Όλοι οι Δήμαρχοι της Αιτ/νίας παρόν στην σύσκεψη για την Υγεία στο Αγρίνιο, εκτός από τον Δήμαρχο Ξηρομέρου.


Με πολύ μεγάλη συμμετοχή φορέων συζητήθηκε σήμερα στο Αγρίνιο στα πλαίσια της δημόσιας διαβούλευσης που εξάγγειλε η 6η ΥΠΕ, το προτεινόμενο Σχέδιο Αναδιοργάνωσης των Υγειονομικών Υπηρεσιών στην Π.Ε. Αιτ/νίας.
Πλήθος κόσμου κατέκλυσε από άκρη σε άκρη την αίθουσα μιας και το θέμα είναι πολύ σοβαρό. Βουλευτές, Δήμαρχοι, στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης, Διοικητές Νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας, συλλογικοί φορείς, εργαζόμενοι στις δομές υγείας του νομού και ενεργοί δημότες ήρθαν να ακούσουν και να καταθέσουν προτάσεις στην δημόσια διαβούλευση.
Στην έναρξη της σύσκεψης παρουσιάστηκε λεπτομερώς η πρόταση της 6ης ΥΠΕ, με στοιχεία και οικονομική κοστολόγηση και με την επισήμανση ότι αυτή είναι μία αρχική πρόταση και η 6η ΥΠΕ είναι έτοιμη να συνδιαμορφώσει την τελική πρόταση, ενσωματώνοντας ενδιαφέρουσες γνώμες στην δική της αρχική πρόταση.
Κατόπιν τον λόγο έλαβαν οι Δήμαρχοι της Αιτ/νίας με μία μεγάλη έκπληξη να μας περιμένει. Όλοι οι Δήμαρχοι της Αιτ/νίας παρόντες σε αυτή την σημαντική σύσκεψη που αφορά το αγαθό της Υγείας εκτός από τον Δήμαρχο Ξηρομέρου κ. Ερωτόκριτο Γαλούνη και τον Δήμαρχο Αμφιλοχίας κ. Κοιμήση.
Ούτε ο Αντιδήμαρχος κ. Βραχάς που ακούσαμε σε πηγαδάκια ότι θα εκπροσωπούσε τον Δήμο Ξηρομέρου παρών.
Πραγματικά προκάλεσε αλγεινή εντύπωση σε όλους όσους ήταν παρόντες η παντελής απουσία του Δήμου Ξηρομέρου.
Το κενό εκπροσώπησης του Δήμου Ξηρομέρου προσπάθησαν να καλύψουν με πρωτοβουλία τους οι δημοτικοί σύμβουλοι κ. Γιάννης Τριανταφυλλάκης και κ. Χρήστος Κολοβός μαζί με τον ιατρό κ. Παναγιώτη Κούστα που ήταν παρόντες, αλλά μετά την σειρά ομιλίας των Δημάρχων και αφού δεν υπήρχε Δήμαρχος Ξηρομέρου να λάβει το λόγο, δεν δινόταν ο λόγος στον κ. Τριανταφυλλάκη γιατί ακολουθούσαν άλλες ομιλίες.
Κάποια στιγμή σε μία προσπάθεια του να λάβει τον λόγο για να μιλήσει για τον Δήμο Ξηρομέρου, ακούσαμε κάποιον από κάτω να λέει: «ο Δήμαρχος σας που είναι;».
Πραγματικά ντρεπόμαστε γι αυτή την στάση του Δήμου Ξηρομέρου, όπου σε όλα τα μεγάλα και σημαντικά δηλώνει απών. Απών από την διαβούλευση για το χωροταξικό της Περιφέρειας (με την παράταση που δόθηκε κάτι θα στείλει τώρα φανταζόμαστε), απών και από την σύσκεψη για την Υγεία. Το χρυσό βατόμουρο στον Δήμο Ξηρομέρου άνευ ανταγωνισμού λοιπόν!!!!
Τελικά ο κ. Γιάννης Τριανταφυλλάκης έλαβε τον λόγο και περιληπτικά και βάζοντας τα σε ετικέτες ανάφερε:
Επικρότησε την διαδικασία της δημόσιας διαβούλευσης. Ρώτησε να ενημερωθεί τι γίνεται με την πρόσφατη συζήτηση της μετάβασης των δομών υγείας στους Δήμους. Αναφέρθηκε για ποια δημόσια δομή υγείας μιλάμε όταν υπάρχουν αυτές οι τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό και υλικοτεχνική υποδομή. Το μοντέλο δομής της υγείας είναι προβληματικό και θέλει αλλαγή. Ποια τα κίνητρα που προβλέπονται για ιατρικό και παραϊατρικό προσωπικό ώστε να εγκατασταθούν και να υπηρετήσουν σε απομονωμένες περιοχές όπως το Κ.Υ. Μύτικα, Χαλκιόπουλου, Κατούνας κ.α. Πως θα εξοικονομηθούν πόροι και προσωπικό όταν σήμερα έχουν απογυμνωθεί οι δομές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας παροχής υγείας. Το σύστημα εφημεριών για να εφαρμοστεί, με βάση τις κοινοτικές οδηγείες θέλει πρόσληψη πολλαπλάσιου προσωπικού από αυτό που προβλέπει η πρόταση της 6ης ΥΠΕ.
Τελειώνοντας, εμείς που παρευρεθήκαμε και παρακολουθήσαμε την σύσκεψη, ακούγοντας κάποιες από τις τοποθετήσεις Δημάρχων και Διοικητών Κ.Υ. θα λέγαμε ότι πριν από οποιαδήποτε μεταρρύθμιση, η οποία είναι αναγκαία σήμερα, θα πρέπει να γίνει αποσύνδεση της Υγείας από τα ψηφοθηρικά, κομματικά και συντεχνιακά μικροσυμφέροντα.
Παλιές πρακτικές, δημιουργία δομών υγείας για να βολευόμαστε ή να αρπάζουμε τα ψηφαλάκια των πολιτών πρέπει να αποτελέσουν παρελθόν. Η οργάνωση της Υγείας την σημερινή εποχή κατά την γνώμη μας, είναι καθαρά ένα τεχνοκρατικό θέμα, που ας μας συγχωρέσουν οι αξιότιμοι πολιτικοί μας, αυτοδιοικητικοί μας και συνδικαλιστές μας, αλλά σε αυτό...., πρέπει να έχουν βεβαίως λόγο....., αλλά όχι το πρωτεύοντα.
Στην σημερινή εποχή της τεχνολογίας, της επικοινωνίας, των δικτύων και της πληροφορίας, η οργάνωση των δομών υγείας πρέπει να ακολουθήσει άλλους δρόμους και δεν γίνεται με το να ζητάμε ανά πέντε χιλιόμετρα να εφημερεύουν νοσοκομεία, να υπάρχουν ασθενοφόρα και να υπάρχουν γιατροί, γιατί πολύ απλά αυτό είναι ανέφικτο.





























4 σχόλια:

  1. Γνωριζουμε τον λογο απουσιας του Δημαρχου Ξηρομερου; Μηπως με ενα τηλεφωνο μαθουμε;και μετα αναλογα θα ειναι και τα σχολια μας.Ευκολα γραφουμε -αλγεινη εντυπωση-ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΑΠΟΥΣΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΣΟΒΑΡΟ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εσύ δεν τον γνωρίζεις φιλέ 8,18? Έχει αλλά θεματα ο Δήμαρχος τωρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Και γιατί δεν φρόντισε να αντιπροσωπευσει κάποιος αντιδημαρχος ? Ή ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου. Ο Δήμος μας έχει απαξιωθει πλήρως. Όλα τα άλλα είναι δικαιολογίες. Εάν λειτουργούσε κάποιος συνεργάτης θα φροντιζε να καλυφθεί η απουσία. Όλα είναι one man show. Κοινώς είμαστε για τον κορακα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.