Μηχανή του Χρόνου - Αφιέρωμα στην εργατική Πρωτομαγιά.



Παρουσιαστής: Χρίστος Βασιλόπουλος.

Με ειδική επετειακή εκπομπή για την Πρωτομαγιά η «Μηχανή του Χρόνου» ερευνά την ιστορία της εργασίας στην Ελλάδα και ρίχνει φως στους αγώνες των εργαζομένων για αξιοπρεπείς μισθούς και καλύτερες συνθήκες από τη δεκαετία του '30 έως τα χρόνια της Χούντας.

Υπόμνημα του Συλλόγου Φίλων Κ.Υ. Μύτικα σχετικά με την καθυστέρηση κατασκευής του νέου κτιρίου, τους γιατρούς που δεν έρχονται και τις φήμες για κατάργηση του Κ.Υ Μύτικα.


ΠΡΟΣ: Αξιότιμο κ. Υπουργό Υγείας
κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
κ. Ερωτόκριτο Γαλούνη
Δήμαρχο Δήμου Ξηρομέρου

ΑΠΟ: Σύλλογο Φίλων Κέντρου Υγείας Μύτικα Δήμου Ξηρομέρου Αιτ/νίας (Λεύκαρος ο Ακαρνάν).
ΘΕΜΑ: «ΕΥΡΥΘΜΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ Κ.Υ. ΜΥΤΙΚΑ ΔΗΜΟΥ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ».
Ημερομηνία: 30/4/2015

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ.
Στον Μύτικα κατασκευάζεται εδώ και τρία χρόνια τουλάχιστον, χωρίς να έχει ολοκληρωθεί μέχρι σήμερα, το κτίριο που πρόκειται να στεγάσει το Κ.Υ. Μύτικα Αιτ/νίας.
Παρότι υπάρχουν οι αναγκαίες πιστώσεις (απ’ όσο γνωρίζουμε), οι εργασίες δεν έχουν ακόμα ολοκληρωθεί, με αποτέλεσμα το Κ.Υ. Μύτικα να συνεχίζει να στεγάζεται στο παλαιό και από κάθε άποψη ακατάλληλο κτίριο για Κ.Υ., ενώ θα μπορούσε, αν τηρούνταν το χρονοδιάγραμμα κατασκευής, ήδη να διαθέταμε και να λειτουργούσε το νέο Κ.Υ. Μύτικα.

Εργατική Πρωτομαγιά: Επίκαιρη όσο ποτέ...


Του Παναγιώτη Ηλ. Χολή.

Το έτος 1886 σημειώθηκε μια βαθύτερη και πιο εκτεταμένη κινητοποίηση των μελών του οργανωμένου Εργατικού κινήματος. Οι άνθρωποι θα θυμούνται πάντα το έτος 1886 σαν το έτος με εξαιρετική σημασία στην πάλη μεταξύ του κεφαλαίου και της εργατικής τάξης στις Ηνωμένες Πολιτείες. Οι άνθρωποι πάντα θα θυμούνται το έτος 1886 και σαν έτος που σ αυτό γεννήθηκε η Πρωτομαγιά, σαν ημέρα εκδηλώσεων και κινητοποίησης των εργατών.

Πρόσκληση εγκαινίων Ιατρείου στον Μύτικα.

Εθελοντική εργασία από παίχτες και διοίκηση της ομάδας του Α.Ο. Αλυζιακού στο γήπεδο του Μύτικα.


Εθελοντική εργασία από παίχτες και διοίκηση της ομάδας μας, λαμβάνει χώρα τις τελευταίες μέρες στο γήπεδο του Μύτικα. Όλοι μαζί μια ομάδα δουλεύουμε για να ομορφύνει έστω και λίγο το γήπεδο στο οποίο όλη τη χρονιά χύνουμε τον ιδρώτα μας. Βάψιμο εξέδρας, βάψιμο πάγκων και δοκαριών, αλλαγή διχτυών, στρώσιμο μπάνιου με πλακάκια είναι μερικές από τις εργασίες.

Πρόγραμμα προληπτικού ελέγχου για μαθητές Δημοτικών, Γυμνάσιου και Λυκείου της περιοχής από το Κ.Υ. Μύτικα.


Καθ΄ όλη τη διάρκεια του μηνός Μαΐου, στο Κ.Υ Μύτικα θα πραγματοποιείται προληπτικός έλεγχος των παιδιών των Δημοτικών Σχολείων, Γυμνάσιου και Λυκείου της περιοχής.
Ο έλεγχος θα περιλαμβάνει πλήρη ιατρική εξέταση, έλεγχο εμβολιαστικής κάλυψης, Δείκτη Μάζα Σώματος, οπτική οξύτητα (έλεγχος όρασης) και συμπλήρωση ερωτηματολογίου σχετικά με το κάπνισμα, με σκοπό την αποτύπωση πληροφοριών για την αντικαπνιστική έρευνα του Κ.Υ. Μύτικα με συνεπικουρία το Υπουργείο Υγείας.
Ο έλεγχος θα πραγματοποιηθεί από τον Διευθυντή του Κ.Υ. Μύτικα κ. Χρόνη Ιωάννη και την επισκέπτρια υγείας κα. Μαριγκούδη Ελένη.

Αρχιερετική Θεία Λειτουργία στον Ι.Ν. Αγίου Νικολάου στον Μύτικα.


«Είδομεν το φως το αληθινόν, ελάβομεν πνεύμα επουράνιον, εύρομεν πίστιν αληθή …»
Καλείται το χριστεπώνυμο πλήρωμα να παραβρεθεί στην Αρχιερετική Θεία Λειτουργία που θα τελεστεί την Κυριακή, 3 Μαΐου 2015, στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου στον Μύτικα χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμά.

Φίδια λόγω χόρτων.


Θα θέλαμε μία ενημέρωση σχετικά με παλαιότερη ανάρτηση (δείτε εδώ) από την πλευρά του Δήμου. Ήδη έχουν εντοπιστεί πολλά φίδια λόγω των οικοπέδων που δεν καθαρίζονται από τους ιδιοκτήτες τους. Είναι δηλαδή υποχρέωση των διπλανών σπιτιών να αναλαμβάνουν το κόστος καθαρισμού ξένων οικοπέδων προκειμένου να μην απειλούνται τα σπίτια τους και τα παιδιά τους;

Ανοιχτή Συνέλευση την προσεχή Κυριακή 3.5.2015 στο Δημαρχείο στον Αστακό από την «Συμπολιτεία Ξηρομεριτών».


Δέκα μήνες μετά τις εκλογές, η Συμπολιτεία κάνει έναν πρώτο απολογισμό και επαναπροσδιορισμό στόχων. Σε ανοιχτή Συνέλευση στο Δημαρχείο Αστακού, θα συζητηθούν: Τι έγινε αυτούς τους μήνες στο Δήμο, ποιες οι προοπτικές του, σχέδια πρωτοβουλιών της Συμπολιτείας για το αμέσως προσεχές διάστημα, καθώς και οργανωτικά ζητήματα.
Γι’ αυτό το λόγο, καλούνται οι φίλοι και οι φίλες αυτή την Κυριακή 3.5.2015  και ώρα 11 το πρωί στο Δημαρχείο Αστακού.

Συμπολιτεία Ξηρομεριτών

Οι 9 δημοφιλέστερες αναρτήσεις του Blog σε όλη την μέχρι σήμερα διαδρομή του.


Έχοντας συμπληρώσει πάνω από 4 χρόνια λειτουργίας, σας παρουσιάζουμε σήμερα, σύμφωνα με τα στατιστικά της Google, των κατάλογο των 9 ποιο δημοφιλέστερων αναρτήσεων από τις συνολικά 3697 που αναρτήσαμε όλο αυτό το χρονικό διάστημα.

5. Καλό ταξίδι Θύμιο... με 1149 προβολές.
7. Καρναβάλι Μύτικα 2015. με 825 προβολές.

Μύτικας Αιτωλοακαρνανίας: Ένα απίστευτο στολίδι!


Το καλοκαίρι και η τουριστική σαιζόν είναι στο ξεκίνημα της και τι καλύτερο από μέρη σαν τον Μύτικα, που χρόνια τώρα προσπαθούν να βρουν την θέση τους στον τουριστικό χάρτη, από μία καλή διαφήμιση.
Σε σημερινή του ανάρτηση το ενημερωτικό portal του Νίκου Ευαγγελάτου και της Τατιάνας Στεφανίδου www.newsit.gr, προβάλλει και διαφημίζει τον Μύτικα μας. Δείτε την σχετική δημοσίευση παρακάτω.


Το Ιόνιο έχει πολλά στολίδια, πολλές κρυφές ομορφιές, και ο Μύτικας είναι ακριβώς αυτό, ένα σπάνιο στολίδι του φαντασμαγορικού Ιονίου!

Σχετικά με τις απ' ευθείας αναθέσεις του Δήμου Ξηρομέρου.


Επειδή δεχόμαστε πολλές οχλήσεις μέσω e-mails και σχολίων για τις απ' ευθείας αναθέσεις του Δήμου Ξηρομέρου, ενημερώνουμε τους αναγνώστες μας ότι εν ενθέτω χρόνο θα αναφερθούμε αναλυτικά και με στοιχεία στο θέμα.
Το ίδιο άλλωστε κάναμε και για τις απ' ευθείας αναθέσεις του ΣΕΠ-ΔΕΚ 2014 (δείτε εδώ). Θα παρουσιάσουμε όλες τις απ' ευθείας αναθέσεις για το χρονικό διάστημα ΙΑΝ-ΑΠΡ 2015 και θα σχολιάσουμε κάποιες χαρακτηριστικές περιπτώσεις απ' ευθείας αναθέσεων, που η ηπιότερη έκφραση είναι ότι προκαλούν.

Ευχαριστίες.


Οι μαθητές του Γυμνασίου Κανδήλας ευχαριστούν τον κ. Μεραντζή Βασίλη Ε.Π.Ε για την χρηματική του χορηγία, που βοήθησε στην υλοποίηση της διήμερης περιβαλλοντικής εκδρομής του σχολείου μας στο κέντρο περιβαλλοντικής εκπαίδευσης ΚΠΕ Μολάων Λακωνίας.

Το 15μελες του Γυμνασίου Κανδήλας.

Άκτιο - Αμβρακία: Νέο λουκέτο στα έργα.



Στο σημείο μηδέν έφτασε για ακόμα μία φορά το έργο της τετραπλής εργολαβίας για την κατασκευή του αυτοκινητόδρομου της Αμβρακίας Οδού (Άκτιο - Αμβρακία).

Συγχαρητήρια από τον δημοτικό σύμβουλο κ. Κώστα Γεωργούλα για την άνοδο του Αιόλου στην Β1 Εθνική κατηγορία.


Αστακός 28.04.2015
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ
ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ
ΔΗΜΟΥ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ
Τηλ: 2646360541 

Θέλω να συγχαρώ από τα βάθη της καρδιάς μου, την ομάδα του μπάσκετ Αίολος Αστακού καθώς και τον Πρόεδρο της ομάδας και Αντιδήμαρχο Δήμου Ξηρομέρου Πανταζή Απόστολο. Η άνοδος στην Β1 Εθνική κατηγορία μας κάνει υπερήφανους. Δηλώνω ότι θα είμαι δίπλα σας.
Καλή συνέχεια, σας εύχομαι ολόψυχα δύναμη, υπομονή και τόλμη για την επίτευξη των στόχων σας. Συγχαρητήρια σε όλους!

Κώστας Γεωργούλας

Πρόεδρος Κοινωφελούς Επιχείρησης
Δήμου Ξηρομέρου

Ευχαριστίες.


Οι μαθητές του Γυμνασίου Κανδήλας ευχαριστούν τον κ. Δημήτρη Μπόκα PLANKTON AE για την χρηματική του χορηγία, που βοήθησε στην υλοποίηση της διήμερης περιβαλλοντικής εκδρομής του σχολείου μας στο κέντρο περιβαλλοντικής εκπαίδευσης ΚΠΕ Μολάων Λακωνίας.

Το 15μελες του Γυμνασίου Κανδήλας.

Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ξηρομέρου για την αντιμετώπιση προβλημάτων της επαρχιακής οδού Πλατυγιαλίου με την Ιονία Οδό.


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΨΗΦΙΣΜΑ.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Ξηρομέρου, με την αριθ. 70/24.04.2015 Απόφαση του εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία του για την απαράδεκτη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στην επαρχιακή οδό Μεσολογγίου - Αστακού, κατά την εκτέλεση του έργου «Σύνδεση της Ιόνιας Οδού με Αστακό: Τμήμα κόμβος Πλατυγιαλίου  - Ι.Κ. Αγ. Δημητρίου» από την εταιρία «ΕΡΓΟΔΥΝΑΜΙΚΗ ΑΤΕ».

Παρασκήνια Δήμου Ξηρομέρου: Κάποιοι σύμβουλοι της συμπολίτευσης στράβωσαν άσχημα με κάποιες πρόσφατες απ' ευθείας αναθέσεις.


Δεν άρεσαν κάποιες πρόσφατες απ' ευθείας αναθέσεις της οικονομικής επιτροπής και κάποιοι σύμβουλοι της συμπολίτευσης το εξωτερίκευσαν με πολύ φανερό τρόπο. Μάθαμε για φωνές, για τηλεφωνικές ενημερώσεις μέχρι και για αποχή από συνεδριάσεις της οικονομικής επιτροπής και του Δημοτικού Συμβουλίου.
Χαρακτηριστικές είναι κάποιες φράσεις που μας μεταφέρθηκαν: «Καλά 10000 € για φωταγώγηση και στολισμούς; Πάμε καλά; 8000 € για κοπή κλαδιών; Τρελαθήκαμε;»

Συγχαρητήρια από τον Δήμαρχο Ξηρομέρου για την άνοδο του Αιόλου στην Β1 Εθνική κατηγορία.



Ο Δήμαρχος Ξηρομέρου κος Ερωτόκριτος Γαλούνης συγχαίρει την ομάδα μπάσκετ Αίολος Αστακού για την πολύ μεγάλη της επιτυχία και την άνοδό της στην Β1 Εθνική κατηγορία.

Τελευταία ημέρα σήμερα της προθεσμίας κατάθεσης αιτήσεων για την κοινωφελή εργασία. Έληξε στις 12:00 μ.μ.


Μία πολύ θετική εξέλιξη είναι για τον Δήμο μας η έναρξη του προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας. Σίγουρα από άποψη μισθού και διάρκειας εργασίας (5 μήνες) δεν είναι αυτό που κάθε άνθρωπος επιζητεί, δηλαδή μία σταθερή δουλειά με αξιοπρεπή αμοιβή, αλλά σίγουρα είναι κάτι καλύτερο συγκρινόμενο με την κατάσταση της ανεργίας.
Σήμερα στις 12:00 μ.μ. έληξε η προθεσμία υποβολής αιτήσεων και επειδή οι αιτήσεις έγιναν με ηλεκτρονικό τρόπο, η εξέταση τους και τα αποτελέσματα θα έρθουν πολύ σύντομα.
Καλή επιτυχία σε όλους όσους έκαναν αίτηση και πιστεύουμε ότι ο Δήμος Ξηρομέρου θα έχει πολύ μεγάλη ωφέλεια από τους συγκεκριμένους εργαζόμενους.
Εξυπακούεται ότι ο Δήμος οφείλει από τώρα να προετοιμαστεί και να οργανωθεί ώστε να υποδεχτεί και να κατανείμει σωστά το νέο εργατικό δυναμικό που θα αποκτήσει σύντομα, έτσι ώστε να μεγιστοποιήσει το όφελος που είναι και το ζητούμενο.

Στη Β’ Εθνική ο Αίολος Αστακού!



Την άνοδο του στην Β’ Εθνική του μπάσκετ για πρώτη φορά στην ιστορία του πανηγυρίζει ο Αίολος Αστακού! Η Λάρισα κέρδισε στην Καστοριά με 80-86 και ο Αστακός θυμίζει πλέον μεθυσμένη πολιτεία. Και αυτό γιατί με την νίκη της Λάρισας η ομάδα της γραφικής κωμόπολης του Δήμου Ξηρομέρου είναι και μαθηματικά στην Β' Εθνική.

Ο κ. Γιώργος Τσοπουρίδης είναι ο τυχερός της κλήρωσης της λαχειοφόρου που διοργάνωσε η Ομοσπονδία Ξηρομεριτών.


Παραδόθηκε το LAPTOP HP 250 G3 - i3-4005U - WIN 8, αξίας 400,00 ευρώ, στον τυχερό της κλήρωσης της λαχειοφόρου που πραγματοποίησε η Ομοσπονδία Ξηρομεριτώv. Ο τυχερός είναι ο φίλος της Ομοσπονδίας κ. Γιώργος Τσοπουρίδης.

Eρ. Γαλούνης: Καταδικάζουμε την ΠΝΠ για τα αποθεματικά των Δήμων. Θα εφαρμόσω όμως το νόμο, δεν μπορώ να κάνω αλλιώς...


Του Βασίλη Πολύζου.

Στην χθεσινή έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ξηρομέρου με θέμα την απόφαση της Κυβέρνησης για την μεταφορά των αποθεματικών των Δήμων στην Τράπεζα της Ελλάδος, ο Δήμαρχος Ξηρομέρου κ. Ερωτόκριτος Γαλούνης ανέφερε πως «πρόκειται μια κίνηση πρωτόγνωρη που μας γυρίζει πολλά χρόνια πίσω, μια πράξη που πλήττει τον θεσμό της τοπικής αυτοδιοίκησης και ιδιαίτερα τους μικρούς Δήμους όπως ο δικός μας, ασφαλώς και την καταδικάζουμε..», όμως συνέχισε ο κ. Γαλούνης, «αν ψηφιστεί η Πράξη Νομοθετικού Περιεχόμενου (όπως και έγινε), είμαι αναγκασμένος να τηρήσω το νομό, ορκίστηκα να τηρώ το Σύνταγμα και τους νόμους του κράτους και αυτό θα κάνω, την Δευτέρα το πρωί το αποθεματικά του Δήμου Ξηρομέρου θα μεταφερθούν στην Τράπεζα της Ελλάδος».

Πρόοδος έργων Ιονίας Οδού τον Δεκέμβριο 2014 (βίντεο).



Ένα πολύ ωραίο βίντεο με την πρόοδο του έργου της Ιόνιας Οδού τον Δεκέμβριο του 2014 αναρτήθηκε στο site της κοινοπρακτικής εταιρίας «Νέα Οδός», που έχει αναλάβει την κατασκευή της.
Δεν χρειάζεται να σας πούμε εμείς την μεγάλη σημασία που έχει η κατασκευή του συγκεκριμένου αυτοκινητόδρομου, όχι μόνο για την περιοχή μας, αλλά για όλη την Δυτική Ελλάδα.
Βέβαια για να εισπράξει η περιοχή μας τα οφέλη της Ιόνιας Οδού, θα πρέπει να κατασκευαστούν οι προβλεπόμενοι άξονες σύνδεσης με αυτή. Ο κάθετος άξονας Πλατυγιάλι - Ιόνια Οδός, ο άξονας Κουβαράς - Φυτείες - Αστακός και ο άξονας Φυτείες - Κατούνα - Αετός - Μύτικας και φυσικά να αναβαθμιστεί το επαρχιακό δίκτυο σύνδεσης των χωριών μας το οποίο βρίσκεται σε τριτοκοσμική κατάσταση σήμερα.

Tο Μουσικό Σχήμα "BET" θα τραγουδήσει για τους θαυμαστές και φίλους του "AMMOS COFFEE BITE AND CLUBBING - ASTAKOS".


Σήμερα Σάββατο 25/4 στις 10:00 μ.μ., σε μια πολύ όμορφη ατμόσφαιρα οι "ΒΕΤ" θα παρουσιάσουν εξαιρετικές διασκευές σε ελληνικές και ξένες επιτυχίες όλων των εποχών που όλοι έχουμε αγαπήσει.
Από Ελληνικό Έντεχνο, Pop, Rock, Blues, Rock n Roll, μέχρι Ελαφρολαϊκό, παλιό Λαϊκό.
Ένα ζωντανό μουσικό πρόγραμμα για όλα τα γούστα..... Μην το χάσετε....

Ανακοίνωση αποτελεσμάτων εκλογών αλιευτικού συλλόγου Αστακού.


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΑΛΙΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΗΜΟΥ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ.

Στις 7.4.2015 διεξήχθησαν εκλογές για την ανάδειξη νέου διοικητικού συμβουλίου. Ο συνδυασμός ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ του Σπυρίδωνα Κουνάδη εκλέχθηκε πρώτος σε ψήφους με δεύτερο συνδυασμό ΔΙΧΤΥΑ - ΠΑΡΑΓΑΔΙΑ. Οι σύμβουλοι που εκλέχθηκαν για το νέο διοικητικό συμβούλιο:
Από τον συνδυασμό ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ είναι οι εξής:
  • ΚΟΥΝΑΔΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ 45 ΨΗΦΟΥΣ
  • ΓΑΛΙΑΤΣΟΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ 43 ΨΗΦΟΥΣ

Πρόσκληση των Λυκειακών Τάξεων - Γυμνασίου Φυτειών.


Η Θεατρική Ομάδα των Λυκειακών Τάξεων – Γυμνασίου Φυτειών, σας προσκαλεί στην θεατρική παράσταση «Το Θαύμα της Άννι Σάλλιβαν» του Ουίλιαμ Γκίμπσον. Η παράσταση θα λάβει χώρα την Παρασκευή 1 Μάιου 2015 και ώρα 08:00 μ.μ., στο Δημοτικό Θέατρο Αγρινίου και το Σάββατο 2 Μαΐου 2015 και ώρα 07:30 μ.μ., στην αίθουσας πολλαπλών χρήσεων της Δημοτική Ενότητα Φυτειών.

Σκληρός και επικριτικός ο Δήμαρχος κ. Ερωτόκριτος Γαλούνης προς την Κυβέρνηση για την πράξη νομοθετικού περιεχομένου (βίντεο).



Σήμερα Παρασκευή 24.4 στις 07:00 μ.μ. συζητιέται σε έκτακτη - κατεπείγουσα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ξηρομέρου, το θέμα της πράξης νομοθετικού περιεχομένου της Κυβέρνησης, για την μεταφορά - κατάθεση των ταμειακών διαθεσίμων των Δήμων στη Τράπεζα της Ελλάδας.

Απόφαση για προκήρυξη 15 θέσεων εργασίας για τα τρία υπό ίδρυση ΚΔΑΠ του Δήμου Ξηρομέρου, πήρε η Κοινωφελής Επιχείρηση.


Η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Ξηρομέρου στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Προγράμματος «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής», αποφάσισε να προχωρήσει στην προκήρυξη 15 νέων θέσεων εργασίας για την στελέχωση των τριών υπό ίδρυση ΚΔΑΠ, που πρόκειται να λειτουργήσουν στον Δήμο. Η προκήρυξη θα γίνει σε μελλοντικό χρόνο.
Δείτε την απόφαση εδώ

Εορτασμός του Αγίου Γεωργίου στο Αρχοντοχώρι.


Σήμερα μαθητές (Νηπιαγωγείου, Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου) του χωριού μας συμμετείχαν στον εκκλησιασμό για τον εορτασμό του Αγίου Γεωργίου και στη συνέχεια, με την επιμέλεια του χοροδιδάσκαλου Σπύρου Καϋμενάκη, χόρεψαν με καμάρι και λεβεντιά παραδοσιακούς χορούς στο προαύλιο του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Αρχοντοχωρίου.

Έκτακτη - κατεπείγουσα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ξηρομέρου αύριο Παρασκευή 24.4.


Αστακός 23.04.2015
Αριθ. Πρωτ.: 4289
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 
ΝΟΜΟΣ ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ 
ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ 
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
Προς: Τα τακτικά Μέλη του
Δημοτικού Συμβουλίου
(ως Πίνακα Αποδεκτών)
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
O ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ

Καλεί σε έκτακτη - κατεπείγουσα συνεδρίαση, την εικοστή τέταρτη (24η) του μηνός Απριλίου, του έτους 2015, ημέρα Παρασκευή και ώρα 07:00 μ.μ., στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου (Δημοτικό Κατάστημα Αστακού), σύμφωνα με το άρθρο 67 του Ν. 3852/2010, για λήψη απόφασης στα κάτωθι θέματα:

Προς happy end το σήριαλ της ιστοσελίδας του Δήμου Ξηρομέρου.


Έχουμε αναφερθεί πολλές φορές στο παρελθόν στο ιστορικό της πολύπαθης ως τραγελαφικής υπόθεσης της απόκτησης ιστοσελίδας από τον Δήμο μας, με τελευταία μας αναφορά εδώ. Φαίνεται ότι διανύουμε τα τελευταία επεισόδια του σήριαλ και επιτέλους θα έχουμε happy end.

Σαν καταιγίδα πέρασε ο Αλυζιακός μέσα από το Μοναστηράκι. Νίκη με το επιβλητικό 0-4.


Επιβλητική νίκη με σκορ 0-4 πραγματοποίησε την 25η αγωνιστική η ομάδα του Αλυζιακού, με αντίπαλο την ομάδα από το Μοναστηράκι. Σε ένα πολύ δυνατό παιχνίδι, με μεγάλη ένταση και πάθος και σε ορισμένες περιπτώσεις με νεύρα μεταξύ των παικτών, η ομάδα του Τάσου Χατζαρά πήρε την νίκη και το τρίποντο και εδραιώθηκε στην μέση του βαθμολογικού πίνακα.

Σύνδεσμος Χρυσοβιτσιάνων «ΤΑ ΚΟΡΟΝΤΑ». Απίστευτο! Μας κατήγγειλαν γιατί επισκευάσαμε τα πηγάδια.


Ο Σύλλογός μας πριν λίγες ημέρες επισκεύασε και συντήρησε τα ιστορικά πηγάδια του χωριού μας, που είναι το Πέρα Πηγάδι, το Κάτω Πηγάδι και το Σορόκι. Τα πηγάδια αυτά είχαν γεμίσει από συκιές και φλιγδιές κι ήταν μισογκρεμισμένα με κίνδυνο να πέσουν μέσα άνθρωποι και ζώα.

Εκδρομή για προσκύνημα στην Ιερά Μονή Παναγίας Μαλεβής Αρκαδίας.


Το Σάββατο 18 Απριλίου 2015 το Κατηχητικό Σχολείο Ιερού Ναού Αγίου Σπυρίδωνα Αρχοντοχωρίου πραγματοποίησε προσκύνημα στην Ιερά Μονή Κοίμησης της Θεοτόκου Μαλεβής.

Οι ατάκες των Δημάρχων και η δήλωση της ημέρας από τον κ. Ερωτόκριτο Γαλούνη σύμφωνα με το Agriniopress.



Την τιμητική τους έχουν αυτές τις μέρες οι Δήμαρχοι της περιοχής που με δηλώσεις τους τοποθετούνται πάνω στο θέμα που έχει ανοίξει με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου της κυβέρνησης σχετικά με τα ταμειακά τους διαθέσιμα.

Συνεχίζονται οι εργασίες στο «Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Αστακού».



Κόντρα σε όλους όσους δεν πιστεύουν στην εκτέλεση του έργου «Ανέγερση Δημοτικού Αθλητικού Κέντρου Αστακού» και διαδίδουν ψευδώς τη διακοπή των εργασιών του, η Δημοτική Αρχή, πιστή στη προεκλογική της δέσμευση προς τους πολίτες, συνεχίζει τις εργασίες κατασκευής του με πολύ γρήγορους ρυθμούς.

Εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Ξηρομέρου.


Με την υπ’ αριθμ 46568/2414/22-4-2015(ΑΔΑ: 7ΤΗΩΟΡ1Φ-Σ73) η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου ενέκρινε την υπ’ αριθμ 65/2015 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, σύμφωνα με την οποία ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Ξηρομέρου.
Δείτε εδώ την έγκριση.

Σύλληψη 32 μεταναστών στον Μύτικα.



Αστυνομικοί της ΟΠΚΕ συνέλαβαν σήμερα τα ξημερώματα στις 5 το πρωί 32 μετανάστες Συριακής αλλά και Πακιστανικής καταγωγής όλοι ενήλικες ανάμεσά τους και μια γυναίκα.

Let's do it Greece.


Αθήνα 21 Aπριλίου 2015
Υπ‘ όψιν: Εκπρόσωποι ΜΜΕ

«Πόσοι Εθελοντές μπορούμε να Συντονιστούμε μέσα σε μία ημέρα;»

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ πόσοι εθελοντές μπορούμε να συντονιστούμε μέσα σε μία μόνο μέρα; Αν όχι, ήρθε τώρα η μεγάλη στιγμή!

Αίτηση για σύγκληση Δ.Σ. από την Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Ξηρομέρου.


Προς:
Τον Δήμαρχο Ξηρομέρου
Τον πρόεδρο του Δ.Σ. Ξηρομέρου
Κοινοποίηση:
Στους Δημοτικούς και Τοπικούς Συμβούλους και στα
ΜΜΕ

ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΣΥΓΚΛΗΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 24/4/2015 ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΩΝ ΑΠΟΘΕΜΑΤΙΚΩΝ.

Η συγκυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, πηγαίνοντας πίσω ακόμα και από τις θολές προεκλογικές τους δεσμεύσεις, όχι μόνο δεν έφερε αμέσως στη Βουλή νόμο για την κατάργηση των μνημονίων, των δανειακών συμβάσεων και των εφαρμοστικών νόμων, αλλά ανάγκασε τους Δήμους να λειτουργούν αυτό το διάστημα με βάση αυτούς τους νόμους (π.χ. προσλήψεις, χρηματοδότηση…….).

Παραίτηση του κ. Ηλία Γεωργαλή από το Νομικό Πρόσωπο του Δήμου.


Κύριε Πρόεδρε.
Επέλεξα να συμμετέχω στο διοικητικό συμβούλιο του ΝΠΔΔ, που έχει ως αντικείμενο τον Πολιτισμό και την Παιδεία γιατί και προσωπικά και ως παράταξη πιστεύουμε πως ο Πολιτισμός είναι το «μέτρο» Ανάπτυξης της κοινωνίας. Γι αυτό και -εκτός άλλων- μπορεί να παίξει έναν κρίσιμο αναπτυξιακό ρόλο.

Εμβολιασμός στα Δημοτικά Σχολεία Κανδήλας, Βάρνακα και Αρχοντοχωρίου.


Σας ενημερώνουμε ότι τη Τετάρτη 22.4.2015 και Παρασκευή 24.4.2015, θα πραγματοποιηθεί εμβολιασμός φυματίνοαντίδρασης Mantoux και Bcg στα παιδιά των Δημοτικών Σχολείων Κανδήλας, Αρχοντοχωρίου και Βάρνακα από τον Διευθυντή του Κ.Υ. Μύτικα κ. Χρόνη Ιωάννη και την επισκέπτρια υγείας κα. Μαριγκούδη Ελένη.

Συγχαρητήρια...


Αστακός 21.04.2015
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ
ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ
ΔΗΜΟΥ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ 
Τηλ: 2646360541 

Θέλω να ευχαριστήσω και να συγχαρώ από τα βάθη της καρδιάς μου, τις δυο Ξηρομεριτικες ομάδες τον Α.Ο. ΑΡΧΟΝΤΟΧΩΡΙΟΥ και την Α.Ε. ΧΡΥΣΟΒΙΤΣΑΣ που μας κάνανε υπερήφανους για άλλη μια φορά και συγκεκριμένα τα Διοικητικά Συμβούλια και τους ποδοσφαιριστές.

Κων/νος Δ. Αυδής. Επιχειρηματίας.


Του Νίκου Θ. Νταή.
σ. Συμβολαιογράφου.
Πηγή: Εφημερίδα «Γεγονός».

Θα προσκρούσωμε στον φιλήσυχο ευγενή, ταπεινό και σεμνό χαρακτήρα του κ. Κων/νου Αυδή, Επιχειρηματία που απεχθάνεται και αποφεύγει την προβολή και δημοσιότητα, αλλά μία από τις πολλές ευγενείς και φιλάνθρωπες πράξεις του, που έπραξε αθόρυβα τις παραμονές της Μεγάλης Εβδομάδας του Πάσχα, διανέμοντας ψάρια κ.α. σε διάφορες οικογένειες, που έχουν ανάγκη, με συγκίνησε και με ώθησε να χαράξω τις λίγες αυτές γραμμές, για να εξάρω τα φιλάνθρωπα αισθήματα προς την κοινωνία μας και όχι μόνον!

Έχουν πιστοποιηθεί οι παιδικές χαρές του Δήμου Ξηρομέρου;


Μετά το πρόσφατο δυσάρεστο περιστατικό του σοβαρού τραυματισμού ενός παιδιού 5 χρονών στα Ιωάννινα σε παιδική χαρά (δείτε εδώ), έχει ανοίξει η συζήτηση σχετικά με την πιστοποίηση ασφαλείας των παιδικών χαρών. Η ισχύουσα νομοθεσία προβλέπει ότι οι παιδικές χαρές οφείλουν να φέρουν πιστοποίηση ασφαλείας. Η πιστοποίηση αυτή χορηγείται από το Υπουργείο Εσωτερικών, αφού προηγουμένως έχει γίνει έλεγχος από τρεις Φορείς.
  • Τεχνική Υπηρεσία του οικείου Δήμου.
  • Διαπιστευμένου Φορέα από το Εθνικό Συμβούλιο Διαπίστευσης.
  • Τριμελούς Επιτροπής ελέγχου παιδικών χαρών της οικείας Αποκεντρωμένης Διοίκησης.
Όποιες παιδικές χαρές δεν διαθέτουν την σχετική πιστοποίηση που ο νόμος προβλέπει, είναι παράνομες και πρέπει να τεθούν εκτός λειτουργίας.
Το ερώτημα που θέτουμε για τις παιδικές χαρές του Δήμου Ξηρομέρου λοιπόν είναι:
Διαθέτουν όλες την σχετική προβλεπόμενη πιστοποίηση;
Ας το ερευνήσει και ας το προσέξει λίγο η δημοτική αρχή το συγκεκριμένο θέμα.

Ξηρόμερο: Επί πέντε χρόνια δεν κατέγραφαν το υδρόμετρο μεγάλης εταιρείας ιχθυοκαλλιεργειών.



Απίστευτο και όμως αληθινό! Από το 2009 έως το 2014 κανείς αρμόδιος υπάλληλος του από το Δήμο Ξηρομέρου δεν έκανε καταγραφή μέτρησης στο υδρόμετρο μεγάλης εταιρείας ιχθυοκαλλιεργειών που διατηρεί ιχθυοτροφεία στην περιοχή. Δείτε εδώ το σχετικό έγγραφο.

Το σήριαλ συνεχίζεται. Ακυρώθηκε από την Αποκεντρωμένη η απόφαση 48/2015 του Δήμου Ξηρομέρου, που αφορούσε την τροποποίηση της μελέτης κατασκευής της πλατείας των Φυτειών.


Ακυρώθηκε από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου, Δυτικής Στερεάς και Ιονίου η απόφαση 48/2015 του Δήμου Ξηρομέρου (δείτε την εδώ), που αφορούσε την τροποποίηση της μελέτης κατασκευής της πλατείας των Φυτειών. Η ακύρωση έγινε μετά από προσφυγή του δημοτικού συμβούλου κ. Παναγιώτη Τζαχρήστα.
Ο κ. Τζαχρήστας είχε παρουσιάσει στο πρόσφατο παρελθόν αναλυτικά τις απόψεις και τις θέσεις του για το συγκεκριμένο τεχνικό έργο με παρέμβαση στο Blog μας (δείτε εδώ).
Δείτε εδώ την ακύρωση της απόφασης 48/2015.

Παναγιώτης Στάϊκος: Συγχαρητήρια για την διοργάνωση του τουρνουά μπάσκετ παίδων, προβληματισμός για τον δρόμο Πλατυγιάλι - Άγιος Δημήτριος.


Προς 
Τον Δήμαρχο Ξηρομέρου
Κύριο Ερωτόκριτο Γαλούνη
Κύριε Δήμαρχε.
Θέλω να συγχαρώ και εσάς, αλλά και τον Αντιδήμαρχο κύριο Αποστόλη Πανταζή για την επιτυχημένη διοργάνωση του τουρνουά μπάσκετ παίδων, το οποίο αποτελεί σημαντική διαφήμιση για τον Αστακό. Εν όψη καλοκαιριού όμως υπάρχει μια ανοικτή πληγή, από το σταμάτημα των εργασιών του πολύ σημαντικού έργου της κατασκευής του σύγχρονου αυτοκινητόδρομου Πλατυγιάλι - Άγιος Δημήτριος, η οποία όχι μόνο μπορεί να δυσφημίσει τον Αστακό, αλλά να φέρει και οικονομική καταστροφή, αφού κανένας δεν θα θέλει να έλθει στον Αστακό και στον Μύτικα από αυτό τον δρόμο. Αυτή η κατάσταση που κρατάει 14 μήνες, έχει εξαντλήσει τα όρια υπομονής όλων.