Στoυς ιδιώτες παραχωρεί ο Δήμος Ξηρομέρου πλήθος υπηρεσιών, μιας και ο ίδιος δήλωσε αδυναμία να τις εκτελέσει.


Διαπίστωση αδυναμίας εκτέλεσης των υπηρεσιών του άρθρου 61 παρ. 1 και 2 του Ν. 3979/2011 για το έτος 2016 δήλωσε ο Δήμος Ξηρομέρου με σχετική του απόφαση στο σημερινό Δημοτικό Συμβούλιο.
Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι δηλώνει ότι δεν μπορεί να πραγματοποιήσει υπηρεσίες καθαρισμών κοινοχρήστων χώρων, νεκροταφείων, ρεμάτων, αλσυλλίων, δασυλλίων, αντιπυρικών ζωνών, φρεατίων και σχαρών όμβριων υδάτων, δημοτικών κτιρίων, δημοτικής και αγροτικής οδοποιίας, καθαρισμός δεξαμενών, συντήρηση αντλιοστασίων και χλωριωτών, αποφράξεις δικτύων όμβριων, μεταφορές φερτών υλικών που προέρχονται από θεομηνίες.
Η λύση για να παρέχει τις παραπάνω υπηρεσίες είναι η σύναψη δημόσιων συμβάσεων παροχής υπηρεσιών, που προβλέπεται στις διατάξεις του Π.Δ. 60/2007 (Α΄ 64), σε συνδυασμό με τις διατάξεις των άρθρων 209 και 273 του Κ.Δ.Κ. (Ν. 3463/2006). Με λίγα λόγια αποφάσισε την εκχώρηση των προαναφερόμενων υπηρεσιών στους ιδιώτες.
Το ίδιο ακριβώς είχε πράξει και για το έτος 2015, προκύπτοντας έτσι καταιγισμός απ' ευθείας αναθέσεων για υπηρεσίες καθαριότητας.

8 σχόλια:

  1. Σοσιαλισμος δια της τεθλασμενης ...
    Εσυ Φω .. πως να το πω ;
    τι' λες για ολα ταυτα και αυτα ;
    αλυζιος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μα κ η αντιπολίτευση το θεμα αυτο το ψήφισε σύσσωμη.
    Καλά έκανε ομως...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μαλλον θα προκειται για τοπικη αυτοδιαλυση και οχι αυτοδιοικηση ....
    αλυζιος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η δεοντολογία απαιτεί να αναφέρεται στο άρθρο ποιοι σύμβουλοι και ποιες πολιτικές δυνάμεις υπερψήφισαν ή καταψήφισαν την απόφαση.Φυσικά η απόφαση δεν ήταν ομόφωνη. Καταψήφισαν η Συμπολιτεία (Γεωργαλής, Τζαχρήστας),η Λαϊκή Συσπείρωση(Κομπλίτσης),ο Κατσιπάνος κι ένας της μείζονος αντιπολίτευσης (Καρφής)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μπορεί να μας πει κάποιος πως θα λειτουργει ο Δήμος ,πως θα μαζεψει τα σκουπιδια,πως θα λειτουργούν τα αντλιοστάσια,πως θα κάνει ένα σωρό πράγματα στην καθημερινότητα χωρίς προσωπικό;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΝΑΙ στην τοπικη αυτοδιοικηση !
    ΟΧΙ στην τοπικη αυτοδιαλυση ...
    αλυζιος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. δωστε τους καθαρισμους εξω και τους εργαζομενους των πενταμηνων στην καθαριοτητα κρυψτε τους.
    καλα το πατε το εργο
    ετσι και αλλιως αλλοι ειναι τα κοροιδα που πληρωνουν
    εμεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Τις ...... εκτέλεσε στην κυριολεξία!!!!!!!!!!!!!!! Για να δούμε και ποιός (και πως) θα τις πάρει. Και ας κρατήσουμε και την υπομονή μας και για το μέλλον για να δούμε και πως τις πήρε. Πάντα τρώγονται μεταξύ τους και στο τέλος τα λένε οι ίδιοι. Δεν τα βγάζουμε απ το μυαλό μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.