Σε υψηλές πτήσεις ο Αλυζιακός. Από νίκη σε νίκη με τελευταίο θύμα τον Α.Ο. Αρχοντοχωρίου τον οποίο νίκησε με 3 - 0 (Φωτογραφίες και βίντεο).


Ένα παιχνίδι από τα παλιά είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν οι πολλοί φίλαθλοι που παραβρέθηκαν το πρωί της Κυριακής 6.12 στο γήπεδο του Μύτικα. Το παιχνίδι Α.Ο. Αλυζιακός εναντίον Α.Ο. Αρχοντοχωρίου ξαναζωντάνεψε μνήμες και θύμησες από παλιούς αγώνες μεταξύ των δύο ομάδων, τόσο στα αξέχαστα ποδοσφαιρικά καλοκαιρινά τουρνουά όσο και σε επίπεδο ερασιτεχνικού πρωταθλήματος.
Ο ηλιόλουστος καιρός, η ώρα του αγώνα και η γιορτή του Αγίου Νικολάου, πολιούχου του Μύτικα, συνέβαλε ώστε αρκετός κόσμος να παραβρεθεί στο γήπεδο για να παρακολουθήσει τον αγώνα αν και πολλοί προτίμησαν να απολαύσουν τον καφέ και το ουζάκι τους στα μαγαζιά του Μύτικα, ένεκα του πολύ καλού καιρού όπως προείπαμε.


Η είσοδος των δύο ομάδων στον αγωνιστικό χώρο.

Στα αγωνιστικά θα λέγαμε ότι ο Αλυζιακός είχε ένα εύκολο πρωινό με αντίπαλο την ομάδα του Αρχοντοχωρίου, παίρνοντας χωρίς ιδιαίτερο κόπο την νίκη και τους τρεις βαθμούς. Αιτία που συνέβη αυτό ήταν η κακή αμυντική λειτουργία της ομάδας του Αρχοντοχωρίου στις στημένες μπάλες, όπου ουσιαστικά χωρίς να δέχεται κάποια ιδιαίτερη πίεση από τον Αλυζιακό, δεχόταν πολύ απλά και εύκολα το γκολ.
Εδώ να πούμε ότι ήταν εμφανής η ποιοτική διαφορά των δύο ομάδων με τους παίκτες του Αλυζιακού να μπορούν να κρατήσουν και να κυκλοφορήσουν άνετα την μπάλα, σε αντίθεση με την ομάδα του Αρχοντοχωρίου που στον αναφερόμενο αγώνα είχε φανερό πρόβλημα στο συγκεκριμένο κομμάτι.
Η ομάδα του Α.Ο. Αρχοντοχωρίου προσπάθησε, δεν επέτρεψε καθόλου την δημιουργία ευκαιριών μπροστά στην εστία της, αλλά προδόθηκε από την ολιγωρία και την άσχημη αντίδραση της στις στημένες φάσεις.
Στα πέντε πρώτα λεπτά και οι δύο ομάδες μπήκαν δυνατά στον αγώνα με δυνατά μαρκαρίσματα, κλείσιμο των χώρων και πολλά τρεξίματα, κάτι που έδειχνε ότι θα έχουμε έναν αμφίρροπο αγώνα κάτι που σε λίγα λεπτά αποδείχτηκε ότι ήταν λάθος η εντύπωση μας.
Στο 6ο λεπτό ο Αλυζιακός εκτελεί κόρνερ με τον μόνιμο εκτελεστή του Δ. Κατσαούνη και εντελώς αφύλακτος από τους αμυντικούς του Αρχοντοχωρίου ο Γ. Παπανικόλας με κεφαλιά κάνει το 1 - 0.
Στο 13ο λεπτό ξανά κερδισμένο κόρνερ για τον Αλυζιακό με το ίδιο σκηνικό. Απομακρύνει προσωρινά η άμυνα του Αρχοντοχωρίου με την μπάλα να ξαναφτάνει στον Δ. Κατσαούνη ο οποίος με γλυκιά σέντρα βρίσκει τον Σ. Αποστολάκη που είχε ξεμαρκαριστεί όμορφα και με σουτ πάνω στην κίνηση έκανε το 2 - 0. Πανέμορφο γκολ τόσο σε εκτέλεση αλλά περισσότερο σαν δημιουργία φάσης.


Ο Σ. Αποστολάκης κάνει το 2 - 0.

Πριν προλάβουν να κοπάσουν οι πανηγυρισμοί πάλι από στημένη φάση ο αμυντικός του Αρχοντοχωρίου φανερά εσκεμένα έδιωξε την μπάλα με το χέρι του, με τον διαιτητή Ασημάκη να καταλογίζει αμέσως το πέναλτι. Εκτελεστής ο εορτάζων Ν. Λυγκώνης και έτσι απλά στο 19ο λεπτό το σκορ ήταν 3 - 0 και το ματς είχε κλειδώσει στην νίκη του Αλυζιακού. Τρεις στημένες μπάλες, τρία γκολ για τον Αλυζιακό, αποτελεσματικότητα 100%.


Ο Ν. Λυγκώνης με πέναλτι κάνει το 3 - 0.

Μέχρι το τέλος του ημιχρόνου είχαμε την πολύ μεγάλη φάση για το Αρχοντοχώρι, όπου σε εκτέλεση φάουλ, βρέθηκε αφύλακτος ο παίκτης του Αρχοντοχωρίου Φραγκογιάννης μέσα στην περιοχή, που με ωραία περιστροφή αμέσως σούταρε προς το τέρμα του Αλυζιακού, με τον τερματοφύλακα Β. Σακουφάκη να αντιδρά και να αποκρούει δύσκολα και σωτήρια στριμώχνοντας μάλιστα την μπάλα και στο δοκάρι του.
Επίσης μεγάλη ευκαιρία με τον Ζ. Μπουλιέρη είχε ο Αλυζιακός όπου δεν ευστόχησε στο τετ α τετ στο οποίο βρέθηκε.
Επίσης υπάρχει μία περίπτωση όπου ο Αλυζιακός ζήτησε πέναλτι πάνω στον Β. Γεωργαλή και η δική μας γνώμη είναι ότι μάλλον ήταν έτσι όπως το είδαμε από την κερκίδα.
Το δεύτερο ημίχρονο με το ματς στο 3 - 0, πραγματικά κύλησε σε πολύ χαμηλούς ρυθμούς με τον Αλυζιακό να κυκλοφορεί απλά την μπάλα και να ελέγχει τον ρυθμό του αγώνα. Χωρίς αξιόλογες ευκαιρίες ο αγώνας οδηγήθηκε στην λήξη του με το σκορ να παραμένει στο 3 - 0.
Με αυτή την νίκη ο Αλυζιακός βρέθηκε μόνος στην τέταρτη θέση με 21 βαθμούς με τον δεύτερο Ηρακλή Αστακού να απέχει δύο βαθμούς και την ΑΕ Βάλτου και Παναμβρακικό Μπούκας που μοιράζονται την τρίτη θέση να απέχουν ένα μόλις βαθμό. 
Επόμενο παιχνίδι για τον Αλυζιακό την Κυριακή 13.6 εκτός έδρας με την δυνατή και δύσκολη ομάδα του Ιδομενέα Εμπεσσού.
Ακολουθούν τα όλα τα αποτελέσματα της 11ης αγωνιστικής και η βαθμολογία του πρωταθλήματος:

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.