Ντίνα Σαμαρά: Η δημοτική αρχή υποβάθμισε πλήρως το ρόλο των Προέδρων. Ούτε μία λάμπα δεν μπορούν να αλλάξουν χωρίς άδεια και παρακάλια.


Σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις του Καλλικράτη και του Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων, κάθε Πρόεδρος Τοπικής Κοινότητας δικαιούται 1.000 € και κάθε Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας 2.000 € για την αντιμετώπιση επειγουσών αναγκών που έχουν να κάνουν με την καθημερινότητα του δημότη.
Όταν το ποσό αυτό δαπανάται αντικαθίσταται από άλλο.
Δυστυχώς όμως εδώ και ένα χρόνο από την ανάληψη των καθηκόντων της η δημοτική αρχή δεν έχει διαθέσει ούτε ένα ευρώ σε καμία από τις 18 Τοπικές Κοινότητες και τη μια Δημοτική Κοινότητα του Δήμου μας.
Στα λόγια, η διοίκηση του Δήμου αποδεικνύεται μεγαλόψυχη αλλά στις πράξεις πολύ μικρή των προσδοκιών των δημοτών μας.
Προεκλογικά αλλά και μετεκλογικά σύμφωνα με το πρόγραμμα της διατυμπάνιζε ότι «θα αναβαθμίσει τα τοπικά συμβούλια και θα τους μεταβιβάσει όλες τις αρμοδιότητες που αφορούν την καθημερινότητα του πολίτη όπως την ύδρευση (αντλιοστάσια, εσωτερικά, εξωτερικά δίκτυα κλπ), την αποχέτευση, την καθαριότητα, τον ηλεκτροφωτισμό, τα νεκροταφεία, την αγροτική και εσωτερική οδοποιία με ταυτόχρονη εξασφάλιση των σχετικών πιστώσεων».
Διανύουμε το μήνα Οκτώβριο και δυστυχώς όχι μόνο δεν έχει δοθεί ούτε ένα ευρώ στους Προέδρους αλλά τα ποσά αυτά με αναμορφώσεις προϋπολογισμού έχουν απορροφηθεί σε «εργασίες» πιο σημαντικές από την ομαλή λειτουργία των Τοπικών Κοινοτήτων,  όπως είναι η προμήθεια υλικών για ανάγκες τελέσεως εθνικών εορτών και εκδηλώσεων ή εργασίες που ούτως ή άλλως έπρεπε να επιτελούν οι Πρόεδροι όπως η αποκατάσταση ζημιών δικτύων ύδρευσης.
Μέσα σε ένα χρόνο η δημοτική αρχή έδειξε τις αληθινές της προθέσεις.
Υποβάθμισε πλήρως το ρόλο των Προέδρων καταστρατηγώντας το θεσμό αυτό.
Ακόμη και για μια αντικατάσταση λαμπτήρα θα πρέπει να πάρουν άδεια από τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο και να παρακαλέσουν τον Δήμαρχο.
Αυτή είναι η ωμή αλήθεια.
Τα φαινόμενα αυτά δεν αποτελούν τιμή για το Δήμο μας.
Πρέπει οι Τοπικές Κοινότητες να αναπνεύσουν και αυτό θα γίνει διαμέσου των Προέδρων.
Καλούμε τη διοίκηση του Δήμου σε αλλαγή πλεύσης της πολιτικής της, γιατί αυτή που ακολουθεί ρίχνει τους δημότες στα βράχια του χάους.

Αστακός 09/10/2015

Η αρχηγός της μείζονος αντιπολίτευσης

Κουμανδράκη-Σαμαρά Κωστούλα


ΜΥΤΙΚΑΣ PRESS: Στο παρελθόν, με σχετικές μας αναρτήσεις, είχαμε αναδείξει το συγκεκριμένο θέμα τρεις φορές. Δείτε εδώεδώ και εδώ.

3 σχόλια:

 1. * Επεσε τετοια φτωχεια και δυστυχια στο οικονομικο
  γι' αυτο και δεν αλλαζουμε , ουτε ενα λαμπογυαλο στο δικτυο το ηλεκτρικο "


  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Πως το ειχες πει τοτε εκεινο το ωραιο δημαρχε?
  οι προεδροι με εμενα θα εχουν δικο τους μικρο προυπολογισμο και χρηματα να λυνουν προβληματα.
  ισ ωραιος ωρε ισ ωραιος

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Πολιτικος = να ξεφουρνα στον καθενα μας το παραμυθι που θελει να ακουσει
  Ο δικος μας ειναι the best

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.