Καταρχήν θετική αποτίμηση για τις προθέσεις της 6ης ΥΠΕ για το Κ.Υ. Μύτικα. Η κρίση θα βγει από τις πράξεις και από το αποτέλεσμα που θα φέρει σε βάθος χρόνου.


Πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Μύτικα, κατόπιν πρωτοβουλίας του Συλλόγου Φίλων Κέντρου Υγείας Μύτικα, η συνάντηση των φορέων και του κόσμου της Δ.Ε. Αλυζίας και του Καστού με τον υποδιοικητή της 6ης ΥΠΕ κ. Μιλτιάδη Ζαμπάρα με αφορμή και θέμα το Σχέδιο Αναδιοργάνωσης των Υγειονομικών Υπηρεσιών στην Π.Ε. Αιτ/νίας, το οποίο η 6η ΥΠΕ έχει θέσει σε δημόσια διαβούλευση και το μέλλον του Κ.Υ. Μύτικα.
Δείτε εδώ, για όσους δεν τις γνωρίζουν, τις γραπτές προτάσεις του Συλλόγου, που δόθηκαν στα χέρια του κ. Ζαμπάρα στην σύσκεψη του Αγρινίου που έγινε 5 Μαρτίου.


Η συνάντηση ξεκίνησε με σύντομη τοποθέτηση εκπροσώπου του Συλλόγου, ο οποίος αφού καλωσόρισε όλους τους παριστάμενους και τον κ. Ζαμπάρα, αναφέρθηκε με λίγα λόγια στην σημερινή συνάντηση:
«Η σημερινή μας ανοικτή προς όλους συνάντηση είναι του Συλλόγου Φίλων Κέντρου Υγείας Μύτικα και μόνο και δεν είναι μία κομματική συνάντηση όπως κάποιοι καλοθελητές για δικούς τους λόγους θέλουν να διαδίδουν.
Σκοπός του Συλλόγου Φίλων Κέντρου Υγείας Μύτικα, είναι να βοηθήσει το Κ.Υ. Μύτικα στην εύρυθμη λειτουργία του, κάτι που συνάγεται και από την ονομασία του Συλλόγου και καλέσαμε σήμερα εδώ, να τον ακούσουμε και να μας ακούσει, τον κατεξοχήν αρμόδιο Υποδιοικητή της 6ης ΥΠΕ κ. Ζαμπάρα.
Τα Κ.Υ. με πρόσφατο νομοθέτημα υπάγονται πλέον διοικητικά απ' ευθείας στην 6η ΥΠΕ και όχι στα νοσοκομεία αναφοράς και τι ποιο φυσικό για εμάς από το να απευθυνθούμε εκεί που βρίσκεται το θέμα μας.
Θυμίζω και ενημερώνω τον κόσμο ότι ο Σύλλογος στο παρελθόν με την προηγούμενη Κυβέρνηση (18 μήνες περίπου υφίσταται ο Σύλλογος), έχει έρθει σε γραπτές συνεννοήσεις με τον πρώην Υπουργό Υγείας κ. Βορίδη, με πολλούς τότε υπηρεσιακούς παράγοντες (υπάρχουν τα σχετικά e-mails) και επισκέφτηκε στο Μεσολόγγι τον τέως Διοικητή του Νοσοκομείου κ. Κυριακόπουλο, μιας και στο Νοσοκομείο Μεσολογγίου ανήκε διοικητικά το Κ.Υ. Μύτικα πριν την πρόσφατη αλλαγή του νόμου.
Τον κομματισμό λοιπόν στο θέμα της Υγείας τον αφήνουμε για άλλους και άλλωστε είναι γνωστές οι κομματικές προτιμήσεις των μελών του Δ.Σ. του Συλλόγου».
Κατόπιν ο λόγος εδόθη στον κ. Ζαμπάρα, ο οποίος εξήγησε τι είναι αυτό το Σχέδιο Αναδιοργάνωσης των Υγειονομικών Υπηρεσιών στην Π.Ε. Αιτ/νίας, που επεξεργάστηκε και θέτει σε δημόσια διαβούλευση η 6η ΥΠΕ, ποιοι οι στόχοι και το πλάνο εφαρμογής του, πως εντάσσεται και ποιος ο ρόλος του Κ.Υ. Μύτικα μέσα σε αυτό το προτεινόμενο σχέδιο.
Κατόπιν ο συντονιστής της συζήτησης, έδωσε χωρίς αποκλεισμούς τον λόγο σε όλους τους παριστάμενους που τον ζήτησαν για τοποθετήσεις, ερωτήσεις και διευκρινήσεις (μερικοί τοποθετήθηκαν και δύο και τρεις φορές) με την παράκληση να μείνουμε όλοι εντός του θέματος, να μην ξεστρατίσει η συζήτηση σε άλλα ξένα θέματα και για να είναι γόνιμη, να αναφερθούμε στο παρόν και στο μέλλον και όχι στο παρελθόν.
Όλοι όσοι τοποθετήθηκαν, το τήρησαν κατά γράμμα, με ερωτήσεις και τοποθετήσεις να είναι πολύ καλές και καίριες και κάποιες φορές να γίνεται και ζωντανός διάλογος.
Θίχτηκαν θέματα όπως το νέο κτίριο του Κ.Υ. Μύτικα, οι αγροτικοί ιατροί που τοποθεντούνται στα Π.Ι. αλλά δεν τους βλέπουμε, τα κτιριακά προβλήματα του υφιστάμενου κτιρίου του Κ.Υ., οι οικονομικοί πόροι εφαρμογής του σχεδίου, η δεσμευτικότητα της πρότασης της 6ης ΥΠΕ σε σχέση με την στάση του Υπουργείου Υγείας, το θέμα του ασθενοφόρου, του βοηθητικού οχήματος και των οδηγών, το θέμα των εφημεριών κλπ.
Η συζήτηση έκλεισε με την τοποθέτηση του εκπροσώπου του Συλλόγου ο οποίος αφού ευχαρίστησε όλους τους παριστάμενους, ανάφερε: «Κύριε Ζαμπάρα σας ευχαριστούμε για την σημερινή σας παρουσία εδώ, αλλά μην ξεχνάτε ότι θα κριθείτε από την πράξη και το αποτέλεσμα, κάτι το οποίο σας το έχουμε αναφέρει και γραπτώς στις προτάσεις μας», με το κ. Ζαμπάρα να απαντά «φυσικά και θα κριθούμε στην πράξη».

ΜΥΤΙΚΑΣ PRESS: Εμείς θα πούμε ότι το υπό διαβούλευση Σχέδιο Αναδιοργάνωσης των Υγειονομικών Υπηρεσιών στην Π.Ε. Αιτ/νίας είναι αδιαμφισβήτητα θετικό για το Κ.Υ. Μύτικα. Στηρίζεται σε πραγματικά μετρήσιμα δεδομένα και παρεμβαίνει συνολικά. Σίγουρα θα υπάρχουν και αδυναμίες, εξού και η διαβούλευση για να βρεθούν και να διορθωθούν.
Επίσης ότι..., όταν αποφασίζεις να κάνεις μία συνολική παρέμβαση σε ένα σύστημα που έχει καταρρεύσει και διαλυθεί τα τελευταία 5 με 6 χρόνια, το θετικό αποτέλεσμα δεν θα το δεις αύριο και μεθαύριο, αλλά θα πάρει χρόνο.
Το σημαντικό είναι να βλέπουμε με την πάροδο του χρόνου, μήνα με τον μήνα και χρόνο με το χρόνο, έστω και δειλά μικρά βήματα προς θετική κατεύθυνση και όχι συνεχές πισωγύρισμα που βλέπαμε όλα αυτά τα χρόνια στο Κ.Υ. Μύτικα, που κάποια εποχή μέχρι και για κλείσιμο του ακούγαμε.
Δεν θα κάνουμε δίκη των προθέσεων της 6ης ΥΠΕ, αλλά εν τέλει η 6η ΥΠΕ θα κριθεί από τις πράξεις και από το αποτέλεσμα που θα φέρει σε βάθος χρόνου και αν αποδειχτούν τα σχέδια και τα λόγια για άλλη μία φορά φρούδες υποσχέσεις και όμορφα λόγια που τα παίρνει ο Μαΐστρος όπως προηγούμενων, εμείς εδώ θα είμαστε να το κατακρίνουμε, να το στηλιτεύσουμε, να το αναδείξουμε και να το φωνάξουμε και δεν ήμασταν ποτέ....... ούτε θα παραμένουμε ποτέ....... υποτακτικοί, κολαούζοι και ουρά κάποιων, να συνεχίζουμε να τρέχουμε από πίσω τους ενώ μας πούλησαν φύκια για μεταξωτές κορδέλες.



4 σχόλια:

  1. Για ενα τοσο σοβαρο θεμα και ο κοσμος λιγος...κριμα.
    Εγγυηση ο συλλογος .Οχι στις υποσχεσεις Ναι στις πραξεις.
    ΚΑΛΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σημασια εχει τι κανουμε εμεις
    και οχι τοσο τι κανουν οι αλλοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Όντως λίγος ο κόσμος. Να κάνω και μια παρατήρηση. Απούσα η νέα γενιά του χωριού. Καθώς και η μεσήλικη γενιά. Λίγοι ενδιαφέρονται από αυτές τις δύο καίριες γενιές. Τέλος πάντων. Μπροστά σας θα τα βρείτε. Πολύ καλός και πολύ κατατοπισμένος ο κύριος Ζαμπάρας. Και εννοείτε όλοι θα κριθούμε από τις πράξεις μας. Μπράβο του που το αποδέχτηκε σαν πρόκληση. Και μπράβο στο σύλλογο για την πρωτοβουλία και μπράβο και ευχαριστούμε τον αντιδήμαρχο Καστού για την παρουσία του παρά την κακοκαιρία. Δεν αισθανόμαστε πλέον μόνοι σε αυτό τον αγώνα για τη διατήρηση του Κέντρου Υγείας για την κάλυψη των αναγκών της περιοχής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Να μας πει καποιος απο τον Συλλογο αν ξερει :
    τα περιφερειακα ιατρεια ! με τον νεο νομο
    υπαγονται στα αντιστοιχα κεντρα υγειας ? η'
    υπαγονται στην υγειονομικη περιφερεια ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.