Αντί να ακυρώσει το «Χωροταξικό των Υδατοκαλλιεργειών» η κυβέρνηση ανανέωσε τις προθεσμίες του με Π.Ν.Π.



Επισυνάπτουμε εκ μέρους του Δημάρχου Πόρου, κ. Ιωάννη Δημητριάδη, Δελτίο Τύπου της «ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΦΟΡΕΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ ΠΟΥ ΘΙΓΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΥΔΑΤΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΩΝ» και δύο σχετικές επιστολές*.
Επίσης, σάς ενημερώνουμε ότι το Δημοτικό Συμβούλιο Πόρου, με την υπ’ αριθμ. 47/2015 Απόφασή του (ΑΔΑ: 6ΒΜΣΩΞΝ-5Κ6 δείτε εδώ), ενέκρινε την ανάληψη από τον Δήμο Πόρου πρωτοβουλίας συντονισμού της δράσης της Π.Σ.Ε. Παρακαλούμε όλους τους συλλογικούς φορείς (ειδικά Δήμους, Συλλόγους, Σωματεία, Ομοσπονδίες) που επιθυμούν να δηλώσουν, ή να επαναβεβαιώσουν τη συμμετοχή τους στην δράση αυτή, να αποστείλουν e-mail στο grafeiotypou@poros.gr, συμπληρώνοντας τα ακόλουθα στοιχεία:

1. ΟΝΟΜΑ ΦΟΡΕΑ:
2. ΔΗΜΟΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΠΟΙΗΣΗΣ:
3. ΟΝΟΜΑ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΟ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ:
4. ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ (e-mail – αριθμ. τηλ.):
5. ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ Π.Σ.Ε. (για πρώτη φορά ή ήδη)

Από το Γραφείο Τύπου Δήμου Πόρου

Στροφή 180 μοιρών στον θέμα του Ειδικού Χωροταξικού Πλαισίου των Υδατοκαλλιεργειών έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ (αλλά και οι ΑΝΕΛ) αφότου ανέλαβε την διακυβέρνηση της χώρας. Ενώ μέχρι τότε τα στελέχη και η Κοινοβουλευτική Ομάδα του, πρωτοστατούσαν σε κάθε κινητοποίηση κατά του «παράνομου» και «πραξικοπηματικού» (όπως το χαρακτήριζαν) Χωροταξικού των Υδατοκαλλιεργειών, ως κυβέρνηση όχι μόνο δεν το ανακάλεσαν (όπως είχαν δεσμευθεί) και δεν το τροποποίησαν προς όφελος του περιβάλλοντος και των παράκτιων περιοχών, αλλά με ΠΝΠ στις 30.12.2015, το τροποποίησαν εν κρυπτό προς όφελος των χρεοκοπημένων εταιριών θαλάσσιας ιχθυοκαλλιέργειας, παρατείνοντας τις προθεσμίες για αίτηση και ίδρυση βιομηχανικών Περιοχών Οργανωμένης Ανάπτυξης Υδατοκαλλιεργειών, έως το τέλος του 2016 και του 2019 αντίστοιχα (η πρώτη είχε λήξει το 2014, με ελάχιστα αιτήματα να έχουν υποβληθεί και η δεύτερη θα έληγε στο τέλος του 2016).
Η «Πανελλήνια Συντονιστική Επιτροπή Φορέων Περιοχών που θίγονται από την ανάπτυξη Υδατοκαλλιεργειών», εκφράζει τον αποτροπιασμό της για την στάση αυτή των μέχρι χθες «συναγωνιστών» και «συμπαραστατών» της και, μαζί με την Κ.Ε.Δ.Ε., ζητούν από την κυβέρνηση:
α) Την ανάκλησή της Πράξης Νομοθετικής Περιεχομένου.
β) Την άμεση έναρξη ενός ουσιαστικού διαλόγου για την θεσμοθέτηση ενός νέου, περιβαλλοντικά και χωροταξικά ισορροπημένου Χωροταξικού, στην διαμόρφωση του οποίου τον πρώτο λόγο θα έχουν οι ΟΤΑ του παράκτιου χώρου και όχι οι εταιρίες του κλάδου όπως γίνεται μέχρι σήμερα.
γ) Την άμεση θεσμοθέτηση της σύμφωνης γνώμης των ΟΤΑ, ως προϋπόθεσης για κάθε χωροθέτηση και αδειοδότηση ιχθυοτροφείων ή Π.Ο.Α.Υ. στην επικράτειά τους.

*επισυνάπτονται επιστολή του ΣΥΡΙΖΑ προς την ΠΣΕ και επιστολή της ΠΣΕ προς την κυβέρνηση

17 σχόλια:

  1. Παρακαλείται ο κύριος Βαρεμένος να σταματήσει επιτέλους να κυνηγάει τη μύγα και να πάρει θέση. Σοβαρά όμως. Όχι είμαστε αντιπολίτευση και κάνουμε πλακίτσα. Τώρα ΚΥΒΕΡΝΑΜΕ το καράβι και πρέπει ή να το αφήσουμε να πάει κατά διαόλου ή να ποινικοποιήσουμε την ανακολουθία λόγων και έργων. Προσωπικά προτιμώ το δεύτερο. Εσείς δεν θα το κάνετε διότι δεν έχετε τα κότσια. Μετά την πολιτική εξαπάτηση για άλλα και για άλλα, ας πάρετε θέση για αυτό το "μικρό".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο Δήμος Ξηρομέρου θα συνεχίσει να συμμετέχει και να ζητά την τροποποίηση του χωροταξικού;;;;;;;;;
    Είναι ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.
    Τι θα πράξει;;;;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν ειναι ζητημα του κ.Βαρεμενου.Ειναι ζητημα πολλων ΒΑΡΕΜΕΝΩΝ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. H επιστολή απευθύνεται κι έχει ήδη φτάσει στους δήμους που συμμετείχαν. Μένει να δούμε εάν οι δήμαρχοι που αναδείχθηκαν με συνθήματα ενάντια στο χωροταξικό εάν σήμερα το θυμούνται(;). Κάλαμος , Καστός πρέπει άμεσα να θέσουν ερώτημα στο δημοτικό συμβούλιο της Λευκάδας, εμείς εδώ στο Μεγανήσι κι εσείς στο Ξηρόμερο.

    Φτου κι απ΄την αρχή πάλι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ελπίζω ότι ο δρακονταειδης δεν θα ξεχάσει τις θέσεις του και θα στηρίξει τον αγώνα αυτόν. Γιατί οι μεγανησιωτες τα έχουν τα παπαρια να ξανασυρουν τα κλουβια. Όμως η στήριξη από τη Λευκάδα δίνει άλλη βαρύτητα μιας και είναι σοβαρό οικονομικοτουριστικο προιον. Για τους δικούς μας δε μιλάω. Θα πάρουν πάγο για τη γιορτή σαρδελας. Άσε που γουστάρω συνεδρίαση δημοτικού συμβουλίου και θα τοποθετηθουν όλοι με ύφος καρδιναλιου. Τον θυμάστε τον άλλο το νεαρό που είχε ξεπατικωσει ότι γράφαμε στο μπλογκ ανώνυμα και μας τα διάβαζε με το χέρι στην τσέπη σαν να μιλαγε σε παιδάκια νηπιαγωγειου ? Χαχαχαχα, γουστάρω επανάληψη.

      Διαγραφή
  5. Πρεπει να διαλεξουμε :
    Θελουμε ψαρακι τηγανιτο-φουρνου και λεμονατο βραστο η'
    θελουμε τουριστικη αναπτυξη και αγροτοτουρισμο ?
    και τα δυο καρπουζια σε μια μασχαλη , δεν γινεται
    Μακαρι να γινοτανε , μακαρι !
    καλο χειμερινο τουρισμο !
    σε οσους τυχαινει να εχουν στην τσεπη , ευρω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δεν είναι ζήτημα του βαρεμενου αλλά ήρθε στο δημαρχείο να μας βγάλει ένα δεκαρικο λόγο. Εποχές αντιπολιτευσης αν θυμάσαι. Που οι πρώτη φορά αριστεροι βριζανε και απειλουσαν και εκαιγαν τράπεζες (μαζί με τους ανθρώπους) τους δεξιοι. Α ρε τζιμακο, πριν 30 χρόνια ταλεγες και επαναλαμβανονται. Από την άλλη. Οπότε ο βαρεμενος οφείλει να πάρει θέση. Και εντός του κοινοβουλιου. Αλλά όπως περίμενα τα αριστερά ματ να βαρεσουν συνταξιουχους (αυτό έγινε last week) έτσι και τώρα περιμένω κωλοτουμπα βαρεμενου. Απλά για να συνειδητοποιησουμε ότι πολύ απλά, η ιστορία επαναλαμβανεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ποιος καλαμος ρε φίλε. Αυτοί που κάνανε συνέλευση, μαζεψαν υπογραφές και στο βαθυλιμιωνι δεν ήρθε κανένας ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ως απλος δημοτης του δημου μας !
    Στηριζω ηθικα τον δικαιο αγωνα της τοπικης κοινωνιας μας και ολων των περιβαλλοντικων οργανωσεων και κινηματων πολιτων !
    για ενα πιο καθαρο φυσικο περιβαλλον !
    Ευχαριστω !
    Σπυρος Ν. Γιαννελης
    Αρχοντοχωρι-Ξηρομερου !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Που ειναι η( Πρωτη φορα Αριστερα) και δεν το ειδα;Μηπως....λεω...μηπως....τι;...ΤΟ ΣΥΡΙΖΑ;..ε οχι και α ρ ι σ τ ε ρ α...ειναι ακριβως μια απο τα ιδια με τους πρωην ΟΛΟΥΣ τους ΠΡΩΗΝ.Τα θελαμε και τα παθαμε και θα εχουμε και συνεχεια οσο θα ΤΣΙΜΠΑΜΕ σαν ΨΑΡΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Το Ξηρομερο αλλαζει ... που ειναι κ. Κουμανδρακη
    μονο για ευχες ειστε , να βγαζετε ανακοινωσεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. 7 , 37 ΕΣΤΕΙΛΑΝ ΚΑΙ ΠΟΛΛΟΙ ΑΛΛΟΙ ΕΥΧΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ υγεια στις γιορτες
    για την υγεια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. η δημοτικη αρχη τι θα πραξει;;;;;
    αυτο εχει σημασια.
    θα εφαρμοσει τα ψηφισματα η για τα ματια του κοσμου δηλωνουμε εναντια στο χωροταξικο ενω απο την αλλη μενουμε αδρανεις;;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. 8.31
    Το ξηρομερο αλλαζει ...
    δεν ειναι δημοτικη αρχη ?
    τι ειναι ; δημοτικο τελος ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Η Ξηρομεριτικη Ματια στις 31-12-15 , εγραψε :
    << Με ευχες και ευχολογια ο κοσμος δεν αλλαζει >>
    Γεια σου Βασιλη !
    ουτε μαντης να ητανε
    αυτη ειναι η πικρη αληθεια !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ακριβώς! Κι επειδή ο κόσμος είναι ο ..... κόσμος, δηλαδή εμείς, καλό είναι να αλλάξουμε λίγο ρότα. Είμαι υπέρμαχος της αντίληψης ότι είμαστε αυτό που μας πασάρουν στις τηλεοράσεις και εγκλωβισμένοι στις όποιες κομματικές (συνεπώς προσωπικές) αγκυλώσεις μας. Κοιτάζουμε μόνο το προσωπικό μας συμφέρον διότι έχουν σταματήσει να μας ενδιαφέρουν και να μας απασχολούν τα μεγάλα και έχουμε στοχοπροσηλωθεί στην μιζέρια του καβουροζουμιού που προσπαθούμε να βρούμε στις τσέπες μας. Διαβάστε κι αυτό και να ξέρετε πως η αλλαγή είμαστε εμείς. Η Παιδεία μας. Παιδεία για τούς μεγάλους και όχι για τα παιδιά. Τα παιδιά βλέπουν και κάνουν. Και για να επιβιώσουν μεγαλώνοντας, ξεπατικώνουν. Καλή χρονιά. Με ελπίδα. Και καλή ανάγνωση. Είναι κάτι που αξίζει τον κόπο. Καιρό είχα να βρω κάτι εξαιρετικό ανάμεσα στα πολλά σκουπίδια που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο.
      http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/03/vs-democracy.html

      Διαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.