Παρέμβαση του Συλλόγου Επαγγελματιών Μύτικα για το ενδεχόμενο κλείσιμο του υποκαταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς του Μύτικα.


Μύτικας 16.11.2015
Αριθμ. Πρωτ.:
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ
ΜΥΤΙΚΑ
Προς: ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ
Υπηρεσία Εξυπηρέτησης
Πελατών
ΘΕΜΑ: «Υποκατάστημα Τράπεζας Πειραιώς Μύτικα».

Πριν από μερικές ημέρες πληροφορηθήκαμε ότι υπάρχει πρόταση για κλείσιμο του υποκαταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς Μύτικα. Να σας θυμίσουμε ότι το συγκεκριμένο υποκατάστημα εξυπηρετεί μια ολόκληρη περιοχή που αποτελείται από πέντε χωριά και επίσης δύο γειτονικά νησιά μιας και είναι το κέντρο της περιοχής αυτής.
Ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες ο πληθυσμός αυξάνεται κατακόρυφα, αφού είμαστε ένας από τους βασικότερους τουριστικούς προορισμούς της Αιτ/νιας με αρκετούς τουρίστες Έλληνες και ξένους.
Ένα ενδεχόμενο κλείσιμο της τράπεζας θα αποφέρει καθοριστικό χτύπημα στην οικονομία της περιοχής μας, ιδιαίτερα αν αναλογιστεί κανείς τα γενικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο εμπορικός και αγροτικός κόσμος την παρούσα συγκυρία στη χώρα μας.
Η συγκεκριμένη τράπεζα είχε καθημερινό όγκο συναλλαγών και η αναστολή της λειτουργία της θα μας οδηγούσε σε καθημερινή βάση στα κοντινότερα υποκαταστήματα που βρίσκονται σαράντα χιλιόμετρα περίπου μακριά από εδώ, χωρίς να υπάρχει τακτική συγκοινωνία, επιβαρύνοντας μας οικονομικά και ξοδεύοντας τον πολύτιμο χρόνο μας, αφού το κλείσιμο του υποκαταστήματος θα επιβαρύνει σε φόρτο δουλειάς τα άλλα υποκαταστήματα.
Με την τράπεζα Πειραιώς όλα αυτά τα χρόνια δημιουργήσαμε σαν τοπική κοινωνία μια σχέση εμπιστοσύνης και ελπίζουμε ότι δεν θα επιτρέψετε μία τέτοια εξέλιξη που θα οδηγήσει στον οικονομικό μαρασμό της περιοχής και την παρακμή. 
Θα παρακαλούσαμε να ενημερώσετε έγκαιρα την τοπική κοινωνία για τις προθέσεις σας.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΦΑΡΡΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

3 σχόλια:

  1. Ο κόσμος τόχει τούμπανο κι εμείς κρυφό καμάρι. Όπως βλέπουμε στα παρακάτω link "βρωμάει ο τόπος" από κλεισίματα καταστημάτων. Δυστυχώς είναι μια πραγματικότητα και μάλλον αφορά την πρώτη φάση. Αν δεν ακούσετε τη λέξη ΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ της Πειραιώς (και ίσως και της Εθνικής), πρακτικά αυτό σημαίνει ότι θα έχουμε χιλιάδες άνεργους κατ' αρχάς και σε δεύτερη φάση θα έχουμε μαζικές λιποθυμίες - κατάρες - αφορισμούς - εμφράγματα - ιλίγγους και λοιπά κρούσματα του στυλ "χάνω τη γη κάτω απ τα πόδια μου", επειδή θα υπάρχει αβεβαιότητα για τις καταθέσεις (και τις θυρίδες φυσικά) από τη μιά μεριά και για την τύψη των δανείων από την άλλη. Κοιτάξτε λοιπόν παρακάτω σε πόσες περιοχές τις Ελλάδας έχουν ξεσηκωθεί και οι επίσημοι φορείς και οι βουλευτές και οι δημοτικές αρχές (ξέχασα, η δική μας ασχολείται με απευθείας αναθέσεις και τσαμπουκαλεύεται όταν ρωτάμε) και ο καθένας ότι νομίζει. Τουλάχιστον να κάνουμε μια συμβολική κατάληψη για να μην πούμε ότι πέρασε και δεν ακούμπησε. Πρόεδρε του Εμπορικού Συλλόγου, φίλε μήτσο, νομίζω πως πρέπει να καλέσεις ΔΣ και να προτείνεις ακριβώς αυτό, τον αποκλεισμό της τράπεζας, έστω για μισή ώρα. Έτσι για να βγάλουμε και καμία selfie.


    http://amaliadanews.gr/%CE%AC%CE%B3%CE%B3%CE%B5%CE%BB%CE%BF%CF%82-%CE%BC%CF%80%CF%81%CE%AC%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%BD%CE%B1-%CE%BC%CE%B7-%CE%BA%CE%BB%CE%B5%CE%AF%CF%83%CE%BF%CF%85%CE%BD-%CF%84%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B1/

    http://www.serraikanea.gr/oikonomia/item/32606-serres-anakoinosi-gia-kleisimo-kai-sygxonefsi-katastimatos-tis-trapezas-peiraios-foto.html

    http://olympiobima.gr/ey-lagdaris-epistoli-diamartyrias-gia-kleisimo-tis-trapezas-peiraios

    http://www.sperchios.com/news/spercheiada-o-dimos-antidra-sto-kleisimo-tis-trapezas-peiraios/

    http://www.attikos.gr/%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%B5%CF%84%CE%B1%CE%B9-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%B8%CE%B1-%CE%B5%CF%80%CE%B1%CE%BD%CE%B5%CE%BE%CE%B5%CF%84%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%B5%CE%B9-%CE%B7-%CE%B1/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο δήμος έχει κάνει καμία ενέργεια?????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δείτε στο παρακάτω link, που μας έστειλε τακτικός αναγνώστης του Blog μας, σε έναν άλλο Δήμο που έχουν ακριβώς το ίδιο θέμα με εμάς.
    Ο τοπικός Δήμος εκεί έχει σηκώσει πάρα πολύ το θέμα με δυναμικές κινητοποιήσεις.

    http://www.lamiareport.gr/index.php/topika/item/26761-xamos-se-sperxeiada-makrakomi-gia-tin-peiraios-kai-ta-astynomika-tmimata

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.