Ο κ. Νίκος Θ. Νταής για την επίσκεψη του Υποδιοικητή της 6ης ΥΠΕ στον Μύτικα.


ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΜΥΤΙΚΑ
ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΥΠΟΔ/ΤΟΥ ΤΗΣ 6ης ΥΠΕ
ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ - ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ - ΗΠΕΙΡΟΥ
ΚΑΙ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ κ.ΜΙΛΤΙΑΔΗ ΖΑΜΠΑΡΑ

Του κ. Νίκου Θ. Νταή.
σ. Συμβολαιογράφου.

Το Κ.Υ. Μύτικα Αιτ/νίας επισκέφτηκε στις 12/3/2016 ο Υποδ/της της 6ης ΥΠΕ συμπατριώτης μας από το Αγρίνιο κ. ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ ΖΑΜΠΑΡΑΣ, Πολιτικός Μηχανικός. Ο κ. Ζαμπάρας, συνοδευόμενος από τον Δ/ντή του Κ.Υ. Μύτικα, Ιατρό κ. Ιωάννη Χρόνη και τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου ΄΄ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΜΥΤΙΚΑ (ΛΕΥΚΑΡΟΣ Ο ΑΚΑΡΝΑΝ)΄΄ επιθεώρησε τις παλιές εγκαταστάσεις του Κ.Υ. Μύτικα καθώς και το νέο κτίριο, που βρίσκεται στο στάδιο της αποπεράτωσής του.
Σε κεντρικό καφενείο του Μύτικα πλήθος κόσμου είχε συγκεντρωθεί και ανέμενε τον κ. Ζαμπάρα, ύστερα και από πρόσκληση - κάλεσμα του παραπάνω Συλλόγου.
Σε πολιτισμένο, αγωνιώδες και ανήσυχο κλίμα, διεξήχθη μακρά συζήτηση, όπου ο κόσμος εξέφρασε την πικρία του για την υποβάθμιση και πλήρη εγκατάλειψη του Κ.Υ, παρόλο που τούτο έχει ένα λαμπρό παρελθόν, με συγκινητική ευεργεσία, όχι από το Ελληνικό Κράτος, αλλά από τους Σουηδούς φίλους μας, όταν τα έτη 1953 - 1958 ήλθαν αρωγοί, με αφορμή τους σεισμούς στην Εφτάνησο, που είχαν πλήξει και τη δική μας περιοχή. Οι μακρινοί αυτοί φίλοι μας Σουηδοί το ίδρυσαν και το εξόπλισαν. Σε δύσκολες εποχές στο Κ.Υ. Μύτικα υπηρετούσαν Γιατροί, Μαία, Νοσοκόμα και Υπηρετικό προσωπικό και γίνονταν σ’ αυτό 10 περίπου τοκετοί το μήνα και διέθετε 20 κρεβάτια νοσηλείας, στα οποία νοσηλεύονταν ασθενείς, όλα δωρεά των Σουηδών!
Λειτούργησε σαν Αγροτικό Ιατρείο μέχρι το έτος 2003, οπότε επί Υπουργού Υγείας του φίλου και συμπατριώτη μου Θεσπρωτού κ. Αλέκου Παπαδόπουλου και Υφυπουργού κ. Έκτορα Νασιώκα και ΠΕΣΥΑΡΧΗ κ. Σωτηρίου Θεοδωρόπουλου, έλαβε Νομική Προσωπικότητα και έγινε ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ με προβλεπόμενες 24 νομοθετημένες θέσεις.
Επί Υπουργού Υγείας του συμπατριώτη μας κ. Μάριου Σαλμά θεμελιώθηκε νέο σύγχρονο κτίριο, το οποίο βρίσκεται στο στάδιο της αποπεράτωσής του. Εν τω μεταξύ απόκτησε δύο φορές δικό του Ασθενοφόρο Αυτοκίνητο, δωρεές του Επιχειρηματία αείμνηστου Νικολάου Δ. ΧΙΩΝΗ και δικό του ημιφορτηγό αυτοκίνητο, δωρεά του ντόπιου επιχειρηματία κ. Κων/νου ΑΥΔΗ και υπηρετούσε σ’ αυτό οδηγός ασθενοφόρου με απόσπαση από το Κ.Υ. Αστακού, Μυτικιώτης, ο οποίος επανήλθε στην οργανική του θέση, καθόσον διορίστηκε μόνιμος οδηγός ασθενοφόρου στο Κ.Υ. Μύτικα. Στη συνέχεια τούτος αποσπάστηκε στο Κ.Υ. Αστακού μαζί με τα αυτοκίνητα κατόπιν διαταγής του τότε Δ/του του Νοσοκομείου Μεσολογγίου, ο οποίος έτσι το υποβάθμισε πλήρως και το κατέστησε δορυφόρο του Κ.Υ. Αστακού.
Σήμερα στο Κ.Υ. Μύτικα υπηρετεί μόνο ένας γιατρός και μία νοσοκόμα και ύστερα από πιέσεις ότι θα ανακληθούν για λόγους αχαριστίας οι δωρεές των αυτοκινήτων, επαναφέραμε μόνο το ασθενοφόρο.
Αυτή είναι σε λίγες γραμμές η ιστορία, το παρελθόν, η πορεία, η διαδρομή και η ύπαρξη του Κ.Υ. Μύτικα, του φρουρού αυτού της υγείας μας και τα αναφέρουμε και δια του Τύπου στον Υποδ/τη κ. Ζαμπάρα, για πλήρη ενημέρωση, μαζί με τον φάκελο, που του υπέβαλα με διάφορα έγγραφα και υπομνήματά μου προς τους εκάστοτε Υπουργούς Υγείας, αφού επί 40ετία περίπου ασχολούμαι με τα προβλήματα του Κ.Υ. και έχω βοηθήσει με τις μικρές μου δυνάμεις.
Επιπλέον κ. Ζαμπάρα σας κάνουμε γνωστό ότι ο τόπος αυτός έχει ιστορικό παρελθόν και πανάρχαιη ιστορία στο χώρο της Υγείας. Από την εδώ πανάρχαιη γη της Αρχαίας Αλυζίας κατάγονταν και ο γιατρός του Μεγάλου ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ, ΛΕΥΚΑΡΟΣ Ο ΑΚΑΡΝΑΝ, γι’ αυτό και στο Σύλλογό μας δώσαμε την επωνυμία του.
Λαός λοιπόν, που αγνοεί την ιστορία του και το παρελθόν του δεν έχει μέλλον. Το ίδιο ισχύει και για το Κ.Υ. Μύτικα. Θα ξεχάσουμε λοιπόν και δεν θα μνημονεύσουμε τους Σουηδούς ευεργέτες μας και του Δωρητές οι οποίοι με την μεγαλοψυχία τους και τις ευγενείς πράξεις τους ΕΧΟΥΝ ΣΩΣΕΙ ΖΩΕΣ! Αλίμονο! Θα ξεχάσουμε τον ευεργέτη και ιδρυτή του Νοσοκομείου Μεσολογγίου, Ηπειρώτη ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ και τον δωρητή του Νοσοκομείου Αγρινίου ΤΣΙΚΝΙΑ! Ποτέ!
Αυτό το Κ.Υ. Μύτικα κ. Υποδ/τά ανήκει στις 5 Τοπικές Κοινότητες του τ. Δήμου Αλυζίας και στις 3 των έναντι μας αδελφών Νησιών μας Καλάμου και Καστού και στο λαό τους και όχι στους εκάστοτε γιατρούς, οι οποίοι έρχονται και παρέρχονται, αφού εν τω μεταξύ έχουν δώσει στην κοινωνία εξετάσεις (καλές ή κακές) και για την επιστημονική τους κατάρτιση και για την εν γένει συμπεριφορά τους. Ο Γιατρός ασκεί λειτούργημα πρώτα και τελευταία επάγγελμα.
Ο κ. Ζαμπάρας, ένας δραστήριος και πλήρους μέλλοντος ελπιδοφόρος νέος επιστήμονας έδειξε ότι είναι γνώστης και ενήμερος σε ότι αφορά το σύστημα Υγείας και τις μεταρρυθμίσεις που γίνονται και κέρδισε τις εντυπώσεις του κόσμου, ο οποίος τον χειροκρότησε. Οι δηλώσεις του ότι τα Κ.Υ. θα υπάγονται απευθείας στην 6η ΥΠΕ και όχι στα Νοσοκομεία μας ανακούφισε, διότι πολλά δεινά έχει πάθει το Κ.Υ. Μύτικα από τις εκάστοτε Διοικήσεις του Νοσοκομείου Μεσολογγίου, οι οποίες το έχουν υποβαθμίσει και το έχουν απογυμνώσει, μεταφέροντας όχι μόνο γιατρούς και λοιπό προσωπικό και τα αυτοκίνητα στο Κ.Υ. Αστακού, αλλά και το Ακτινολογικό Μηχάνημα στο Νοσοκομείο Μεσολογγίου.

κ. Υποδ/τά.
Στη νευραλγική αυτή θέση την οποία σας εμπιστεύθηκε η Πολιτεία, έχετε χρέος, καθήκον και υποχρέωση να επιτύχετε. Μην επιτρέψετε στον εαυτό σας να περάσετε από τη θέση αυτή απαρατήρητος, χωρίς να αφήσετε τα ίχνη και τη σφραγίδα της επιτυχίας και της προσφοράς στην ευρύτερη Περιφέρεια της αρμοδιότητάς σας, αλλά και στην δύσμοιρη και εγκαταλελειμμένη αυτή περιοχή μας. Άλλωστε σαν Ακαρνάνας έχετε διπλή υποχρέωση. Προστατέψατε λοιπόν την Υγεία μας. Η περιοχή μας μαραζώνει! Το Κ.Υ. Μύτικα θα κρατήσει όρθιο και τον τουρισμό στην περιοχή, αφού ο πληθυσμός το καλοκαίρι τριπλασιάζεται και το πρώτο ερώτημα που μας υποβάλλουν Έλληνες και ξένοι τουρίστες είναι αν λειτουργεί Κ.Υ., όπως σας επισήμανε και ο Αντιδήμαρχος Καστού κ. Χρήστος Τριλίβας ο οποίος διατηρεί κέντρο εστίασης στον Καστό. Η ανέγερση μεγάλης Ξενοδοχειακής Μονάδας 240 κλινών, 4 Αστέρων, στο Μύτικα, αποτελεί έναν επιπλέον λόγο για την εύρυθμη λειτουργία του Κ.Υ.

κ. Υποδ/τά.
Με την παρουσία σας κερδίσατε την εμπιστοσύνη του κόσμου και ελπίζοντας σε σας τον Ακαρνάνα πατριώτη, σας χειρικρότησε. Εναπόκειται σε σας με το έργο σας να μην διαψεύσετε τις ελπίδες του. ΜΗΝ ΤΟΝ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΕΤΕ!  ΑΡΘΕΙΤΕ ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΑΣ!.- 

Μύτικας Αιτ/νίας 15/3/2016

Νίκος Θ. Νταής

3 σχόλια:

  1. Ρωτω τον συλλογο και καθε υπευθυνο για ποιο λογο δεν υπαρχει γιατρος στο κεντρο υγειας καθε παρασκευη πρωι;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μπραβο κ. ΝΤΑΗ.Οπως παντα με ηθος και αξιοπρεπεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εδω και πολυ καιρο το σαβατοκυριακο εγινε τριημερο ,λεμε την παρασκευη οτι δεν εχει ,τις υπολοιπες εχει γιατρο; απλα υπαρχει το κεντρο υγειας αστακου και και ας εξυπηρετει.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.