Μερικές σκέψεις για το απορριφθέν Τεχνικό Πρόγραμμα του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ξηρομέρου.


Διαβάζοντας το απορριφθέν Τεχνικό Πρόγραμμα του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ξηρομέρου (δείτε το εδώ), η πιο έντονη σκέψη που μου τριβέλισε το μυαλό είναι για πόσο...., μα πόσο ηλίθιους μας περνάνε μερικοί.
Ας γίνω λίγο ποιο συγκεκριμένος.
Από τα 215.800 € έργα, προμήθειες και μελέτες που είναι εγγεγραμμένα στο Τεχνικό Πρόγραμμα (26 εγγραφές), ΜΟΝΟ 15.995 € είναι καθαρά για το λιμάνι του Μύτικα (4 εγγραφές)!!! Αν αυτό δεν είναι ρίξιμο του Μύτικα βρείτε εσείς πως λέγεται. Γιατί κ. Δήμαρχε αυτή η τόσο ετεροβαρής αντιμετώπιση Αστακού και Μύτικα;
2.460 € για συντήρηση πλωτών εξεδρών Μύτικα. Σωστό και πρέπει να γίνει. Για το κόστος δεν έχουμε να πούμε κάτι, γιατί δεν ξέρουμε τι εύρους συντήρηση θα γίνει. Θα περιμένουμε να την ΔΟΥΜΕ και ελπίζουμε να είναι ΟΡΑΤΗ και να την αντιληφθούμε.
4.800 € για κατασκευή υδραυλικής εγκατάστασης λιμανιού Μύτικα. Εμείς γνωρίζουμε ότι στο λιμάνι του Μύτικα υδραυλική εγκατάσταση νερού υφίσταται και νερό επίσης υπάρχει στις βρύσες (στο οριζόντιο κάτω μπαστούνι). Τώρα αν η κατασκευή εγκατάστασης αφορά άλλα σημεία, θα περιμένουμε να ΔΟΥΜΕ την κατασκευή της και ελπίζουμε να είναι ΟΡΑΤΗ και να την αντιληφθούμε.
4.135 € για καθαρισμό λιμανιού Μύτικα. Μετά τα 4.920 € που δόθηκαν τέλος Αυγούστου για καθαρισμό του λιμανιού του Μύτικα, που δυστυχώς έτυχε την συγκεκριμένη ακριβοπληρωμένη υπηρεσία καθαριότητας να μην την αντιληφθούμε εμείς που κατοικούμε στον Μύτικα, ξανά φέτος στο ίδιο έργο θεατές. Ένα ποσό υπερβολικότατο.
4.600 € για επισκευή φώτων του λιμανιού του Μύτικα. Μα αυτή δεν έγινε το περασμένο Καλοκαίρι με 4.920 €; Ένα ποσό υπεραρκετό για να επισκευαστούν όλα τα φώτα στις κολώνες του λιμανιού και τα χωνευτά που δίνουν φως στο πάνω οριζόντιο μπαστούνι (αυτά τα έχουμε ξεχάσει). Δηλαδή θα επισκευάσουμε ξανά τα επισκευασμένα;
Πραγματικά άλλες είναι οι ανάγκες του λιμανιού του Μύτικα και με συντομία θα αναπτύξω κάποιες από αυτές.
  • Καθορισμός χερσαίας ζώνης λιμανιού Μύτικα.
  • Τοποθέτηση βυθιζόμενων κολωνακιών με λουκέτο (με μηχανισμό είναι πολύ ακριβά), που θα εμποδίζουν την είσοδο αυτοκινήτων για πάρκινγκ στα μπαστούνια του λιμανιού, που έχει εξελιχθεί σε μεγάλη πληγή κάθε καλοκαίρι.
  • Να δημιουργηθεί ένα μικρό κιόσκι με καθίσματα, για τους επιβάτες που χρησιμοποιούν την συγκοινωνία για τα νησιά Κάλαμο και Καστό.
  • Βάψιμο με πλαστικό άσπρο χρώμα του στηθαίου στην εσωτερική πλευρά στο αριστερό μπαστούνι και στην εξωτερική του πλευρά, που το περασμένο καλοκαίρι βάφτηκε με ασβέστη από τον Ναυτικό Όμιλο Μύτικα - Αλυζίας.
  • Συντήρηση και επισκευή των πλωτών προβλητών του λιμανιού, αλλά και της πλωτής προβλήτας στον πάνω Μύτικα.
  • Δημιουργία πρόχειρης μη μόνιμης γλίστρας στην τοποθεσία Βορός για καθέλκυση μικρών μηχανοκίνητων σκαφών (κοστίζει ελάχιστα). Μπορεί εύκολα να γίνει μιας και το σημείο είναι Δημοτικό και έχουν καθοριστεί και χρήσεις γης στο συγκεκριμένο σημείο. Έτσι θα ανασάνει ο κάτω Μύτικας και οι περίοικοι από την μεγάλη όχληση του Καλοκαιριού.
  • Πλήρη επισκευή όλων των φώτων του λιμανιού του Μύτικα και των φώτων ασφαλείας του βουλιαγμένου λιμανιού. Το περασμένο καλοκαίρι με 4.920 € υποτίθεται ότι όλα θα έπρεπε να έχουν επισκευαστεί. Προσωπικά αμφιβάλλω και θα φανεί σύντομα αν δικαίως ή αδίκως αμφιβάλλω.
  • Ένας πολύ καλός καθαρισμός της παραλίας του λιμανιού του Μύτικα μέχρι και το Κάμπινγκ του Μούχα αρχές Ιουνίου. Με τέσσερα - πέντε μεροκάματα σε δύο εργάτες, να ξεριζωθούν χόρτα και αγκάθια, να φύγουν σκουπίδια να ασπριστούν τα σημεία που πρέπει.
  • Επισκευή του Beach Volley στην παραλία του λιμανιού με προσθήκη πλυμένης λευκής άμμου (δεν φταίνε σε τίποτα οι περίοικοι να τρώνε την σκόνη της απλής άμμου) και τοποθέτηση φιλέ.
Αυτά είναι τα απαραίτητα να γίνουν κατά την γνώμη μας. Το κόστος δεν είναι μεγάλο και τα χρήματα βλέπουμε ότι υπάρχουν στο Λιμενικό Ταμείο, αρκεί να μην δίνουμε 4.135 € για καθαρισμό και μόνο του λιμανιού και να επισκευάζουμε ξανά και ξανά τα ίδια φώτα.

6 σχόλια:

  1. Μηπως να μπει και ενα ΤΕΛΟΣ στην ασυδοσια του λ ι μ α ν ι ο υ ;
    ΑΡΙΘΜΗΣΗ-ΚΑΘΟΡΙΣΜΟΣ ΘΕΣΕΩΝ....επαγγελματιες...ερασιτεχνες και φυσικα ΣΥΝΔΡΟΜΗ.Γιατι καποιοι ΠΟΝΗΡΟΙ να εχουν 2 και 3 θεσεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τι λέει ρε φίλε εσύ είσαι φοβερός,μήπως να σε βάλουμε δήμαρχο την άλλη φορά? Σκέψου το...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Φιλε μπλογκερ αυτοι ειναι απο αλλο εργο.
    Σωστα τα λες αλλα απο το ενα μπαινουν και απο το αλλο βγαινουν.
    Που ειναι οι επαγγελματιες που χρησιμοποιουν το λιμανι????
    Ψαραδες ιδιοκτητες σκαψων μεταφορας και συγκοινωνιας. Οι επαγγελματιες που φορτωνουν και ξεφορτωνουν πραγματια για καστο και καλαμο.
    Οι ασχολουμενοι με τον τουρισμο.
    Που ειναι ο αντιδημαρχος και η προεδρος????
    Που ειναι απλοι μυτικιωτες καλαμσανοι και καστιωτες να φωναξουν????
    Ολοι αυτοι εχουν καταπιει την γλωσσα τους και βλεπουν να τους δουλευουν φορα παρτιδα.
    Αναζητειται ελπις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δηλαδη συμπατριωτη 11΄59 λειτουργουν ΟΛΑ ΑΨΟΓΑ στο λιμανι;
    ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ -ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΑΠΛΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΧΡΗΜΑΤΑ.
    ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΕΛΟΣ ΣΤΑ ΑΝΥΠΑΡΚΤΑ ΕΡΓΑ!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. του τα πε τα καλαντα χυμα και τσουβαλατα ο γαλανης

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.