Υπέροχο το «ΞΗΡΟΜΕΡΙΤΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ ΣΤΗΝ ΜΟΥΣΙΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ» της Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Ξηρομέρου (Ο.Π.ΣΥ.Ξ).


Αθήνα, 11 Νοεμβρίου 2015
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ.

Στο Αμφιθέατρο της Τεχνόπολης Δήμου Αθηναίων, ένα χώρο που αποτελεί σημείο συνάντησης πολιτιστικών εκδηλώσεων, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 7/11/2015 και ώρα 18:00 - 21:00 η εκδήλωση «ΞΗΡΟΜΕΡΙΤΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ ΣΤΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ» που διοργάνωσε η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ξηρομέρου (Ο.Π.ΣΥ.Ξ). Μια εκδήλωση αφιερωμένη στην Ξηρομερίτικη μουσική παράδοση με σκοπό τη διαφύλαξη και προβολή της πολιτισμικής μας κληρονομιάς.
Την εκδήλωση παρουσίασε ο πρώην Πρόεδρος της Ομοσπονδίας, κ. Νίκος Μήτσης ο οποίος αναφέρθηκε στην μουσική παράδοση του τόπου μας και στους παλιούς οργανοπαίχτες της Επαρχίας Βονίτσης και Ξηρομέρου, ενώ από το βίντεο προβάλλονταν φωτογραφίες από γλέντια παλιάς εποχής καθώς και φωτογραφίες από ζυγιές εκείνης της εποχής (1910 - 1962).
Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Δημήτρης Στεργίου αφού ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους εκ μέρους του Κεντρικού Συμβουλίου για την παρουσία τους στην εκδήλωση, αναφέρθηκε με συντομία στην 35ετή παρουσία της Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Ξηρομέρου στο χώρο του πολιτισμού και ζήτησε από τους Ξηρομερίτες να στηρίζουν τις δράσεις της ώστε και στα επόμενα χρόνια να συνεχίσει το δημιουργικό της έργο.
Συνέχισε λέγοντας ότι η Ομοσπονδία πήρε την πρωτοβουλία να πραγματοποιήσει την εκδήλωση αυτή στους δύσκολους καιρούς που ζούμε με στόχο να κρατήσει ζωντανό και αμείωτο το ενδιαφέρον όλων μας για τη γνήσια μουσική παράδοση του τόπου μας.
Ακόμη ανέφερε ότι όλον αυτόν τον πολιτιστικό πλούτο της περιοχής μας, όχι μόνο δεν πρέπει να τον περιφρονούμε, αλλά να καταλάβουμε ότι είναι στοιχείο της ταυτότητάς μας που αξίζει να προβάλουμε και να διασώζουμε. 
Ακολούθησε το αφιέρωμα στην μουσική παράδοση υπό τους ήχους παραδοσιακής ορχήστρας και με τη συμμετοχή των χορευτικών ομάδων του συλλόγου απανταχού Φυτειωτών «Το Λιγοβίτσι», του Συλλόγου Μοναστηρακιωτών Αθήνας, της Ένωσης Ηπειρωτών Ιλίου και του Σωματείου Ελληνικής Παράδοσης Ιλίου που «έκλεψαν» την παράσταση παρουσιάζοντας με άρτιο τρόπο χορούς της περιοχής μας και μεταφέροντας στην αίθουσα έναν αέρα ξηρομερίτικης λεβεντιάς.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους: ο Προϊστάμενος συσσιτίων της Ιεράς Μητρόπολις Ν. Ιωνίας, πατέρας Νεκτάριος Γερονικολός, ο Βουλευτής Αιτωλ/νίας, Κώστας Καραγκούνης, ο Πρόεδρος της ΠΑΝ.ΣΥ. Πάνος Χολής, και ο ταμίας Βαγγέλης Τσιούνης, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συλλόγων Τριχωνίδας, Δημήτρης Χριστόπουλος, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συλλόγων Βάλτου Χρήστος Σαλαούνης και ο Γραμματέας Δημήτρης Μασκλαβάνος, από την Ομοσπονδία Συλλόγων Ναυπακτίας το μέλος του Κ.Σ. Κώστας Λόης, η Αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Συλλόγων Μεσολογγίου Αγγελική Μπερερή, ο επίτιμος πρόεδρος της ΠΑΝ.ΣΥ. Αλέκος Σάββας, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γαβαλιωτών Αθήνας, Άρης Σουφλής, ο πρώην Πρόεδρος της Ομοσπονδίας και Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Ζωγράφου Χρήστος Κλαδευτήρας, ο Δημοτικός Σύμβουλος και Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Ξηρομέρου Κώστας Γεωργούλας, Νώντας Λαμπρακάκης Σύμβουλος του Δημάρχου Αθηναίων π. Αντιδήμαρχος Αθήνας, ο Αντιδήμαρχος Δήμου Παλλήνης Κώστας Μπάκας, ο Δημοτικός Σύμβουλος Ιλίου Δημήτρης Γαλούνης, ο Δημοτικός Σύμβουλος Ιλίου και Πρόεδρος της Ένωσης Ηπειρωτών Ιλίου Χρήστος Γκόνης, η Γραμματέας Ηπειρωτών Ιλίου Μαρίκα Γκόνη και ο Αντιπρόεδρος Δημήτρης Δάλλας, η κα Βασιλική Μπάτσαρη Σύμβουλος 7ου Διαμερίσματος Δήμου Αθηναίων, ο π. Γ. Γραμματέας του Υπουργείου Ανάπτυξης Γιώργος Τσούκας, ο Ευάγγελος Κουτιβής μέλος του Δ.Σ. του ΝΠΔΔ «Κέντρο Κοινωνικής Μέριμνας και Ανάπτυξης Δήμου Ακτίου - Βόνιτσας», από το Σύλλογο Μπαμπίνης ο Πρόεδρος Φώτης Κομπλίτσης, ο Γραμματέας του Συλλόγου Στάνου Σπύρος Καραδήμας, από την Ένωση Αστακινών ο Χρήστος Μάντζαρης, η κα Έφη Πρατάρη από το Σύλλογο Αιτωλ/νων ''Η Φλόγα'', Πρόεδροι, Μέλη και Εκπρόσωποι όλων των Συλλόγων Μελών της Ομοσπονδίας.


Το Κεντρικό Συμβούλιο ευχαριστεί τον Πρόεδρο και το Δ.Σ. της Τεχνόπολις Α.Ε. για την παραχώρηση του χώρου, τους συμμετέχοντες Συλλόγους, Μοναστηρακιωτών Αθήνας, Φυτειωτών Αθήνας το «Λιγοβίτσι», Ένωσης Ηπειρωτών Ιλίου, του Σωματείου Ελληνικών Παραδοσιακών χορών «Ελληνική Παράδοση» Ιλίου και τα χορευτικά τους, που με χαρά ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας, τους Δασκάλους των χορευτικών Γιώργο Γιαννόπουλο, Αντώνη Μπενέκο, Έφη Ρούτη και Βασίλη Τσούνη, την Ορχήστρα και προσέφεραν όμορφο θέαμα, τον κ. Νίκο Μήτση για την παρουσίαση της εκδήλωσης και τον ΑΧΕΛΩΟ TV για την κάλυψη της εκδήλωσης.
Τέλος ευχαριστούμε όλους όσους μας τίμησαν με την παρουσία τους και έκαναν την εκδήλωσή μας τόσο πετυχημένη. 
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ (Ο.Π.ΣΥ.Ξ.)

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.