Με εντατικούς ρυθμούς προχωρά η εργολαβία του οδικού έργου Κουβαράς - Μπαμπίνη.


Με εντατικούς ρυθμούς δουλεύει η εργολαβία του έργου «Βελτίωση οδού Κουβαρά - Φυτείες - Αστακός και Φυτείες - Κατούνα - Μύτικας (Α’ φάση)» με ανάδοχο την εταιρεία ΑΝΑΣΤΗΛΩΤΙΚΗ ΑΤΕ, προϋπολογισμού 16.366.115,7 € (με Φ.Π.Α.).»
Μάλιστα το συγκεκριμένο έργο στις 22 Δεκεμβρίου, με απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, πήρε παράταση εργασιών έως τις 29.8.2016. Δείτε εδώ το επίσημο έγγραφο.
Να πούμε λίγα λόγια για το συγκεκριμένο τεχνικό έργο για να καταλάβετε περί τίνος πρόκειται, γιατί ο τίτλος του είναι λίγο παραπλανητικός σχετικά με αυτό που τώρα κατασκευάζεται.
Καταρχήν το έργο που τώρα κατασκευάζεται αφορά μόνο 9,2 χιλιόμετρα και συγκεκριμένα από τον κόμβο Κουβαρά μέχρι και την Μπαμπίνη, ενώ το οδικό δίκτυο που ο τίτλος αναφέρει είναι περίπου 80 χιλιόμετρα.
Θα πρέπει λοιπόν και για τα υπόλοιπα 70 χιλιόμετρα από Φυτείες προς Αστακό και προς Αετό - Κατούνα - Μύτικα, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας να προχωρήσει στην εκπόνηση των σχετικών μελετών και να εντάξει το οδικό αυτό έργο στο νέο ΕΣΠΑ. Δεν ξέρουμε τι ακριβώς έχει κατά νου η Περιφέρεια και αν υπάρχουν ήδη αναγνωριστικές ή οριστικές μελέτες και για τα υπόλοιπα 70 χιλιόμετρα.
Εμείς θα πούμε ότι αυτό το έργο των 80 χιλιομέτρων είναι απαραίτητο και θα έπρεπε να έχει γίνει χτες, μετά από τόσα Ευρωπαϊκά προγράμματα στήριξης που πέρασαν.
Μόνο με αυτό το οδικό έργο, σε συνδυασμό με το οδικό έργο της σύνδεσης της Ιόνιας Οδού με το Πλατυγιάλι, θα μπορέσει να συνδεθεί το ορεινό Ξηρόμερο, αλλά και η ενδοχώρα της Αιτωλοακαρνανίας, με πιο σημαντικό το αστικό κέντρο του Αγρινίου, με τον Μύτικα και τον Αστακό και όλο αυτό το υπέροχο παραλιακό κομμάτι.
Το τι κατάσταση επικρατεί σήμερα στην συγκεκριμένη οδική σύνδεση την γνωρίζετε όλοι.
ΤΡΙΤΟΚΟΣΜΙΚΗ.







0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.