Κώστας Τριαντακωνσταντής: Δεν πτοούμαι - δεν υποχωρώ - παραμένω στις επάλξεις του αγώνα.


ΔΗΜΟΣ ΑΚΤΙΟΥ ΒΟΝΙΤΣΑΣ.
Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΣΟΒΑΡΗ ΥΠΟΘΕΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΑ.
ΕΛΕΓΧΟΥΜΕ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ.
ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ΛΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ.

Γράφει ο Κώστας Θ. Τριαντακωνσταντής.
Μαθηματικός.

Την Τετάρτη 16-3-2016 συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ακτίου - Βόνιτσας. Παρευρέθην στη συνεδρίαση. Ζητούσα το λόγο πολλές φορές. Δεν μου δόθηκε. Σε μία στιγμή ο Δήμαρχος κ. Αποστολάκης λαϊκίζοντας, πετώντας τη μπάλα στη κερκίδα για πολλοστή φορά στα δύσκολα και περί άλλων τυρβάζοντας, στη προσπάθεια του να δικαιολογήσει την κακή οικονομική κατάσταση του Δήμου ανέφερε «ότι δεν μπορώ να κόψω το νερό στο συνταξιούχο του ΟΓΑ των 360, για να εισπράξει ο Δήμος». Λες και του είπε κάποιος να πράξει αυτό. Δεν άντεξα άλλο και διακόπτοντας τον, είπα, να εισπράξετε τα μεγάλα ποσά που οφείλουν πολλοί δημότες και να σταματήστε τις πανάκριβες απευθείας αναθέσεις.
Τότε ο άγνωστος σε μένα, που μου επιτέθηκε φραστικά (με φράσεις ακατονόμαστες πεζοδρομιακού επιπέδου) πριν λίγο καιρό στο Γραφείο του Προέδρου του Κέντρου Μέριμνας, στο Παιδικό Σταθμό της Βόνιτσας μετά τη συνεδρίαση του ΔΣ του Κέντρου Μέριμνας, μου επιτέθηκε αναίτια και απρόκλητα πάλι φραστικά. Ο άγνωστος σε μένα καθόταν πλησίον του Δημάρχου και του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου.

Δήμαρχε κ. Αποστολάκη δεν φοβάμαι κανένα παρά μόνο το ΘΕΟ.
Αν μερικοί νομίζουν ότι θα με φιμώσουν με τέτοιες μεθόδους είναι πολλοί γελασμένοι και βαθιά νυχτωμένοι. Τη πολιτική τη ζω από το 1977. Ξέρω ότι έρχομαι σε σύγκρουση με μεγάλα πολιτικά και οικονομικά συμφέροντα. ΤΟΥΤΟ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΩ.
Γνωρίζω τις συκοφαντίες στο πρόσωπο μου, τις απειλές, τις ύβρεις. Αυτά εγώ ΔΕΝ ΤΑ ΧΑΜΠΕΡΙΑΖΩ. Οι αθλιότητες μερικών προς το πρόσωπο μου ΔΕΝ ΜΕ ΑΓΓΙΖΟΥΝ.
Παράλληλα πήρα και όλα τα μέτρα προστασίας που όφειλα στον εαυτόν μου στο πλαίσιο της συντεταγμένης πολιτείας. Μπορεί να με συκοφαντήσετε, να με βρίσετε, να με απειλήσετε.
Ένα μόνο δεν θα μπορέσετε να με ΕΚΒΙΑΣΕΤΕ. Ο λόγος είναι απλός. ΕΙΜΑΙ ΠΕΝΤΑΚΑΘΑΡΟΣ. Δεν θα σας ακολουθήσω στο κατήφορο, ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΤΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΑΝΤΙΔΙΚΙΑ.

Πρόεδρε του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Μπαλατσούρα.
Στα καθήκοντα σας είναι: Να διευκολύνετε τους Δημότες που παραβρίσκονται στο Δημοτικό Συμβούλιο να εκφράζουν τις απόψεις τους. Αν αυτές είναι αντίθετες με τις δικές σας, σε αυτό δεν σας πέφτει λόγος. Εσείς υποχρεούστε να ακουστούν.
Στη Δημοκρατία υπάρχει η θέση και η αντίθεση. Από το διάλογο επέρχεται η σύνθεση. Απλό μάθημα για οποιονδήποτε ασχολείται με τη πολιτική.
Η ανάγνωση του κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων, η μελέτη του νόμου για το Καλλικράτη είναι βασική σας υποχρέωση. Τα κεφάλαια για την άμεση Δημοκρατία είναι άκρως διαφωτιστικά για το ρόλο σας μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Αγαπητοί αναγνώστες.
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 1.
Είναι πράγματι λυπηρό, το ότι, ούτε ο Δήμαρχος κ Αποστολάκης, ούτε κανείς Δημοτικός Σύμβουλος έθεσε θέμα συμμετοχής του Δήμου στις ΓΙΟΡΤΕΣ ΕΞΟΔΟΥ 2016 που γίνονται στην Ιερά Πόλη του Μεσολογγίου τιμώντας την αυτοθυσία των ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΠΟΛΙΟΡΚΗΜΕΝΩΝ.
Καλώ τη Φιλαρμονική της Βόνιτσας, τους συλλόγους του Δήμου υπό την επιμέλεια της Αντιδημάρχου κ. Πανταζή να φροντίσουν για τη συμμετοχή του Δήμου. Τίθεμαι στη διάθεση τους, για όποια βοήθεια μπορώ να προσφέρω.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ2.
Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος γιατί το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα τη χρηματοδότηση του έργου «Υδροδότηση Πογωνιάς - Στενού και ευρύτερης περιοχής».

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 3.
Το ΔΣ αποφάσισε κατά πλειοψηφία (μειοψήφησαν ο κ. Μωραΐτης και ο κ. Λιάπης) την ανάθεση υπηρεσιών αποκομιδής απορριμμάτων Δήμου Ακτίου - Βόνιτσας σε ιδιώτη με διεθνή διαγωνισμό. Εξαιρούνται η Βόνιτσα και τα Παλιάμπελα.
Είμαι κάθετα αντίθετος στην απόφαση αυτή. Δήμαρχε κ. Αποστολάκη, Αντιδήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι της πλειοψηφίας αυτό είναι ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ ΣΑΣ παταγώδους αποτυχίας. Αν δεν μπορείτε να μαζέψτε τα σκουπίδια τότε ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΣΑΣ.
Η μείζονα αντιπολίτευση αποχώρισε από τη συνεδρίαση επικαλούμενη λειψή ενημέρωση και έθεσε θέμα αναβολής της συζήτησης λίγων ημερών. Είναι πράγματι απαράδεκτο να συζητείται ένα τόσο σοβαρό θέμα και να είναι παρόντες ελάχιστοι Πρόεδροι των Τοπικών Συμβουλίων. Τούτο πρέπει να προβληματίσει το Δήμαρχο, τα μέλη του ΔΣ και τους Δημότες.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 4.
Η δεύτερη παιδική χαρά, μαζί με τη πρώτη δίπλα στην εκκλησία του Αγίου Δημητρίου, που πληρώσαμε 240.000 ευρώ (!!!!!!!) βρίσκεται στο Δημοτικό Σχολείο, ανάφερε ο κ. Δήμαρχος. Στην ερώτηση ποιος τις παρέλαβε απάντησε δεν γνωρίζω. Εσείς λίαν συντόμως θα μάθετε. 
Για το έργο Ανάπτυξη και εφαρμογή ψηφιακών υπηρεσιών και του διαγωνισμού για τα καύσιμα δεν απάντησε ο κ. Δήμαρχος. Τυχαία; Δεν νομίζω. Την ανακοίνωση με τα θέματα αυτά την έστειλα ηλεκτρονικά στο Γραφείο του κ. Δημάρχου και στους επικεφαλής των παρατάξεων. Μόνο ο κ Μωραΐτης έθεσα ζητήματα προς απάντηση.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 5.
Για τα 177.000 περίπου ευρώ για την αγορά του χωραφιού στη Κατούνα που το Υπουργείο δεν αναγνωρίζει ως επιλέξιμη δαπάνη ανάφερε ο κ. Δήμαρχος ότι έκανε ένσταση (με τι περιεχόμενο;) ο Δήμος που αν απορριφτεί (πιθανότατα είπε) τότε θα αφαιρεθούν από τα χρήματα που προορίζονται για το έργο. ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΘΑ ΤΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ.
Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι και κυρίως οι προερχόμενοι από τον πρώην Δήμο Μεδεώνος τι λένε για το θέμα; Η θέση μου είναι: 1) Θα έκανα προσφυγή στην Αποκεντρωμένη, τότε που πάρθηκε η απόφαση, για έλεγχο νομιμότητας. Αυτό τότε κακώς δεν έγινε κ. Αποστολάκη. Γιατί άραγε; 2) Θα έκανα τα πάντα, νομικά βέβαια, να επιστρέψουν τα χρήματα στο ταμείο του Δήμου.

Αγαπητοί Αναγνώστες.
Το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων είναι πολύ σημαντικό και έχει πολύ χρήμα. Η παραχώρηση σε ιδιώτη και αυτής της υπηρεσίας αντικειμενικά αποδυναμώνει το Δήμο. Οι βασικές λειτουργίες του Δήμου είναι νερό, καθαριότητα, δρόμοι, σχολεία.
Αν αυτά δεν μπορεί να τα προσφέρει στους Δημότες τότε ουσιαστικά καταργείται από μόνος του.
Το πώς φθάσαμε στο σημείο αυτό έχουν μεγάλη πολιτική ευθύνη τόσο η προηγούμενη Δημοτική αρχή, όσο και η τωρινή. Από τη Δευτέρα θα συνεχίσουμε την αναλυτική ανακοίνωση των δαπανών που αφορούν τα έτη 2014 και 2015.
Το τελικό ποσό αθροιστικά, των απευθείας αναθέσεων, θα σας καταπλήξει και θα εξηγήσει πως φθάσαμε εδώ.
Με αίσθημα ευθύνης σας ενημερώνω. Οι κύριες αιτίες του οικονομικού ναυαγίου του Δήμου είναι δύο:
1) Η μη είσπραξη διαχρονικά των οφειλών των Δημοτών.
2) Οι πανάκριβες και αδιαφανείς απευθείας αναθέσεις.
Οι δύο αυτές πολιτικές διαμόρφωσαν εκλογικά αποτελέσματα και συντηρούν τη πελατειακή άποψη για τη πολιτική.
Την Δευτέρα 21-3-2016 θα ανακοινώσουμε:
Α) Δαπάνες για γραφική ύλη.
Β) Δαπάνες λειτουργίας των παιδικών σταθμών.
Γ) Δαπάνες για πολιτιστικές και θρησκευτικές εκδηλώσεις.
Δ) Δαπάνες για είδη καθαριότητας και ευπρεπισμού.

Μετά την ενημέρωση σας ΘΑ ΚΑΤΑΝΟΗΣΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΤΗΝ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ ΜΟΥ.

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ


ΜΥΤΙΚΑΣ PRESS: Χρησιμοποιώντας τα λόγια σου:
«Στα καθήκοντα σας είναι: Να διευκολύνετε τους Δημότες που παραβρίσκονται στο Δημοτικό Συμβούλιο να εκφράζουν τις απόψεις τους. Αν αυτές είναι αντίθετες με τις δικές σας, σε αυτό δεν σας πέφτει λόγος. Εσείς υποχρεούστε να ακουστούν.
Στη Δημοκρατία υπάρχει η θέση και η αντίθεση. Από το διάλογο επέρχεται η σύνθεση. Απλό μάθημα για οποιονδήποτε ασχολείται με τη πολιτική».
Σου εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράσταση μας σε αυτό που κάνεις. Κριτική με στοιχεία, τόσο πολλά και τεκμηριωμένα στοιχεία, που απ' ότι φαίνεται προκαλούν εκνευρισμό και απώλεια ψυχραιμίας σε κάποιους.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.