Ξεχάσαμε γεωλογική και στατική μελέτη stop...


Στο Δημοτικό Συμβούλιο που έγινε στις 2 Νοεμβρίου, στην αναμόρφωση προϋπολογισμού που έγινε, μεταφέρθηκε ποσό 11.116 €, στον Κ.Α. εξόδων 30-7412.021 με τίτλο «Εκπόνηση γεωλογικής μελέτης έργου ''Αποκατάσταση δρόμου νέου Βάρνακα - Παλαιού Βάρνακα στη θέση παλαιού φράγματος λόγω καθίζησης από πρόσφατες πλημμύρες''» και ποσό 5.355 €, στον Κ.Α. εξόδων 30-7412.022 με τίτλο «Εκπόνηση στατικής μελέτης έργου ''Αποκατάσταση δρόμου νέου Βάρνακα - Παλαιού Βάρνακα στη θέση παλαιού φράγματος λόγω καθίζησης από πρόσφατες πλημμύρες''».
Ενώ η τοπογραφική, η αρχιτεκτονική, η υδραυλική και η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων έγιναν, ανακαλύφθηκε προσφάτως ότι λείπει η στατική μελέτη (από τις βασικές μελέτες κάθε έργου, που γίνεται πρώτη - πρώτη στην σειρά) και η γεωλογική μελέτη.
Συνέπεια αυτού προβλέπεται και άλλη καθυστέρηση αποκατάστασης της ζημιάς στον κατεστραμμένο δρόμο, που ήδη έχει συμπληρώσει πάνω από χρόνο, ταλαιπωρώντας και δυσχεραίνοντας αφάνταστα τους πολλούς επαγγελματίες κτηνοτρόφους που έχουν τις εγκαταστάσεις τους στην τοποθεσία, οι οποίοι το μόνο που μπορούν να κάνουν είναι να ακούν τις διαβεβαιώσεις των αρμοδίων και να υπομένουν και να περιμένουν καρτερικά από αυτούς, επιτέλους να λυθεί το πρόβλημα τους.
Εννοείται φυσικά, ότι εφόσον χάθηκε η ευκαιρία να γίνει το συγκεκριμένο έργο το περασμένο Καλοκαίρι, να γίνει μέσα στο Χειμώνα είναι δύσκολο έως αδύνατο με τις κατεβασιές μεγάλης ποσότητας νερού του χειμάρρου.
Άρα καλώς εχόντων των πραγμάτων πάμε για αρχές - μέσα - τέλος Καλοκαιριού. Υπομονή λοιπόν...

9 σχόλια:

  1. Κάτι τέτοιες ομορφιές έγιναν και με το λιμάνι. Ή θα μας μαλωσουν που τα λέμε ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι, χαχαχαχα, έχουν αποκτήσει ειδικότητα

      Διαγραφή
  2. δεν σε μαλωνει κανενας , γιατι να σε μαλωσουν ?
    επειδη λες την γνωμη σου ?
    δημοκρατια εχουμε και μαλιστα ποιοτικη αυτοδιοικητικη δημοκρατια ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αντιδημαρχε Αλυζιας ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πεστε ν' αρθουν σεισμολογοι !
    ειναι σοβαροι οι λογοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Στον δρομο του Βαρνακα τον ανηφορικο
    ηττηθηκε κατα κρατος , το κρατος το ισχυρο ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΑΝ ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕΙ Η ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ , ΑΣ ΤΗΝ ΠΟΥΜΕ
    ισχυρη ... αυτοδιοικητικη δημοκρατια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Η ικανοτητα των εκλεγμενων μας προσωποποιημενη.
    Δεν ακουσαμε απο κανεναν τιποτα.
    Θαψιμο
    Ακρα του ταφου σιωπη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Σχετικά με τον δρόμο στον Βάρνακα, για ενημέρωση των αναγνωστών μας, οι συμβάσεις των 4 άλλων μελετών υπογράφτηκαν 27.7 με προθεσμία πέρατος αυτών τους 2 μήνες, δηλαδή 27.9.
    Επίσης ως γνωστό το συγκεκριμένο έργο παρότι είναι μικρό σε μήκος, είναι σε δύσκολη περιοχή μιας και υπάρχει ολόκληρος βραχώδης λόφος ύψους πάνω από 10 μέτρα στις παρειές του οποίου βρίσκεται ο δρόμος και δίπλα υπάρχει και το αρχαίο φράγμα με εμπλοκή και της αρχαιολογίας.
    Γενικά δεν είναι ένα απλό έργο.
    Το ότι βρέθηκε να υπολείπονται δύο μελέτες και ότι αυτό προέκυψε από τις άλλες μελέτες είναι αστείο.
    Για όποιον ξέρει το σημείο, στατική και γεωλογική μελέτη ήταν απαραίτητες εξ αρχής.
    Επίσης ότι έχουν περάσει 14 μήνες από την καταστροφή του δρόμου και έχουμε ακόμη, αυτό δεν κατασκευάστηκε, δεν ανακαλύφθηκε, δεν ξεχάστηκε.
    Είναι δεδομένο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.