Παρέμβαση για το ένα Χριστουγεννιάτικο δέντρο της πλατείας.


Αναγνώστρια του Blog μας με αφορμή αυτό που είδε στην απόφαση 206/2015 του Δήμου Ξηρομέρου για προμήθεια ειδών σημαιοστολισμού και φωτοστολισμού, όπου ένα Χριστουγεννιάτικο δέντρο της πλατείας φαίνεται να έχει ενδεικτική τιμή 1.745 €, μας έστειλε έγγραφο του 2014 από τον Δήμο Αγρινίου, από το οποίο φαίνεται πόσο στοίχισαν στον Δήμο 30 έλατα ύψους από 4,5 - 7 μέτρα και 20 έλατα ύψους από 3 - 4,5 μέτρα.
Δείτε εδώ το έγγραφο. 

10 σχόλια:

  1. Αμα υποψιαστω οι αγρινιωτες ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΕΞΥΠΝΟΙ ΚΑΙ παιρνουν φτηνοτερα να χριστουγεννιατικα δεντρα απο εμας τους ξηρομεριτες
    ΘΑ ΠΕΘΑΑΑΑΑΑΑΝΩ!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ω ! ελατο Ω ! ελατο
      μ' αρεσεις πως μ' αρεσεις !
      μας στελνεις δωρα την πρωτοχρονια
      κ.τ.λ. κ.τ.λ. κ.τ.λ.

      Διαγραφή
  2. Ποσο κανει ?
    ενα ελατο απο 7 - 17 μετρα υψος
    και ενα αλλο ελατο απο 17 - 27 μετρα υψος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. εδω στην πατρα στην πλατεια
    ο δημος στολισε με πολυχρωμα λαμπακια δυο φοινικες
    και ειναι πανεμορφα και ωραια !
    απλα πραγματα !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τα έλατα του Αγρινίου ηταν κομένα,αυτο λεει η μελέτη,δηλαδη δεν εχουν ρίζα ,ειναι αυτα που τα πετάνε μετά τις γιορτές,οπότε η τιμή ειναι πολυ χαμηλή σε σχέσει με τα ζωντανά έλατα.Το έλατο ,αν ειναι έλατο ,που θα πάρει ο Αστακός για να πούμε οτι ειναι ακριβό η θφηνό θα πρέπει να ξέρουμε: τι δέντρο είναι ,τι ποικιλία ,τι ύψος έχει (πχ 2-2,50μ / 3-3,50μ;) αν ειναι σε γλαστρα ριζωμένο, η σε μπάλα χώματος που βγήκε τώρα απο τη γη.Αν υπάρχει μελέτη που τα προσδιορίζει ολα αυτά θα πρέπει να τη δούμε κα μετα να κρινουμε τι ειναι ακριβό και τι φθηνό.Αν δεν υπάρχει μελέτη ,τεχνικές προδιαγραφές δηλαδή,τότε ολα τα σενάρια μπαίνουν στο τραπεζι της κριτικής.
    Παναγιώτης Χολής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Παναγιωτη !
    Η καλυτερη λυση ειναι να παραιτηθει το κογκρεσο ....
    και να παμε σε εκλογες
    μετα τις γιορτες !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλύτερα είναι να δουλεύουμε, τίμια και σωστά , να υπηρετούμε την κοινωνία και να πράττουμε για τον τόπο μας τα καλύτερα. Οι εκλογές κάθε τόσο και λιγάκι δεν εξυπηρετούν τα συμφέροντα του τόπου ,αλλά αυτόν που τις προκαλεί ,έκτος αν υπάρχει αδυναμία να κυβερνήσουν οπότε πρέπει τίμια να το πουν στο λαό και αυτός θα κρίνει το μέλλον του με τις επιλογές του. Αν μιλάς 12:24 για τη δημοτική Αρχή, εγώ προσωπικά δεν επιθυμώ κάτι τέτοιο, έχει εκλεγεί για 4 χρόνια ,ο δημότης την επίλεξε και έτσι θα πορευθούμε. Η επιλογή μας αν ήταν σωστή η λάθος θα την κρίνουμε και θα αναλάβουμε και τις ευθύνες μας.Επιμενω να λέω ότι ο πολίτης πρέπει να είναι ενεργός και να ελέγχει ανά πάσα στιγμή την εξουσία για ότι πράττει. Η απουσία του πολίτη δίνει χώρο στους έχοντες την εξουσία να πράττουν όπως νομίζουν και όπως τους βολεύει με τα γνωστά αποτελεσματα.Για την κατάντια μας δεν φταίνε μονο οι εξουσιαστές αλλά πολλές φορές και εμεις που σιωπούμε η μας βολεύει να σιωπούμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Παναγιωτη !
    Οι μεν κεντρικες εξουσιες πεφτουν , κατω απο την πιεση των πραγματων
    οταν δεν εχουν θετικα αποτελεσμα οι πολιτικες τους
    Οι δε τοπικες εξουσιες δεν πεφτουν , οταν οι πολιτικες τους αποτυνχανουν
    αυτη ειναι μια βασικη διαφορα αναμεσα στις δυο εξουσιες
    γενικα μιλαμε και σε καμια περιπτωση δεν υποννοειται κατι για τον δικο μας δημο !
    Μια λυση σε αυτο μπορει να ειναι η διεξαγωγη ενος δημοψηφισματος
    στο μεσον της θητειας των τοπικων εξουσιων.
    αλλα αυτο απαιτει συνταγματικη αναθεωρηση.
    αυτη ειναι η βαθυτερη προσωπικη μου πολιτικη αποψη.
    καλο μας βραδυ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. 25 χιλιαδες για φρου φρου και αρωματα ενω ο δημος δεν εχει μαντηλι να κλαψει και συνανθρωποι μας ουτε το καθημερινο φαγητο τους δεν εχουν σιγουρο.
    Φερτε και εσεις την φιλινη τις αποκριες.
    Ειστε ιδιοι και τρισχειροτεροι απο τους προηγουμενους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Στο καρνβαλι τις αποκριες !
    Θα στολισουμε ολα τα δημοτικα κτιρια του δημου μας
    οποτε θελουμε αλλα 25.000 ευρω

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.