Πρόσκληση για τιμητική εκδήλωση για το δάσκαλο και ποιητή Αλέξανδρο Βαρόπουλο.


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΕΡΕΥΝΑΣ
ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ
ΠΑΣΧΟΥ ΑΓΓΕΛΙΚΗ
ΣΧΟΛΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ Δ.Ε
9Η ΕΚΠ/ΚΗΣ ΠΕΡΙΦ. Ν. ΑΙ/ΝΙΑΣ
ΧΡΥΣΩ ΣΠΥΡΕΛΗ
ΣΧΟΛΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ (ΠΕ02)
Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ.

Η Σχολική Σύμβουλος της 9ης Εκπαιδευτικής Περιφέρειας Ν. Αιτωλοακαρνανίας κ. Πάσχου Αγγελική σε συνεργασία με τη Σχολική Σύμβουλο Φιλολόγων (ΠΕ02) Δ/θμιας Εκπ/σης Αιτωλοακαρνανίας κ. Χρυσώ Σπυρέλη και τα Δ.Σ. Καραϊσκάκη, Μύτικα, Κανδήλας και Αρχοντοχωρίου προσκαλούν γονείς και εκπαιδευτικούς να τιμήσουν με την παρουσία τους την ημερίδα με θέμα: «Τιμητική εκδήλωση για το δάσκαλο και ποιητή Αλέξανδρο Βαρόπουλο», η οποία θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 30 Μαρτίου 2016 και ώρα 05:00 - 07:00 μ.μ., στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημοτικού Σχολείου Καραϊσκάκη.

Με τιμή

Οι Σχολικοί Σύμβουλοι

Λίγα λόγια για τον Αλέξανδρο Βαρόπουλο.


Ο ποιητής Αλέξανδρος Νικ. Βαρόπουλος γεννήθηκε το 1932 στο χωριό Καραϊσκάκη Ξηρομέρου Αιτ/νίας. Το 1952 τελειώνει το εξατάξιο τότε γυμνάσιο Αστακού. Το 1954 αποφοιτά από την παιδαγωγική ακαδημία Ιωαννίνων και το 1957 πρωτοδιορίζεται δάσκαλος στον Άγιο Νικόλαο Κατούνης. Το 1960 περίπου η "Επιθεώρηση Τέχνης" δημοσιεύει ποιήματά του ενώ κατά την περίοδο 1959 - 1965 στο "Παράρτημα" της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας δημοσιεύει συνέχεια εργασίες, ασκήσεις, προτάσεις, λύσεις κ.λ.π. Το 1981 κυκλοφορεί το πρώτο του βιβλίο "Προβλήματα κλασματικών αριθμών" για τον δάσκαλο και τον μαθητή. 
Το 1986 κυκλοφορεί την πρώτη του ποιητική συλλογή "ΧΩΜΑ ΚΑΙ ΝΕΡΟ" και στην συνέχεια ακολουθούν οι ποιητικές συλλογές "Η ΒΡΟΧΗ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΙ" (1987), "ΟΙ ΦΛΕΒΕΣ ΤΟΥ ΠΗΓΑΔΙΟΥ" (1989), "ΟΙ ΦΥΤΕΙΕΣ ΤΩΝ ΑΝΕΜΩΝ" (1990) και η δεύτερη έκδοση της συλλογής "ΧΩΜΑ ΚΑΙ ΝΕΡΟ" (1990). Το 1991 κυκλοφορεί η πέμπτη του ποιητική συλλογή με τίτλο "ΟΙ ΠΛΑΝΟΔΙΕΣ ΒΡΟΧΟΠΤΩΣΕΙΣ" και στις αρχές του 1992 κυκλοφορούν παράλληλα οι συλλογές "ΘΡΑΥΣΜΑΤΑ ΣΙΓΗΣ" και "ΑΙΘΟΥΣΑ ΑΝΑΜΟΝΗΣ". Ακολουθούν οι συλλογές"Ο ΗΧΟΣ ΤΟΥ ΧΙΟΝΙΟΥ" (1993), "ΑΓΗΣΙΘΩΡ" (1994), "τα ΠΑΓΚΑΚΙΑ" (1996), "ΥΔΡΟΡΡΟΕΣ" (1998), "ΠΟΙΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ" (1999) και "ΧΩΜΑΤΟΔΡΟΜΟΣ" (2001). 
Το ποιητικό του έργο παρουσιάσθηκε από εφημερίδες, περιοδικά, ανθολογίες, τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς. Ποιήματά του, μελοποιημένα από τον συνθέτη Δημήτρη Παπαποστόλου περιλαμβάνονται στο δίσκο "Νυχτερινό Υστερόγραφο" της SONY MUSIC.
Ο Αλέξανδρος Βαρόπουλος σήμερα ζει και εργάζεται στο Αγρίνιο και είναι τακτικός βιβλιοκριτικός στις τοπικές εφημερίδες. Καρπός της προσπάθειας αυτής είναι το επίτομο βιβλίο του "ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΕΙΣ". Από το 1994 συνεργάζεται με το περιοδικό "Ίβυκος" στο οποίο παρουσιάζει τα νέα βιβλία και είναι σύμβουλος έκδοσης. Ο Αλέξανδρος Βαρόπουλος είναι τακτικό μέλος της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών (Ε.Ε.Λ.).

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.