Η κριτική του κ. Νίκου Τζογάνη προς την δημοτική αρχή στην Επιτροπή Διαβούλευσης.


Από τον κ. Νίκο Τζογάνη, δημότη και μέλος της Επιτροπής Διαβούλευσης λάβαμε το παρακάτω κείμενο το οποίο και το δημοσιεύουμε.

Του κ. Νίκου Τζογάνη.

κ. Δήμαρχε κατηγορούσατε την προηγούμενη δημοτική αρχή για τις απευθείας αναθέσεις και την κατάτμηση των έργων και γενικότερα του Προϋπολογισμού. Μέχρι σήμερα ούτε μια δημοπρασία έργου η προμήθειας έχετε κάνει πάρα μόνο κατατμήσεις επί κατατμήσεων και έχετε εφαρμόσει και την μέθοδο της μετατροπής του Τεχνικού Προγράμματος και του Προϋπολογισμού σε ποσά που τα εντάλματα να μην πηγαίνουν στον Επίτροπο, ώστε να μην υπάρχει έλεγχος νομιμότητας, δηλαδή κάτω των 5.000,00 €, με αποτέλεσμα να αποφεύγετε η νομιμότητα. Αυτό γίνεται γιατί ο Επίτροπος επιστρέφει με πράξη πολλά εξ' αυτών για διαφόρους λόγους.
Δεν φτάνει όμως αυτό. Όλα τα επιστρεφόμενα εντάλματα με πράξη από τον Επίτροπο τα στέλνουν στο Ειρηνοδικείο για διαταγή πληρωμής οι δικαιούχοι. Αποτέλεσμα αυτών ο ΔΗΜΟΤΗΣ να καλείτε να πληρώνει με εισφορές του, Δικηγόρους - Δικαστικά έξοδα και τόκους για παράτυπες ενέργειες σας και αναθέσεις.
κ. Δήμαρχε το Τεχνικό Πρόγραμμα καθώς και ο Προϋπολογισμός είναι αντιαναπτυξιακός και σαλαμοποιημένος κατά το δοκούν.
Η ανικανότητα σας για νέες ιδέες να εντάξετε και να εκτελέσετε έργα στον Προϋπολογισμό που θα βγάλουν το Δήμο από τη μιζέρια είναι προφανής από την εκτέλεση του προηγουμένου Προϋπολογισμού. Το μόνο που για σας προέχει είναι το Αθλητικό Κέντρο του Αστακού για τους γνωστούς λόγους και όχι να πίνουν νερό οι χωριανοί σου στο Αρχοντοχώρι, καθώς και οι κάθε είδους καθαρισμοί υπονόμων και φρεατίων που πάντα παραμένουν ακάθαρτα, όπως βλέπουμε στις φωτογραφίες και τις ανακοινώσεις των μπλόκερ.
κ. Δήμαρχε παραλάβατε τα σφαγεία έτοιμα προς λειτουργία, είχατε εντάξει στον Προϋπολογισμό του 2015 και τα χρήματα για τη λειτουργία τους. Που πήγαν αυτά τα χρήματα; Έχετε ξοδέψει γύρω στο ενάμιση εκατομμύριο ευρώ (1.500,000 €) κατά τους μπλόκερ και ένα έργο, ούτε μια προμήθεια δεν δημοπρατήσατε, όλα αναθέσεις. Όσο για το πάρτι που θα τελείωνε, αυτό όχι μόνο δεν τελείωσε έγινε Μυκονιάτικο.
Προτείνω λοιπόν τον πρώτο λόγο στα έργα να έχει η ΥΔΡΕΥΣΗ και η ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΟΔΟΠΟΙΙΑ που είναι παραγωγικά και όχι βιτρίνα. Στα δε ξεχασμένα χωρία που δεν σας τίμησαν με την ψήφο τους δεν ζουν άνθρωποι αλλού ΔΗΜΟΥ. Παρακαλώ λίγη φροντίδα και γι' αυτούς, και αυτοί παράγουν και συνεισφέρουν στο ΔΗΜΟ.

Ευχαριστώ.

1 σχόλιο:

  1. Αν αυτα που γινονται τωρα γινοταν και πριν με τον Σαμαρα θα γινονταν της.... Το καγκελο.
    Εδω ομως εχουμε το ΚΑΛΩΣΗΡΘΕ ΤΟ ΔΟΛΑΡΙΟ.
    Το μονο που τους νοιαζει ειναι ο Αιολος και τα...δολαρια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.