Δείτε απόσπασμα συζήτησης από το Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Ρήγα Φεραίου, με θέμα εγκατάσταση μονάδας καύσης βιομάζας 1 MW στην Τ.Κ. Ρυζομύλου.


Μία ακριβώς παρόμοια περίπτωση με αυτή που αντιμετωπίζει η Τ.Κ. Χρυσοβίτσας και ο Δήμος Ξηρομέρου βρήκαμε στο διαδίκτυο. Είναι η περίπτωση εγκατάσταση μονάδας καύσης βιομάζας στην Τ.Κ. Ρυζομύλου του Δήμου Ρήγα Φεραίου, ισχύος 1 MW.
Εμείς θα συμπληρώσουμε για την συγκεκριμένη υπόθεση, αυτό που προέχει είναι η υπεύθυνη και αξιόπιστη ενημέρωση των κατοίκων των γειτονικών οικισμών, για τις επιπτώσεις στην υγεία και στο περιβάλλον αν υπάρχουν.
Δυστυχώς αυτή η μυστικοπάθεια, αυτό το ξαφνικό και από το πουθενά τρόμαξε τους κατοίκους και δικαίως, και η ευθύνη του Δήμου Ξηρομέρου σε αυτό είναι μεγάλη.



Η πατρίδα μας στην δύσκολη οικονομική συγκυρία που περνά έχει ανάγκη τις επενδύσεις για να ανακάμψει οικονομικά, για να καταπολεμηθεί η ανεργία, για να δημιουργηθεί νέος πλούτος. Όμως προέχει η υγεία και το περιβάλλον και πρέπει σε τέτοιας μορφής επενδύσεις, σαν και αυτή που συζητάμε, να δίνεται σωστή και πλήρης ενημέρωση από τους ειδικούς που γνωρίζουν το αντικείμενο.
Όταν δεν γίνεται αυτό, τότε να το πούμε λαϊκά ο καθένας μπορεί να λέει ότι θέλει στο καφενείο και έτσι είτε να χάνονται τελείως επενδύσεις ή είτε η επένδυση να λειτουργεί μέσα σε ένα περιβάλλον εχθρότητας εκ μέρους της τοπικής κοινωνίας και να αποτυγχάνει.
Επιβάλλεται λοιπόν πλήρης ενημέρωση προς τους κατοίκους των τριών οικισμών που γειτνιάζουν με την υπό εγκατάσταση μονάδα. Ακόμη και επιτόπου επίσκεψη αιρετών της Τ.Κ. Χρυσοβίτσας σε παρόμοιες μονάδες που λειτουργούν σε άλλα μέρη της Ελλάδας, ώστε να δουν από κοντά περί τίνος ακριβώς πρόκειται, ίσως να είναι αναγκαία.

2 σχόλια:

  1. Η δημοτικη αρχη του δημου Ξηρομερου !
    Μετα και το πρωτο δωδεκαμηνο και εν συνεχεια δεκαεξαμηνο θητειας της ,
    απετυχε πληρως και παταγωδως στην αποστολη της !
    και αυτο κατα την γνωμη μου , ωφειλεται πρωτιστως και κυριως στην απουσια διαλογου και πνευμα συνεργασιας με την κοινωνια μας !
    Ως απλο μελος της τοπικης κοινωνιας μας !
    Ευχομαι ειλικρινα και με ολη μου την καρδια , εστω και τωρα να κανει στροφη 180 μοιρων , στροφη προς το διαλογο και την δημοκρατια ! για το καλο της κοινωνιας μας και για το καλο των ι'διων των συμπολιτων μας πολιτικων !
    Ευχαριστω !
    Σπυρος Ν. Γιαννελης
    Αρχοντοχωρι !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ρε παιδιά τι ψάχνετε να βρείτε. Στο Δήμο Ξηρομέρου (και όχι μόνο με την παρούσα σύνθεση, να είμαστε δίκαιοι) το Δημοτικό Συμβούλιο απαρτίζεται από ανθρώπους οι οποίοι δεν έχουν τέτοιου είδους ανησυχίες. Οι εξαιρέσεις είναι λίγες μα φωτεινές. Οι Δήμαρχοι είναι κατηγορία τσολιάδες, αποφασίζουμε και διατάζουμε. Το αποτέλεσμα είναι αυτό που λένε όλοι στον Αστακό. Δεν έχετε ιδέα τι ήταν ο Πυθαγόρας, έναν άλλο κι όποιον νά'ναι. Τώρα λένε πάλι έναν άλλο κι όποιον νά'ναι. Που σημαίνει ακόμα και τον Σαμαρά. Αυτά λοιπόν δεν είναι σοβαρά πράγματα. Ακολουθείται εδώ και χρόνια η τακτική "κουναβιού" και βρισκόμαστε πάντα προ εκπλήξεων. Με τις ιχθυοκαλλιέργειες είναι γνωστό ότι ο νυν Δήμαρχος είναι υπέρ των ιχθυοκαλλιεργειών. Δεν χρειάζεται να παίζουμε. Είναι ξεκάθαρος ο άνθρωπος με δημόσιες τοποθετήσεις. Εάν άλλαξε γνώμη δεν χρειάζεται να το ξέρει μόνο αυτός. Ας ξανατοποθετηθεί δημόσια να το μάθουμε όλοι. Γραπτώς θα ήταν και καλύτερα, διότι οι πολιτικοί τις κουβέντες τις εξηγούν μετά όπως θέλουν. Το ίδιο και η προηγούμενη δημοτική αρχή. Ναι μεν αλλά. και τσούπ στον Τσαπουρνιά ο Νηρέας. Το ίδιο συμβαίνει αγαπητοί και με το θέμα της βιομάζας. Ας μην γελιόμαστε. Ο Δήμος μας έχει προοπτική βιομηχανική για κάποιους. Και δυστυχώς οδηγούν τον τόπο σε έναν τέτοιο δρόμο. Νομίζω ότι ίσως να είναι ώρα να κάνουμε μια κουβέντα για να μεταφερθούμε στον Δήμο Ανακτορίου. Δεν υπάρχει ταύτιση συμφερόντων με το Δήμο Ξηρομέρου. Θα πω το εξής και το συζητάμε. Εάν έρθει μια εταιρεία στο Δήμο να τοποθετήσει ανεμογεννήτριες θα γίνει σκοτωμός από τούς κτηνοτρόφους. Τώρα με τη βιομάζα γιατί δε γίνεται? Λέμε τώρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.