Ολοκληρώθηκαν οι παρεμβάσεις στο οδικό δίκτυο μέχρι τον Πρόδρομο Ξηρομέρου.Ένα αίτημα είκοσι χρόνων των κατοίκων της περιοχής έλαβε χτες, 29/3/2016, σάρκα και οστά με την ολοκλήρωση των εργασιών για τη συντήρηση του οδικού δικτύου στο τμήμα από την διασταύρωση της Επαρχιακής Οδού έως τον Πρόδρομο Ξηρομέρου.
Πρόκειται για συντήρηση που περιελάμβανε ασφαλτόστρωση του οδικού δικτύου από Πρόδρομο έως Γουριώτισσα, καθαρισμό τάφρων, κατασκευή σωληνωτών οχετών και σήμανση. Το έργο είχε προϋπολογισμό 200.000 ευρώ (2013-20124) και η χρηματοδότησή του ήταν διασφαλισμένη μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.
Το έργο συνδέει με σύγχρονο δρόμο τους Δήμους Ξηρομέρου και Αγρινίου, βοηθώντας την μετακίνηση ανθρώπων και αγαθών και την άρση των ανισοτήτων μεταξύ των τοπικών κοινοτήτων της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας.
Στην περιοχή βρέθηκε χτες, η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας, κ Χριστίνα Σταρακά, η οποία δήλωσε σχετικά: «Εκφράζω την ικανοποίησή μου τόσο για την ποιότητα του έργου όσο και για το γεγονός ότι καταφέραμε να ικανοποιήσουμε μια ανάγκη των ανθρώπων της περιοχής που υπήρχε για πολλά χρόνια. Είναι κάτι που το ζητούσε η περιοχή για σχεδόν είκοσι χρόνια και η πραγμάτωσή του αποδεικνύει ότι παλεύουμε για ίσες ευκαιρίες σε όλη την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, δίνοντας μεγάλη βάση στα δίκτυα και τις υποδομές που φέρνουν πιο κοντά τους Δήμους».
Το ολοκληρωμένο έργο επισκέφτηκε χτες και ο Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών και Δικτύων κ. Γιάννης Λύτρας, στελέχη των Τεχνικών Υπηρεσιών της Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας, ο Αντιδήμαρχος Ξηρομέρου κ. Κώστας Λαϊνάς, καθώς και δημοτικοί σύμβουλοι. Υπήρξε, παράλληλα, συνάντηση με τους Προέδρους των όμορων Τοπικών Κοινοτήτων.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.