Ενημέρωση σχετικά με την υπόθεση κατηγορίας πρώην Αντιδημάρχων για τα ακατάλληλα νερά. Στο στάδιο της έφεσης της αρχικής απόφασης έπεσαν στα μαλακά.


Σχετικά με την δίκη για τα ακατάλληλα νερά του τέως Δήμου Αστακού και του Δήμου Ξηρομέρου με κατηγορούμενους πρώην Αντιδημάρχους, σας δίνουμε την πλήρη ενημέρωση για να ξέρετε τι ακριβώς συνέβη για το σοβαρό αυτό θέμα που αφορά το νερό που πίνουμε στον Δήμο μας.
Στις 21 Μαρτίου του 2014 έγινε η δίκη στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο του Μεσολογγίου με κατηγορούμενους τους πρώην Αντιδήμαρχους του τέως Δήμου Αστακού και του Δήμου Ξηρομέρου. Οι πρώην Αντιδήμαρχοι κ. Ευάγγελος Ναούμης, κ. Γεώργιος Μπαρμπαρούσης (τέως Δήμου Αστακού), κ. Φώτιος Λιβάνης και κ. Ανδρέας Μαγγίνας (Δήμου Ξηρομέρου), που από το 2008 μέχρι και τις 27 Φεβρουαρίου του 2013 ήταν επιφορτισμένοι με την ευθύνη ύδρευσης, αντιμετώπισαν κατηγορίες για παραλείψεις που έθεσαν σε κίνδυνο το περιβάλλον και την υγεία των κατοίκων.
Η απόφαση του δικαστηρίου ήταν οι πρώην Αντιδήμαρχοι να καταδικαστούν με 18 μήνες φυλάκιση ο καθένας και με 5.000 € πρόστιμο ο καθένας επίσης. Σχετικά σας είχαμε ενημερώσει εκείνη την χρονική περίοδο (δείτε εδώ).
Σε αυτή την απόφαση ασκήθηκε έφεση από τους κατηγορουμένους, η οποία δικάστηκε στις 4 Δεκεμβρίου 2015 και η νέα απόφαση είναι, η μετατροπή της κατηγορίας από της τέλεσης του αδικήματος με ενδεχόμενο δόλο (ως αρχικώς είχε αποδοθεί η κατηγορία και είχαν πρωτοδίκως καταδικασθεί), σε αδίκημα τελεσθέν από αμέλεια. Με βάση λοιπόν την μετατροπή της κατηγορίας σε αδίκημα τελεσθέν από αμέλεια, το Δικαστήριο κάνοντας χρήση της ευεργετικής διάταξης του Ν. 4198/2013 για την αποσυμφόρηση των δικαστηρίων και των φυλακών, έπαυσε υφ’ όρων (1 χρόνο) την ποινική δίωξη.
Εμείς πάντως θα περιμέναμε από την δημοτική αρχή σε αυτό το σοβαρό ζήτημα της ποιότητας του νερού που πίνουμε, να κάνει το ελάχιστο και να αναρτά στην ιστοσελίδα του Δήμου τα αποτελέσματα των ελέγχων του νερού αμέσως όταν τα παραλαμβάνει. Είναι ζήτημα ευθύνης και σεβασμού στην υγεία των δημοτών. Μέχρι τώρα δεν έχουμε ακούσει ούτε δει τίποτα σχετικά.
  • Γίνονται οι προβλεπόμενοι τακτικοί έλεγχοι;
  • Πότε και σε ποια σημεία γίνονται;
  • Τι αναφέρουν τα αποτελέσματα;
  • Ξέρει κανένας να ενημερώσει τους δημότες σχετικά;

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.