Στο σκοτάδι πολλές γειτονιές του Μύτικα για μεγάλο χρονικό διάστημα.


Ένας περίπου μήνας έμεινε για την έλευση του Πάσχα και κάτι λιγότερο για την Μεγάλη Εβδομάδα και η κατάσταση που επικρατεί σε πολλά σημεία του Μύτικα στον τομέα του επαρκούς φωτισμού χαρακτηρίζετε ως επιεικώς απαράδεκτη.
Ας γίνουμε λίγο ποιο συγκεκριμένοι. Στην γειτονιά μετά του Θωμά Τρυφιάτη το μαγαζί, στου Γαλάτη και μέχρι του Στέλιου Ταμπάκη το σπίτι, μαύρο σκοτάδι επικρατεί. Μιλάμε για ένα πολύ κεντρικό σημείο του Μύτικα και όπως μας ενημέρωσαν αυτή η κατάσταση έχει ξεπεράσει το δίμηνο και εμείς το έχουμε ξανά αναφέρει στο πρόσφατο παρελθόν. Πραγματικά το βράδυ φοβάσαι να περάσεις από εκεί. Δείτε εικόνες:




Τα φώτα ασφαλείας του βουλιαγμένου λιμανιού του Μύτικα εδώ και πάρα πολλούς μήνες είναι εκτός λειτουργίας. Θυμίζουμε ότι το περασμένο καλοκαίρι δόθηκαν 4.950 € από το Λιμενικό Ταμείο για επισκευή φώτων λιμανιού και φέτος ξαναμπήκε για τον ίδιο σκοπό ανάλογο ποσό.
Άμα γίνει η στραβή και συμβεί κανένα ατύχημα, όλοι θα ψάχνουν τους αρμόδιους και θα δηλώνουν ότι δεν είναι αυτοί υπεύθυνοι. Για το λιμάνι του Μύτικα η κατάσταση είναι καλή - μέτρια, με 12 από τα 17 φωτιστικά να ανάβουν (τα επισκευασμένα υποτίθεται). Δείτε εικόνα από το βουλιαγμένο λιμάνι:


Στο πάνω Μύτικα, στην παραλία από το σπίτι του Νίκου του Τσακνή, μώλος Αγίου Νικολάου, μέχρι το σπίτι του Τάκη του Παλμπά, που υπάρχουν τα δέκα φωτιστικά που τοποθέτησε το Λιμενικό Ταμείο Αιτ/νίας, ανάβουν μόνο τα τρία. Δείτε εικόνες:



Στην γειτονιά που βρίσκεται το κτίριο του ΟΤΕ στον Μύτικα τα ίδια. Μαύρο σκοτάδι. Κάποιοι κάτοικοι εκεί αφήνουν τα φώτα έξω από το σπίτι τους ανοικτά, για να μπορούν να βλέπουν λίγο ώστε να κυκλοφορούν και να μπορούν να πηγαίνουν στα σπίτια τους. Δείτε εικόνες:





Στο δρόμο προς το κάπινγκ του Μούχα, από το μνημείο του Στρατηγού Καραβία και κάτω που υπάρχουν 11 φωτιστικά, ανάβουν μόνο τα δύο. Δείτε εικόνα:


Εκτός από τις συγκεκριμένες περιπτώσεις που αναφέραμε, τις οποίες μπορεί να επιβεβαιώσει κάθε κάτοικος του Μύτικα με μία απλή βόλτα το βράδυ, όπου εκεί η κατάσταση είναι μαύρο σκοτάδι και σε άλλα πολλά σημεία του Μύτικα διάσπαρτα, πολλά φωτιστικά δεν ανάβουν αλλά η κατάσταση είναι υποφερτή, αλλά ούτε και αυτό όμως είναι καλή εικόνα.
Επειδή λοιπόν το Πάσχα πλησιάζει, εμείς θα απευθυνθούμε στους αρμόδιους να κοιτάξουν το θέμα του επαρκούς φωτισμού στον Μύτικα και να δώσουν λύση. Δεν το συζητάμε ότι για το Καλοκαίρι πρέπει να φροντίσουν ώστε να υπάρχει παντού επαρκής φωτισμός.
Το ποιοι είναι οι αρμόδιοι για τον φωτισμό των οικισμών ορίζεται στον Καλλικράτη σαφέστατα, όπως είναι επίσης γνωστό ότι εδώ έχουμε να κάνουμε με μία ανταποδοτική υπηρεσία, για την οποία οι δημότες πληρώνουν και έχουν απαίτηση λοιπόν να παίρνουν αυτό που έχουν πληρώσει.
Εμείς τελειώνοντας θα ρωτήσουμε τον Δήμο Ξηρομέρου τα εξής απλά ερωτήματα:
  • Υπάρχει μηχανισμός που να λαμβάνει αιτήματα Προέδρων Τ.Κ. για προβλήματα φωτισμού και να τα επιλύει σε εύλογο χρονικό διάστημα;
  • Στο Δήμο Ξηρομέρου έρχονται τέτοια αιτήματα από τις Τ.Κ. ή ο Δήμος δεν έχει λάβει τέτοιου είδους αιτήματα και έχει εικόνα ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα;
  • Η σχετική διάθεση πίστωσης 20.000 € που έχει ψηφιστεί στην Οικονομική Επιτροπή από 8.2.1016, δηλαδή εδώ και πάνω από ενάμιση μήνα (δείτε εδώ) τι γίνεται;

13 σχόλια:

  1. Τα 4,900 ηταν λιγα γι αυτο..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. 4.900???? χαχαχαχαχαχαχα ρε μας δουλευετε μαλλον,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο Μυτικας ειναι σε μαυρα χαλια...... ντροπη στους υπευθηνους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Οι φωτογραφιες θυμιζουν το Μαυρο στην ΕΡΤ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαύρο στην ερτ όταν έκλεισε και μαύρο στην κοινωνία όταν ξαναανοιξε. Δυστυχώς έχουμε να κάνουμε γενικώς με δύο μεγάλες κατηγορίες. Τους πολιτικούς απατεώνες και τούς βολεψακηδες. Κολλάνε παντού αυτά τα δύο

      Διαγραφή
  5. Είναι ΑΠΑΡΆΔΕΚΤΟ ένας τόσο ευλογημένος τόπος να είναι παρατημένος! Επίσης κακά τα ψέματα ο Μύτικας είναι μακράν ωραιότερος από την Παλαιρο κι όμως εκεί τους κόβει να προωθήσουν κ να διαφβμισουν τον τοπο τους ενώ ο Μύτικας μένει πίσω σ αυτο..είναι τόσο κρίμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΝΑΙ....5'27...ΑΥΤΟΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟΣ...πολυ κριμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΚΑΙ ΤΟ ΜΑΥΡΟ ΣΤΟΝ 902 ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΣΤΑ FM

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αυτή η δημοτική αρχή πέρασε και το Σαμάρα τέτοια καθαριότητα είχαμε να δούμε στο χωριό χρόνια.Αλλα και έργα πολλά....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Φιλε 8'57 τι λες ...αλλο 902 και αλλο η κρατικη TV.
    Tι καυμο εχεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΠΡΟΣ 10:50
    ΕΒΛΕΠΑ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ 902 ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΣΤΑ FM
    ΒΛΕΠΑΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΟΧΑΥΝΩΣΗΣ
    ΚΑΙ ΒΛΑΚΕΙΑΣ
    ΕΣΕΝΑ ΔΕΝ ΣΟΥ ΛΕΙΠΕΙ Ο 902 ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ ΣΩΣΤΑ. ΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΤΟ ΕΠΕΒΑΛΑΝ ΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΣΚΟΠΙΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΒΛΕΠΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΜΑΤΙΑΖΟΜΑΣΤΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Μου λειπουν οι ελευθερες και δημοκρατικες φωνες που ... δεν υπαρχουν.Αλλωστε ο μεγιστος ΣΟΥΡΗΣ εγραψε.
    Ποιος ειδε κρατος λιγοστο
    σ ολη τη γη μοναδικο
    εκατο να εξοδευη
    και πενηντα να μαζευη.
    Να τρεφει ολους τους αργους
    ναχη επτα πρωθυπουργους
    ταμειο διχως χρηματα
    και δοξης τοσα μνηματα..........
    ...Δυστυχια σου Ελλας
    με τα τεκνα που γεννας
    Ω Ελλας ηρωων χωρα
    τι γαιδαρους βγαζεις τωρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.