Τακτική επιχορήγηση ποσού 400.000 € προς το Ν.Π.Δ.Δ. «Πολιτισμός Περιβάλλον, Αθλητισμός, Παιδεία και Κοινωνική Πρόνοια στο Δήμο Ξηρομέρου». Καταψήφισε ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Λυμπεράτος. Το καινούργιο πρακτικό.


Ανέβηκε στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ το νέο πρακτικό του Δημοτικού Συμβουλίου για την απόφαση τακτικής επιχορήγησης ποσού 400.000 € προς το Ν.Π.Δ.Δ. «Πολιτισμός Περιβάλλον, Αθλητισμός, Παιδεία και Κοινωνική Πρόνοια στο Δήμο Ξηρομέρου» που ανακλήθηκε, με του λόγους ανάκλησης σύμφωνα με τον Δήμο να είναι είναι οι: Λανθασμένο κείμενο και υπογράφοντες.

Η ανάκληση της πράξης.
Οι λόγοι ανάκλησης της πράξης σύμφωνα με τον Δήμο, είναι: Λανθασμένο κείμενο και υπογράφοντες.
Σε αυτό το νέο πρακτικό έχει γραφτεί όλο το σκεπτικό με το οποίο ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Σπύρος Λυμπεράτος καταψήφισε την συγκεκριμένη απόφαση και πραγματικά παρουσιάζει εξαιρετικό ενδιαφέρον.
Ουσιαστικά ο κ. Λυμπεράτος διαφώνησε με την εισήγηση και πρότεινε την χρηματοδότηση του Νομικού Προσώπου αρχικά με το ποσό των 200.000 € και στην συνέχεια εάν καταστεί αναγκαίο και με το υπόλοιπο. Στην κριτική του μιλά για υπερβολικές δαπάνες - σπατάλες και ανάφερε μεγάλο αριθμό παραδειγμάτων τα οποία αθροιζόμενα μας κάνουν τριψήφιο αριθμό χιλιάδων ευρώ.
Επίσης σε σχέση με τους λάθος υπογράφοντες ενημερώνουμε ότι από τους 16 δημοτικούς συμβούλους της πλειοψηφίας, ψήφισαν ΝΑΙ οι 14, 1 ΟΧΙ και 1 ΑΠΩΝ. Από τους 11 δημοτικούς συμβούλους της αντιπολίτευσης, ψήφισαν ΝΑΙ οι 4, 1 ΟΧΙ και 6 ΑΠΟΝΤΕΣ.
Ο κ. Σπύρος Λυμπεράτος ανέφερε:
Στη συνέχεια το λόγο έλαβε ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Λυμπεράτος Σπύρος ο οποίος διαφώνησε με την εισήγηση και είπε ότι κατά την άποψή του το Νομικό Πρόσωπο θα πρέπει να επιχορηγηθεί αρχικά με το ποσό των 200.000 ευρώ και στη συνέχεια εάν είναι απολύτως αναγκαίο και με άλλο ποσό, που προβλέπεται από τον προϋπολογισμό του Δήμου και με τη συνεκτίμηση πάντοτε και των άλλων αναγκών του Δήμου, αιτιολογώντας δε αυτή την άποψή του είπε μεταξύ των άλλων ότι:
Με το ποσό αυτό των 200.000 ευρώ και το χρηματικό υπόλοιπο των 95.000 ευρώ του έτους 2015 συν το ποσό των 65.000 ευρώ της επιχορήγησης ΕΕΤΑΑ, δηλαδή με το συνολικό ποσό των 360.000 ευρώ, υπερκαλύπτονται για όλη τη χρονιά οι δαπάνες μισθοδοσίας, τα τροφεία των παιδιών, οι κάθε μορφής εκδηλώσεις και πολιτιστικές δραστηριότητες του Νομικού Προσώπου καθώς και οι αναγκαίες λειτουργικές δαπάνες αυτού.
Επίσης πρόσθεσε ότι κατά την ψήφιση του προϋπολογισμού του Νομικού Προσώπου είχε πει ότι ψηφίζει την αναγκαιότητα των δραστηριοτήτων και των εργασιών που αναφέρονταν σ' αυτόν, όχι όμως και το ύψος των δαπανών των διαφόρων εργασιών και προμηθειών, που είχε χαρακτηρίσει ως υπερβολικό σε αρκετές περιπτώσεις, ειδικά στη δύσκολη οικονομική συγκυρία που διερχόμαστε.
Ανέφερε πολλές τέτοιες περιπτώσεις υπερβολικά, κατά την εκτίμησή του, προβλεπομένων δαπανών, που στο σύνολό τους ανέρχονται σε τριψήφιο αριθμό χιλιάδων ευρώ. Τόνισε επίσης ιδιαίτερα, ότι ο Δήμος έχει και άλλες σοβαρές ανάγκες που πρέπει να συνεκτιμηθούν και ότι θα πρέπει να γίνεται ορθολογική κατανομή των χρημάτων του Δήμου και να μη διαθέτει πίστωση 5.000 ευρώ το Νομικό Πρόσωπο για τον καθαρισμό των αύλειων χώρων των Παιδικών Σταθμών για τρεις μήνες ούτε να προβλέπει δαπάνη 8.000 ευρώ για τη συντήρηση και την επισκευή των υδραυλικών εγκαταστάσεων των Παιδικών Σταθμών, όταν μάλιστα πέρυσι η Κοινωφελής Επιχείρηση συντήρησε και επισκεύασε τις υδραυλικές εγκαταστάσεις των Π.Σ. Αστακού και Κανδήλας με 3.000 ευρώ ούτε επίσης να προβλέπει και τόσες άλλες υπερβολικές, κατά την άποψή του, δαπάνες, τις οποίες ανέφερε με λεπτομέρεια.
Επεσήμανε ακόμα ότι το Νομικό Πρόσωπο θα έπρεπε να επιδιώξει να επιχορηγηθεί από την ΕΕΤΑΑ για 52 παιδιά, δηλαδή άλλα 65.000 ευρώ, σύμφωνα με το σχετικό πίνακα αυτής και όχι μόνο για 23, ενώ στην πραγματικότητα παρέχονται υπηρεσίες σε 75 περίπου παιδιά. Και ότι θα πρέπει να εξετάζονται οι περιπτώσεις των μητέρων που δεν εργάζονται, γιατί, όπως είπε, έχει ακούσει κάποιες φορές ορισμένες από αυτές να λένε «θα πάω το παιδί στον Παιδικό και μετά θα πάμε για καφέ».
Οι Παιδικοί Σταθμοί σκοπό έχουν να αναπληρώνουν τη φροντίδα των μικρών παιδιών, την οποία δεν μπορούν να παρέχουν σ' αυτά οι εργαζόμενες μητέρες κατά το χρόνο της εργασίας τους.
Δείτε το επίσημο έγγραφο εδώ.

1 σχόλιο:

  1. Ολες οι διαφορετικςς αποψεις που διατυπωνονται μεσα στα δημοτικα συμβουλια του δημους μας , ειναι και θεωρουνται εκ των προτερων σεβαστες , οπως και η τελικη πλειοψηφουσα καθε φορα , πολιτικη αποφαση και ειτε συμφωνουμε , ειτε διαφωνουμε με τις αποφασεις.
    Ομως , μετα και το πρωτο χρονικο διαστημα θητειας της δημοτικης αρχης του δημου μας !
    Θεωρω , ως απλος δημοτης του δημου μας , οτι θα ηταν καλυτερο για την τοπικη μας κοινωνια , ν' ανοιξει μια συζητηση με πρωτοβουλια του δημαρχου !
    και για ολα τα θεματα , ανα θεματικη ενοτητα και απο μηδενικη βαση.
    και αυτο χωρις να σημαινει και να εννοειται , οτι μηδενιζεται και απαξιωνεται , το ο'ποιο εργο μεχρι σημερα , της δημοτικης αρχης,
    αλλα η εν λογω προταση-αποψη , κινειται στην κατευθυνση διορθωσης ενδεχομενως , καποιων πραγματων στον δημο μας !
    Ευχαριστω !
    καλο Πασχα και Χρονια πολλα σε ολους μας !
    Σπυρος Ν. Γιαννελης
    Αρχοντοχωρι

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.