Απάντηση του δημοτικού συμβούλου κ. Θωμά Καρφή προς τον Δήμαρχο Ξηρομέρου κ. Ερωτόκριτο Γαλούνη. Verba volant, scripta manent.


Κύριε Δήμαρχε, Πρόεδρε της Οικονομικής Επιτροπής, Πρόεδρε της Ε.Α.Σ Ξηρομέρου και Πρόεδρε του Λιμενικού Ταμείου (συγγνώμη αν ξέχασα κάποιο τίτλο), δεν θα μπω στη διαδικασία να έρθω σε προσωπική αντιπαράθεση κρίνοντας το ήθος και το χαρακτήρα σας.
Όπως όλοι γνωρίζουν είναι η πρώτη φορά που ασχολήθηκα με τα κοινά. Οι συντοπίτες μας με εξέλεξαν και αν μη τι άλλο θα πρέπει από αίσθημα ευθύνης ως δημοτικός σύμβουλος να σταθώ στο ύψος των περιστάσεων και να τιμήσω όχι μόνον αυτούς που με τίμησαν αλλά και αυτούς που δεν με τίμησαν με την ψήφο τους. Τους τιμώ λοιπόν κάνοντας κριτική και δη αντιπολιτευτική, όπου ακριβώς χρειάζεται. Έχοντας όραμα να βοηθήσω τον τόπο που μεγάλωσα και ζω με την οικογένεια μου, πέρα από το δημοτικό αξίωμα και πάνω απ’ αυτό, δραστηριοποιούμαι στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου ως Μηχανολόγος Μηχανικός, αλλά και παράλληλα ως Επιχειρηματίας, αφού διατηρώ κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος στην παραλία του Αστακού. Για το λόγο αυτό έχω ένα παραπάνω κίνητρο να ενδιαφέρομαι για την ανάπτυξη και αποκατάσταση της παραλίας του Αστακού.
Έργα πνοής αξιότιμε κύριε Δήμαρχε ή με όποια άλλη από τις ιδιότητες που έχετε θέλετε να σας αποκαλούν, δεν είναι οι βυθιζόμενες μπάρες και οι καινούργιες κολώνες, αλλά η αποκατάσταση του λιμανιού που βουλιάζει από καθίζηση και η εύρεση λύσης στο πρόβλημα της δυσωδίας που μας ταλαιπωρεί όλο το καλοκαίρι, ή έστω μια μαρίνα ακόμη και πλωτή. Αυτά κατ’ εμέ είναι έργα πνοής - πρώτης προτεραιότητας.
Λύστε αυτά πρώτα, και μετά ασχοληθείτε με καινούργιο Φάρο, πέτρες που μας παρέχονται δωρεάν κλπ. Προφανώς έχουμε διαφορετική αντίληψη περί της έννοιας της ανάπτυξης. Αυτά κατ’ εμένα είναι έργα που μπορούν να συμβάλλουν στην ανάπτυξη του Αστακού και άλλα βέβαια τα οποία θα μπορούσα να σας περιγράψω, αλλά επιφυλάσσομαι να κάνω στο άμεσο μέλλον για να σας αποδείξω ότι εγώ έχω όραμα και άποψη για την Αστακό.
Για την αποκατάσταση της αλήθειας, παρά την προσπάθεια αλλοίωσης της εισήγησης μου με κίνητρα τα οποία ο ίδιος ο Δήμαρχος γνωρίζει, αναφέρω τα κάτωθι:
1) Στην εισήγηση μου κατά τη συνεδρίαση του Λιμενικού Ταμείου την 19/01, αναφέρομαι στον πίνακα του Τεχνικού Προγράμματος Οικονομικού Έτους 2016 και όχι στην απόφαση περί έγκρισης εργασιών που λήφθηκε το έτος 2015, η οποία και απορρίφθηκε από την Αποκεντρωμένη σήμερα. Παραθέτω για το αληθές τον πίνακα παρακάτω.



2) Όσον αφορά στην ανάπλαση του παραλιακού μετώπου την οποία ψήφισα σε συνεδρίαση του Λ.Τ. την 8/12/15, αλλά και σε μεταγενέστερο συμβούλιο, ο Δήμαρχος είπε ότι ενώ η μελέτη προβλέπει έργο αποκατάστασης από το φέρυμποτ μέχρι το Φάρο, αυτός θα έφτιαχνε το έργο ως την Άγκυρα, οπότε αν ίσχυε κάτι τέτοιο η δαπάνη θα ήταν η μισή. Παρόλα αυτά, η απόφαση της Αποκεντρωμένης σήμερα με δικαιώνει.
3) Η προμήθεια των φωτιστικών σωμάτων για την είσοδο της πόλης του Αστακού, αλλά και το κομμάτι προς το Χοβολιό πουθενά δεν αναφέρονται στο πίνακα (βλέπε παραπάνω) όπως δεν αναφέρεται και πουθενά ο αριθμός των φωτιστικών σωμάτων.
4) Για τα «μπλόκια από μπετόν» αξίας 15.000 ευρώ πάλι δεν δίνονται απαντήσεις και πουθενά δεν φαίνεται που θα χρησιμοποιηθούν.
Και κάτι τελευταίο: η τρομοκρατία και οι απειλές δεν θα πρέπει να είναι χαρακτηριστικό ενός δημοτικού Άρχοντα, αντίθετα ο χαρακτήρας του θα πρέπει να αντανακλά ήθος και αίσθημα αλληλεγγύης.
Η θέση του δημοτικού συμβούλου και δη εκλεγμένου με την αντιπολίτευση είναι η κριτική (θετική ή αρνητική) στα όσα η συμπολίτευση προτείνει και πράττει. Από τη θέση δημοτικού συμβούλου της αντιπολίτευσης των προηγούμενων ετών που κατείχε ο νυν Δήμαρχος τα ανωτέρω θα έπρεπε να τα γνωρίζει. Κατά συνέπεια πράττω αυτό που λέει η συνείδησή μου και όχι η θέληση τρίτων. Αν προσπαθούσα να μπλοκάρω προσπάθειες που γίνονται για το καλό του τόπου, τότε γιατί να ψηφίσω την Τεχνική Μελέτη εργασιών που παραθέτει ο Δήμαρχος, στην καθ’ όλα εριστική και συκοφαντική για το πρόσωπό μου δημοσίευση που έκανε.
Όσον αφορά τους χαρακτηρισμούς προς το πρόσωπό μου:
Α) Ψεύτης είναι όποιος δίνει ψεύτικες υποσχέσεις και μάλιστα προεκλογικά και εγώ μέχρι τώρα δεν έχω δείξει τέτοια συμπεριφορά. Εγώ έγραψα ότι ειπώθηκε ακριβώς στις συνεδριάσεις του Λιμενικού Ταμείου. Μάρτυρες είναι όλοι οι παριστάμενοι στην συνεδρίαση. Προκειμένου όμως να αποφευχθεί στο μέλλον οποιαδήποτε αμφισβήτηση για την θέση ενός εκάστου στις συνεδριάσεις του Λιμενικού Ταμείου προτείνω στο εξής να ηχογραφούνται οι συνεδριάσεις, όπως οι συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου και να λαμβάνουμε αντίγραφα των απομαγνητοφωνήσεων. 
Β) Άσχετος με την αυτοδιοίκηση δεν είμαι, νέος είμαι. Αλλά προσπαθώ να μάθω. και υπόσχομαι να προσπαθήσω ακόμη περισσότερο για να καταλάβω το όραμα του Δημάρχου για τον Δήμο.
Γ) Ποτέ δεν εκτέλεσα εντολές τρίτων. Καλοί οι αφορισμοί αλλά ελαφρώς παλιομοδίτικοι. Οι αφορισμοί και οι ευτελείς συνωμοσιολογίες δεν θα με εμποδίσουν να ασκώ κριτική και να εκφράζω της άποψή μου. 
Δ) Όσον αφορά το υπονοούμενο για το νόμιμος θα συμφωνήσω ότι για να επιβάλλει κανείς τη νομιμότητα οφείλει πρώτα απ' όλα ο ίδιος να είναι νόμιμος. 
Ε) Τέλος θα ήθελα να αναφέρω ότι δεν είναι του χαρακτήρα μου να ανταλλάσω δημοσίως υπονοούμενα, ύβρις, αφορισμούς αλλά ούτε και να συμπεριφέρομαι υποτιμητικά προς οποιονδήποτε συνδημότη μου γιατί αυτή η συμπεριφορά είναι συνήθεια αυτών που προσπαθούν να ξεπεράσουν την ξέρα στην οποία έπεσαν λόγω της αλαζονείας τους. 

Υ.Γ.: Δεν έχω αντίρρηση να πληροφορούνται οι πολίτες έστω και από τα Blogs, αλλά η πληροφόρηση αυτή να είναι πραγματική και όχι λαϊκισμός. Καλό θα ήταν λοιπόν τα πρακτικά της συνεδρίασης του σώματος του Λιμενικού Ταμείου να ηχογραφούνται ξαναλέω και να αναρτώνται στην ιστοσελίδα του Δήμου για να λαμβάνουν γνώση οι συμπολίτες μας τι ακριβώς συμβαίνει εκεί και τι λέει ο καθένας μας
Εφόσον ο Δήμαρχος είχε την ευκαιρία να μου απαντήσει επί της ουσίας στη συνεδρίαση του Λιμενικού Ταμείου, γιατί δεν το έπραξε τότε, αλλά περίμενε να το κάνει αυτό μέσα από Blogs (δείτε εδώ) και φυσικά με παραπλανητικό τρόπο για δημιουργία εντυπώσεων. Ας βγάλει ο καθένας τα συμπεράσματα του.

1 σχόλιο:

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.