Μία οφειλόμενη απάντηση στην Πρόεδρο της Τ.Κ. Μύτικα.


Απαντώντας στο «ευχαριστήριο» της Προέδρου της Τ.Κ. Μύτικα, που δημοσιεύτηκε στα τοπικά μπλοκ και όσον αφορά το θέμα της επιστολής που θίγει η κα Πρόεδρος που εστάλη στην Πρόεδρο του Συλλόγου Γυναικών Μύτικα(;), δηλαδή εμένα, θέλω να απαντήσω, ενημερώνοντας πρωτίστως τον κόσμο για να γνωρίζει την πλήρη αλήθεια.
Σύλλογος Γυναικών Μύτικα δεν υφίσταται πλέον άρα, ούτε Δ.Σ. του συγκεκριμένου Συλλόγου, ούτε Πρόεδρος του Συγκεκριμένου Συλλόγου. Δεν είμαι Πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Μύτικα, γιατί απλά αυτός ο Σύλλογος δεν υπάρχει. Η κυρία Πρόεδρος ως μέλος της τοπικής μας κοινωνίας θα έπρεπε να το γνωρίζει αυτό και επίσης να γνωρίζει ότι δεν αλληλογραφούμε με φορείς που πλέον δεν υπάρχουν.
Ο Σύλλογος αυτή την στιγμή δεν υπάρχει και είναι υπό εκκαθάριση (σχετικά την είχα ενημερώσει εγγράφως και πέρυσι όταν μου έθεσε και τότε το ίδιο θέμα) με την ευθύνη ολοκλήρωσης της σε αρμόδιο Δικηγόρο, με την περιουσία του (τα άρματα) να μην μπορούν να χρησιμοποιηθούν έως ότου επέλθει η εκκαθάριση του Συλλόγου και γι αυτό ξαναλέω υπεύθυνος είναι αρμόδιος Δικηγόρος.
Με αυτά τα δύο δεδομένα που προανέφερα καταλαβαίνει κανείς γιατί δεν απάντησα στην επιστολή. Θέλω όμως να συμπληρώσω κάτι αναφέροντας την γνωστή ρήση, «η μισή αλήθεια είναι ένα ολόκληρο ψέμα». Πράγματι είναι αληθές ότι αυτή η επιστολή ήρθε στα χέρια μου με αυτό το περιεχόμενο που αναφέρει η κα Πρόεδρος. Η άλλη μισή αλήθεια που τεχνηέντως και σκοπίμως αποκρύπτει η κα Πρόεδρος είναι, ότι μέρες πριν την ευγενική επιστολή της, ετσιθελικά χωρίς καμία ειδοποίηση κάποιοι έβαλαν χέρι στην περιουσία του Συλλόγου, παίρνοντας ένα άρμα το οποίο ο Σύλλογος πριν 4 χρόνια είχε νοικιάσει στην Δ.Κ. Βόνιτσας, χωρίς μάλιστα να πουν την αλήθεια στον Πρόεδρο της Δ.Κ. Βόνιτσας, ο οποίος δεν γνώριζε ότι ο Σύλλογος είναι υπό εκκαθάριση. Ενημερώθηκε για το θέμα ο Αντιδήμαρχος Ακτίου Βόνιτσας και κατόπιν τηλεφώνησε στην Πρόεδρο της Τ.Κ. Μύτικα απαιτώντας να επιστραφεί το άρμα και να μην χρησιμοποιηθεί, όπως και συνέβη. Άρα πριν την αθώα επιστολή σας κα Πρόεδρος, που μου ζητούσατε βοήθεια και την παραχώρηση κάποιων αρμάτων (επαναλαμβάνω ότι δεν γίνεται γιατί ο Σύλλογος είναι υπό εκκαθάριση), είχατε φροντίσει να βάλετε χέρι σε άρμα ετσιθελικά. Άρα λοιπόν και να μπορούσα να σας δώσω τα άρματα (επαναλαμβάνω ότι τα άρματα δεν λέω όχι να δοθούν εγώ, αλλά δεν γίνεται να δοθούν) με τέτοιες συμπεριφορές δεν έρχεσαι μετά να παρουσιάζεσαι και να ζητάς συνεργασία και βοήθεια.
Τώρα όσον αφορά το φετινό καρναβάλι, στην συνάντηση στο Πνευματικό Κέντρο αν θυμάστε καλά ήρθαμε σχεδόν όλο το Δ.Σ. του τέως Συλλόγου Γυναικών Μύτικα, με πνεύμα συνεργασίας και συμμετοχής, αφήνοντας πίσω όλα όσα άσχημα είχαν συμβεί στο πρόσφατο παρελθόν και με θέληση να πάμε μπροστά. Αντ’ αυτού ακούσαμε πάλι διχαστικές έως προσβλητικές τοποθετήσεις εκ μέρους σας και από συμπαραστάτες σας, που έκαναν να αποχωρήσουν μαζί με εμάς και πολλοί άλλοι διαμαρτυρόμενοι (παραιτήθηκε μάλιστα και μέλος της καρναβαλικής επιτροπής επί τόπου) και μείνατε εσείς και εσείς στην αίθουσα. Κάποιοι συμπαραστάτες σας σε αυτή την συνάντηση είπαν και το πολύ ωραίο, ότι και με 3 άτομα εμείς θα το κάνουμε το Καρναβάλι. Συγνώμη αλλά αυτό δεν θα είναι καρναβάλι, αλλά τσάι στην εξοχή. Τα Καρναβάλια δεν γίνονται από γενάτι και με πνεύμα να κοντράρουμε κάποιους για να αποδείξουμε άραγε τι;
Κυρία Πρόεδρος η επιτυχία του Μυτικιώτικου Καρναβαλιού βασιζόταν στην αυθόρμητη μαζική συμμετοχή του κόσμου υπό την σκέπη του Συλλόγου Γυναικών Μύτικα, χωρίς να αυτοδιαφημιζόμαστε και χωρίς να απαιτούμε λεζάντες με το όνομα μας. Το μυστικό δεν ήταν ούτε τα χρήματα, ούτε τα πολλά μπαλόνια, ούτε τα ηχητικά, ούτε τα άρματα, ούτε οι ζωντανές μεταδόσεις. Όλα αυτά γίνονταν, γιατί καταρχήν υπήρχε μαζική συμμετοχή και αγάπη και μεράκι γι αυτό που κάναμε, γι αυτό και κάθε χρόνο το εξελίσσαμε το Καρναβάλι προσθέτοντας και νέα πράγματα. Η Τ.Κ. Μύτικα συνεργαζόταν μαζί μας και μας βοηθούσε όπου χρειαζόταν και ως εκεί. Εσείς δύο χρόνια ακολουθείτε ένα άλλο δρόμο του καπελώματος του Καρναβαλιού και όποιας άλλης εκδήλωσης γίνεται στο χωριό. Αντί να είστε αφανής υποστηρικτής και να βοηθάτε υποστηρικτικά, όπως κάνουν όλοι οι Πρόεδροι και να αφήσετε τους Συλλόγους και τους απλούς πολίτες να συμμετέχουν, έρχεστε εσείς να καπελώσετε και να αναλάβετε το γενικό κουμάντο για όλα. Απορώ πως δεν βάλατε ακόμα και πινακίδες σε όλα τα καρναβαλικά άρματα που να γράφουν Τοπική Κοινότητα Μύτικα. Δεν είναι τυχαίο ότι τα δύο αυτά χρόνια που διοργανώνετε το Καρναβάλι η συμμετοχή του κόσμου μέσα στο Καρναβάλι είναι σχεδόν ανύπαρκτη. Άρματα χωρίς πληρώματα.
Επίσης κάνετε κάτι που είναι το χειρότερο απ’ όλα. Αφού έχετε μπει επικεφαλής στην διοργάνωση τα τελευταία δύο χρόνια και γενική κουμανταδόρος, κατόπιν προσπαθείτε να ρίξετε την ευθύνη της αποτυχίας σας στους άλλους, γιατί εκείνο, γιατί το άλλο και χίλια δυο.
Σας έχει περάσει καθόλου από το μυαλό να παραμερίσετε λίγο, όπως έκανε ο προκάτοχος σας Κώστας Τζάλας, αφήνοντας ελεύθερο χώρο στους Συλλόγους και στους δημότες να συνεννοηθούν, να οργανωθούν και να διοργανώσουν το Καρναβάλι όπως αυτοί ξέρουν με την Τ.Κ. απλά να βοηθά όπου απαιτείται; Τρίτη χρονιά αποτυχία δεν πρέπει να έχουμε, γιατί τότε προβλέπω να μας λέτε ότι φταίει ο ανάδρομος Ερμής.
Τελειώνοντας θα πω ότι το Καρναβάλι πέρασε, καιρός κάποιοι να βγάλουν τις μάσκες.
Καλή Σαρακοστή.

Γεωργία Ταμπάκη

Απλή δημότισσα

30 σχόλια:

  1. Ωπα ρε παιδιά. Αυτό σας πείραξε για το άρμα; Το ότι είναι ο σύλλογος υπό εκκαθάριση; Εδώ όλοι οι σύλλογοι εντελώς παράνομα κάνουν πάνω από δύο εκδηλώσεις το χρόνο πράγμα το οποίο απαγορεύεται. Και ούτε εισιτήρια θεωρούνταν στην εφορία ούτε τίποτα. Έχουν υποκαταστήσει οι σύλλογοι τα μαγαζιά και τους επαγγελματίες. Τα δικά μου δικά μου και τα ξένα δικά μου. Ο αλυζιακος δεκα χορους το χρονο, ο σύλλογος γυναικών άλλους τόσους, θα πρέπει να πάρουμε και θέση στο τέλος. Ηρεμήστε και μην γελοιοποιείτε άλλο το χωριό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Eγώ ξέρω οτι πραγματικά φέτος υπήρχε μια καλή διάθεση και από τις γυναίκες από την καρναβαλική επιτροπή και λίγο από την Τ.Κ.Μύτικα στην αρχή αλλά όπως πάντα η πρόεδρος της Τ.Κ στο τέλος κλώτσαει το δοχείο με το γάλα.Ε Π Ι Τ Ε Λ Ο Υ Σ Ε ΛΕ ΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αφού η επιτυχία του καρναβαλιού, οφειλόταν και στον σύλλογο γυναικών , γιατί ο σύλλογος διαλύεται?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος.μια.το.ένα.μια.το.άλλο.έχουμε.πρόβλημα.μεγάλο

    .δυστυχώς.αυτό.το.χωριό.μόνο.μπροστά.ΔΕΝ.πάει.ξυπνήστε.ωρέ 400 χρόνια πίσω ειμαστε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αφου θελετε να μιλησουμε νομικα θα θελαμε να μας ενημερωσετε ποιος ειναι ο εκκαθαριστης του συλλογου με βαση το νομο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Λοιπόν κυρία πρόεδρος πηρες την απαντηση σου, η επόμενη κίνηση σου ποια θα είναι τώρα για να βάλεις φωτιές και να ίντριγκα εις? Να ξέρεις ότι οι εποχές έρχονται και παρέχονται. Μπορεί εσύ φέτος να σατυρισες στο καρναβάλι σου προσωπα (δήθεν ότι τους έκανες την κηδεια), αλλά να ξέρεις ότι του χρόνου μπορεί να βρίσκεσαι εσύ σε αυτή τη θέση. Δεν σκέφτηκες ούτε μια στιγμή ότι αυτά τα πρόσωπα τα οποία εσύ προσβάλει με την σατυρα σου πρόσφεραν στο χωριό και αγωνίστηκαν για να γίνει θεσμός ένα αξιοπρεπές καρναβαλι? Γιαυτό έγινε δυνατό γιατί γινόταν με αγάπη μεράκι και ομόνοια και χωρίς να προσβάλει πότε κανέναν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αχ κορες ωριμαστε λιγο...Και να ξερετε πως ετσι μονο χειροτερα τα κανετε οχι καλυτερα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μια ερωτηση ωρε κοσμε ετσι το πατε με κινησεις?μηπως εχετε και σειρα προτεραιότητας? Τι ειναι αυτα ωρε σινταουν φρόνημα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΚΥΡΙΑ ΤΑΜΠΑΚΗ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΟΝΤΑΝ ΑΝ ΛΕΓΑΤΕ ΝΑΙ ΚΑΙ ΔΙΝΑΤΕ ΤΟ ΑΛΟΓΑΚΙ? ΘΑ ΣΑΣ ΕΚΛΕΙΝΑΝ ΦΥΛΑΚΗ?ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΝ ? ΚΑΝΝΕΝΑΣ ΝΟΜΙΖΩ. ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΘΕΛΑΤΕ ΝΑ ΤΟ ΔΩΣΕΤΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. καλα σας λεει επρεπε να το δωσετε σε αυτους που διαδιδανε οτι θα σας κανουν την κηδεια εξου και το αρμα ευθυμη χηρα.
      κανανε το καρναβαλι προσωπικο τους απωθημενο

      Διαγραφή
  10. Και οι δυο οι ανακοινώσεις λάθος. Ζημια κάνουν στο χωριό μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνω γι αυτο καταλαβαιτε επιτελους οτι ετσι δεν βοηθαει κανεις κανεναν..Ομονοια,αρμονια,ταξη ζητησαν αλλα δεν βλεπω

      Διαγραφή
  11. Αγαπητοι κατοικοι Μύτικα για να γνωριζετε ολη την αληθεια εφοσον ετσι θελει ο προεδρος του Δ.Κ Βονιτσας γνωριζε τα παντα. Εφεραν το αλογο(αρμα) και καποιες "απλες δημοτισσες" το πηραν με
    τηλεφωνικες απειλες. Και απορια μου ειναι εσεις μιλατε για αρμονια και ομονοια οταν κανετε αυτα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ας μας πει καποιος με ποια δικαστικη αποφαση λυθηκε ο συλλογος, ποιος ειναι ο εκκαθαριστης , σε ποιο σταδιο βρισκεται η εκκαθαριση, αν κανει φορολογικες δηλωσεις, Αλλιως οφειλει να λογοδοτησει.Και ο νοων νοειτο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Στην Κανδήλα το καρναβάλι τόσα χρόνια ποιος το κάνει??????? Ο Σύλλογος και οι δημότες. Βλέπετε τον Πρόεδρο της Κανδήλας να μπαίνει γενικός δερβέναγας???????? Βοηθάει όποτε του το ζητάν.
    Εδώ στο Μύτικα σε λίγο μέχρι δρόμο θα ζητήσουμε να πάρει το όνομα μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ελα επιτελους δεν βαρεθηκατε σταματηστε τα λογια και τις αιδιες. Το πολυ το κυρ ελέησον το βαριεται κι ο παπας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Κα Ταμπάκη, απλή δημοτισα, γιατί δεν παραχωρήσατε στο κόσμο του μυτικα τα άρματα για να διασκεδάσει? αυθαιρετειτε ακόμη και τώρα , ενώ γνωρίζετε τις παρατυπίες στη διαδικασία λογοδοσίας και λύσης του συλλόγου. Γιατί δεν αναφέρατε στα αρμόδια όργανα του συλλόγου, το αίτημα της ΤΚ? ο σύλλογος δεν έχει λυθεί και υπάρχουν όροι και κανόνες με τους οποίους λειτουργεί και αποφασίζει. Διόλου δεν μας ενδιαφέρουν προσωπικά σας θέματα και αντεγκλήσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. στη κανδηλα σατιριζουν την επικαιροτητα
    εμεις στον μυτικα καναμε το ιδιο θυμιζω το εκπληκτικο αρμα με την μερκελ και το θεο πανα
    οι καινουργιοι σατιριζουν τους συνδημοτες τους κανοντας την κηδεια τους που μαζικα δεν συμμετεχουν αφου εχουν φροντιση προηγουμενως με την συμπεριφορα τους και τα τερτιπια τους και βγαινουν μετα και διακηρυτουν ομονοια συνεργασια και οποιος θελει να ερθει
    δηλαδη μετατρεψανε το καρναβαλι σε πριβε κλαμπ για τα δικα τους γουστα και εξω πουλανε ομονοια αγαπη για το χωριο και ολα τα σχετικα.
    αμ το προβλημα δεν ειναι οτι δεν ειχατε αρματα. κοσμο να πλαισιωσει τα αρματα δεν ειχατε. δεν το βλεπετε????? τους εχετε διωξει ολους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ίσως έχετε ξεχάσει εσείς του πρώην συλλόγου ότι η περιουσία για την οποία μιλάτε είναι των δημοτών, που τόσα χρόνια σας σας έδιναν χρήματα με τους ερανους που κάνατε.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Διαβλέπω λογοκρισία στα σχόλια που ανατραπεί το blog.γιατι συμβαίνει αυτή η μεροληψία υπέρ της προέδρου του συλλόγου γυναικών? το site σας πρέπει να ανατραπεί όλες τις γνώμες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Δηλαδη ενα χρονο κανουν εκκαθαριση? Τοσα πολλα περιουσιακα στοιχεια εχει ο συλλογος? Δεν παμε καλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Αφου ΞΕΚΑΤΙΝΙΑΣΤΙΚΑΤΕ αφου βγαλατε τα απωθημενα σας αφου κερδισατε τις εντυπωσεις καιρος να τα βρειτε.
    ΚΥΡΙΕΣ μου το ΛΑΘΟΣ ειναι ανθρωπινη αδυναμια ΞΕΠΕΡΑΣΤΕΤΟ .
    ΛΑΘΟΣ μονο αυτος που ειναι στο Νεκροταφειο δεν κανει.
    Συνεργαστειτε με καθαρες ΚΑΡΔΙΕΣ και του χρονου θα απογειωσετε οχι μονο το καρναβαλι αλλα ολοκληρο το ΜΥΤΙΚΑ.
    Και μια Συμβουλη....ΜΑΚΡΙΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΙΚΑ....και θα πανε ολα καλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Αναμένουμε τις νόμιμες πράξεις και ενέργειες της προέδρου για τον σύλλογο γυναικών. Αφού η ίδια διέπεται απο ευαισθησία νομιμότητας, ειδομεν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Καιρος φερνει τα λαχανα καιρος τα παραπουλια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Καλά ποιος είναι αυτός ο ανώνυμος που τουεχέι κολησε από χθες η λέξη εκκαθάριση? Να ήξερε τι είναι κιόλας καλά θα ηταν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Είμαι μέλος του συλλόγου γυναικών. Απαιτώ άμεσα να ανακάλεσε οποιαδήποτε εντολή έχετε δώσει σε πληρεξούσιο δικηγόρο για διάλυση του συλλόγου, διότι δεν έχετε ακολουθήσει τη διαδικασία του καταστατικού. Άλλως και στην αντίθετη περίπτωση θα κοινοποίηση στον δικηγόρο που έχετε αναθέσει τη διάλυση, την διαφωνία μας αυτή, με σκοπό να σταματήσει τη διαδικασία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Επαναφέρω την πρόταση που ανάρτησα πέρυσι. Να αναλάβει ο Αλέξης ο Παπαναστάσης τη διοργάνωση του Καρναβαλιού. Και όχι μόνο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Ειναι κριμα για το πανεμορφο αυτο μερος να υπαρχουν ιντρικες και κομματικες διαφορες.προσπαθειστε ολοι μαζι να αναβαθμειστει αυτος ο υπεροχος και πανεμορφος μυτηκας.και απευθεινομαι σε εσας κυρια Προεδρος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Το καρναβαλι γινετε να διασκεδαζει ο κοσμος μικροι κ μεγαλοι εσεις εκει στο μυτικα σκοτωνεστε μεταξυ σας για ονομα του θεου συνερθετε.Υπαρχουν τοσο σοβαροτερα προβληματα κ σεις το χαβα σας ειστε 5 γυναικες μετρημενες στα δαχτυλα του ενος χεριου που η μια προσπαθει να βγαλει το ματι της αλλης.Ενωθειτε επιτελους αφηστε τις μιζεριες κ αν δεν μπορειτε πιαστε την ακρη σας αφηνοντας το πεδιο ελευθερο να παρει τα ηνια καποιος αλλος να μπορει να κανει τον κοσμο να διασκεδασει επιτελους.Συνερθετε ειναι ρεζιλι για το μυτικα να λεγοντε τετοια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.