχημες το κεντρικό λιμεναρχείο της Λευκάδας δίνει απαγορευτικό και τα παιδιά χάνουν το μάθημα. Τα παιδιά του Λυκείου βλέπουν τα όνειρα τους για να μπουν στο Πανεπιστήμιο να ναυαγούν στο θαλάσσιο δίαυλο μεταξύ του σπιτιού τους και της απέναντι στεριάς.
Δεν είναι λίγες οι φορές που έχουν ξεμείνει λόγω καιρού στο Μύτικα και αναζητούν μέρος να μείνουν.
Οι οικογένειες τους πληρώνουν μόνο για το καΐκι περίπου 160 ευρώ το μήνα για να μορφώσουν τα παιδιά τους και κάποιοι είναι αποφασισμένοι να εγκαταλείψουν το νησί που δεν έχει ούτε φροντιστήριο.
Αυτό που ζητούν οι μαθητές και οι γονείς τους είναι ένα θαλάσσιο ταξί για να μειωθεί τουλάχιστον η ταλαιπωρία τους. Και όλα αυτά στην Ελλάδα του 2015 την στιγμή που σε όλο τον κόσμο γίνονται μαθήματα on line.

3 σχόλια:

  1. αξιοθαυμαστα... αλλα το ελληνικο κρατος τι μπορει να κανει? να προσλαβει καθηγητες για τον Καλαμο? ουτε στο Λουξεμβουργο δεν γινονται αυτα...ας μην υπερβαλλουμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τι εννοείς ρε 5.48? Αυτή κρίνεις πως είναι η λύση? Να προσληφθούν καθηγητές για τον Κάλαμο? Αυτή νομίζεις πως είναι η λύση? Ή το να τούς εξασφαλίσει διαμονή στο Μύτικα? Τι βλέπεις περισσότερο λογικό?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Διαμονη στο μυτικα σε παιδια ανηλικα; ας μην υπερβαλουμε κιολας. Μπραβο στα παιδια τους εχει γινει συνηθεια πλεον κ εχουν αποκομισει τοσο σημαντικες εμπειριες που στην ζωη τους θα μπορουν να τους φενοντε σημαντικο ακομα κ το πιο ασημαντο.υπερτερουν σε σχεση με τα αλλα παιδια που τα πανε οι γονεις τους με το αμαξι για να μην περπατησουν 3 μετρα να πανε σχολειο που ταχουν ολα ετοιμα κ δεν ειναι ευχαριστιμενα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.