Συμπολιτεία Ξηρομεριτών: Άμεσες ζημιές στους δημότες από τον τρόπο διοίκησης της δημοτικής αρχής.


Άλλο ένα περιστατικό ήρθε να προστεθεί μαζί με πολλά άλλα, για να αναδείξει σε όλο του το μεγαλείο ότι ο τρόπος διοίκησης της νέας δημοτικής αρχής, εκτός που συσσωρεύει σε βάθος χρόνου πλήθος παθογενειών, προξενεί και άμεσες ζημιές στους δημότες.
Το τελευταίο κρούσμα έχει να κάνει με την άδεια χρήσης νερού των γεωτρήσεων, πηγαδιών κλπ.
Οι ιδιοκτήτες αυτών κατόπιν προσκλήσεως είχαν κάνει εγγραφή στο Εθνικό Μητρώο Σημείων Υδροληψίας (ΕΜΣΥ) το καλοκαίρι του ´15 και απέμενε η διαδικασία υποβολής των δικαιολογητικών για την απόκτηση άδειας χρήσης του νερού.
Πολλοί ιδιοκτήτες ειδοποιήθηκαν για την κατάθεση των δικαιολογητικών μετά τη λήξη της ημερομηνίας που είχε τεθεί ως προθεσμία (30/9) με αποτέλεσμα για κάθε μήνα μετά την 30/9/2015 κάθε ιδιοκτήτης πλήρωσε πενήντα (50) ευρώ πρόστιμο και όσοι δεν τα υπέβαλαν μέχρι 31/12/2015 θα πληρώσουν χίλια (1000) έως δυο χιλιάδες (2000) ευρώ για να πάρουν άδεια χρήσης του νερού των γεωτρήσεων, πηγαδιών κλπ.
Μια δημοτική αρχή που σέβεται τον εαυτό της και τους δημότες, θα έπρεπε έγκαιρα να είχε ειδοποιήσει τους ενδιαφερόμενους και όχι να το μαθαίνουν εκ των υστέρων από ανακοινώσεις αναρτημένες στις τζαμαρίες καφενείων ή από την ιστοσελίδα του Δήμου στις 9/12 (βλέπε εδώ), όταν η προθεσμία για την κατάθεση των δικαιολογητικών έληγε, όπως είπαμε ήταν 30/9 .
Άλλωστε μερικοί μήνες πέρασαν που ο Δήμος παρουσίασε εν χορδαίς και οργάνοις την ιστοσελίδα του, η οποία στοίχισε μερικές χιλιάδες ευρώ και τώρα έχει εγκαταλειφθεί στη μοίρα της.
Αν λοιπόν για τον χώρο των αγροτών, που θεωρείται οικείος χώρος για το Δήμαρχο, αγρόν αγοράζει, φανταστείτε τι περιμένει εμάς τους υπόλοιπους.

Υ.Γ.: Έχει ενδιαφέρον να μάθουμε πόσοι συμπολίτες μας κατέθεσαν έγκαιρα τα δικαιολογητικά και πόσοι εκτός προθεσμίας για να αντιληφθούμε την έκταση και το μέγεθος της ζημιάς που υπέστησαν.

3 σχόλια:

  1. παιδιά προσέξτε τι λέτε. θα σας κάνει ντα!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν είναι αυτό το πρόστιμο κάνετε λάθος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ευτυχισνενοι ειναι οι ανθρωποι ! που δεν εχουν τιποτα , κανενα περουσιακο στοιχειο και δεν κουβαλουν παρα μονο , το σαρκιο τους

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.