Αφαιρέθηκαν δύο κολονάκια από το λιμάνι του Μύτικα και αυτοκίνητα παρκάρουν στην χερσαία ζώνη του λιμανιού (πεζοδρομημένο κομμάτι).


Όπως και το Καλοκαίρι του 2012 έτσι και τώρα το ίδιο πρόβλημα. Αναγνώστης μας έστειλε τις παρακάτω τρεις φωτογραφίες, όπου δύο κολονάκια έχουν αφαιρεθεί στο λιμάνι του Μύτικα, με αποτέλεσμα αυτοκίνητα να μπαίνουν και να παρκάρουν στην χερσαία ζώνη του λιμανιού (πεζοδρομημένο κομμάτι).
Παγκάκια και δεντράκια κινδυνεύουν από τις μανούβρες των αυτοκινήτων και αν αυτό δεν διορθωθεί (δηλαδή να μπουν και πάλι τα αφαιρεμένα κολονάκια), θα ζήσουμε δυσάρεστα περιστατικά σαν αυτά του Αυγούστου του 2012 (δείτε εδώ), όπου ο χώρος γέμισε με αμάξια και κάποιοι πήραν τον νόμο στα χέρια τους (σίγουρα ήταν λάθος).
Επιτέλους πρέπει να υπάρξει μία παρέμβαση. Να πούμε την αλήθεια δεν ξέρουμε που να απευθυνθούμε και ποιοι είναι οι αρμόδιοι. Είναι το Λιμενικό Ταμείο Ξηρομέρου, είναι η Τοπική Κοινότητα Μύτικα, είναι ο Αντιδήμαρχος Αλυζίας δεν ξέρουμε. Όποιοι είναι υπεύθυνοι ας παρέμβουν.
Θυμίζουμε ότι το πρόβλημα της παράνομης στάθμευσης στο λιμάνι του Μύτικα, ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες έχει εξελιχθεί σε μεγάλη πληγή. Επίσημα έγγραφα και διαμαρτυρίες από τον Σύλογγο Επαγγελματιών Μύτικα πάμπολλες φορές στο παρελθόν, αλλά και εμείς μέσα από αυτό το Blog έχουμε αναδείξει πολλές φορές το πρόβλημα το οποίο το Καλοκαίρι γίνεται ανυπόφορο.
Όταν τον Ιανουάριο του 2016 είχαμε την κατάθεση του Τεχνικού Προγράμματος 2016 του Λιμενικού Ταμείου που απορρίφθηκε, προτείναμε σαν ένα πιθανό χρήσιμο έργο για το λιμάνι του Μύτικα την τοποθέτηση βυθιζόμενων κολονακίων με λουκέτο, που να αποκλείει την πρόσβαση την περίοδο του Καλοκαιριού στο μεγάλο δεξί μπαστούνι και το κλειδί να είναι στην κατοχή κάποιου που θα φροντίζει να ανοίγει μόνο γι αυτούς που μπαίνουν προσωρινά στο μπαστούνι για δουλειά. Το Λιμενικό Ταμείο ενέταξε το συγκεκριμένο μικρό έργο στο Τεχνικό Πρόγραμμα του 2016.
Τώρα όμως αυτό που επείγει είναι να μπουν τα δύο κολονάκια που έχουν αφαιρεθεί.

Εδώ ακριβώς είναι το πρόβλημα. Λείπουν τα δύο μεταλλικά κολονάκια και μπαίνουν τα οχήματα.

2 σχόλια:

  1. ο καλυτερος τροπος να μην τα ξαναβαλουν ειναι ξεφουσκωμα και τα τεσσερα λαστιχα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. 6,49
    Η πολιτισμενη δημοκρατια !
    δεν εκδικειται , αλλα πειθει !
    ενεργοι απλοι πολιτες

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.