Σε επιστροφή οικονομικών ενισχύσεων από αγρότες προχωρά η Ε.Ε.


Στον Ν. 4351/2015 (σχετικά με τις βοσκήσιμες γαίες της Ελλάδας, θα επανέλθουμε σχετικά με αυτό το θέμα) που ψηφίστηκε την περασμένη εβδομάδα, συμπεριλήφθηκε διάταξη (άρθρο 22) σχετικά με την ανάκτηση παράνομων κρατικών ενισχύσεων οι οποίες έχουν κριθεί ασυμβίβαστες δυνάμει απόφασης της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή δικαστικής απόφασης.
Πρόκειται για μια διάταξη η οποία θα έχει άμεση εφαρμογή, λένε οι γνωρίζοντες, στην ανάκτηση των αντισταθμιστικών εισφορών, που κατέβαλε ο ΕΛΓΑ στους αγρότες το 2008 και 2009, ως παράνομες κρατικές ενισχύσεις.
Οι περίφημες επιδοτήσεις Χατζηγάκη για τις οποίες πολύς λόγος ξαναγίνεται τελευταία. Στις 7.12.2011 πάρθηκε απόφαση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή η οποία και επικυρώθηκε από το Γενικό Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις 16.7.2014, περί παράνομης καταβολής αυτών των εισφορών. Αφορά την επιστροφή περίπου 410.000.000 εκ ευρώ από 725.000 δικαιούχους. Από το ποσό αυτό μάλλον δεν θα αναζητηθεί ποσό 109.000.000 ευρώ το οποίο αφορά ποσά μέχρι 100 ευρώ ανά δικαιούχο (σε βάθος τριετίας). Εάν κάνουμε σωστούς υπολογισμούς δεν θα αναζητηθούν επιστροφές από περίπου 365.000 δικαιούχους. Όμως δεν είναι σίγουρο ότι θα επιτευχθεί αυτή η απομείωση των 109.000.000 ευρώ. Απομένει να δούμε και στην πράξη να καταφθάνουν οι ηλεκτρονικές ή και ταχυδρομικές επιστολές για την επιστροφή (ανάκτηση) αυτών των ποσών.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.