Τροχαίο συνέβη χτες το απόγευμα κατά τις 7:00 μ.μ. στο 8ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Μύτικα - Αστακού.


Τροχαίο συνέβη χτες Κυριακή 3.4 το απόγευμα κατά τις 7:00 μ.μ., στο 8ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Μύτικα - Αστακού. Μιλάμε για το σημείο όπου ο δρόμος είναι χαλασμένος και πέρυσι το Μάρτιο στο ίδιο σημείο έχασε την ζωή του ο μοτοσυκλετιστής από την Πρέβεζα, ο 54χρονος Κώστας Μπάλλας (Μεταξάς) του Χρήστου.
Και αυτή την φορά λοιπόν, 25χρονος μοτοσικλετιστής από την Πρέβεζα, έχασε τον έλεγχο της μηχανής του στο ίδιο σημείο και βγήκε από τον δρόμο.
Ο αναβάτης της μηχανής τραυματίστηκε σοβαρά και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο του Αγρινίου. Μαθαίνουμε ότι έχει διαφύγει τον κίνδυνο. Ευχόμαστε στον άνθρωπο περαστικά και γρήγορη ανάρρωση.
Φυσικά για πολλοστή φορά θα αναφέρουμε, μα επιτέλους αυτό το κομμάτι του δρόμου, που ήμασταν νιοι και γεράσαμε πότε θα φτιαχτεί;
Γενικά σε αυτή την ζωή, εμείς θα προλάβουμε να δούμε να αποκτά η περιοχή μας οδικό δίκτυο της προκοπής που να παρέχει στοιχειώδη ασφάλεια;
Τόσα κοινοτικά πλαίσια στήριξης πέρασαν και είμαστε ακόμα με ένα τριτοκοσμικό οδικό δίκτυο. Δυστυχώς...

2 σχόλια:

  1. το ασθενοφορο με το δευτερο γιατρο απο το κεντρο υγειας αστακου γιατι δεν ηρθε????(Οπως λεει και η ανακοινωση στην πορτα του κεντρου υγειας μυτικα)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γεια σας,
    Για να κινηθεί το ασθενοφόρο θα πρεπει ο οδηγος του να εχει τουλάχιστον επαγγελματικο δίπλωμα οδήγησης. Αν δεν υπαρχει οδηγος ασθενοφορου σε βάρδια το ασθενοφορο δεν κινείται, αρα το οτι υπάρχει ασθενοφορο στον προαύλιο χωρο του κεντρο υγειας δυστυχώς δεν σημαίνει κατι. Την ημερα εκείνη του ατυχήματος, δηλαδη την Κυριακη, οχι μονο στο Μυτικα και στον Αστακο, αλλά σε ολόκληρο το Ξηρομερο ΔΕΝ υπηρχε ασθενοφορο, δηλαδη οδηγος σε βαρδια, λόγο ελλείψεως. Το ασθενοφορο που κλήθηκε για τον τραυματια ηρθε απο το Μεσολογγι έπειτα περιπου απο 1 ωρα και τον μετέφερε συνοδεία του ιατρο κεντρου υγειας Μυτικα στο νοσοκομείο Αγρινιου. Δηλαδή η μεταφορά του τραυματια στο νοσοκομειο μετα την πτωση του διηρκησε πανω απο 2 ωρες, ενω η ιατρικη φροντίδα ξεκίνησε μετα απο 1 ωρα. Αν ο 25χρονος τραυματιας ειχε σοβαρότερες κακώσεις ισως η κατάσταση του να ηταν μη αναστρέψιμη, ευτυχώς για το παιδι.
    Συμπεραίνουμε πως ειναι προτιμότερο να χτυπήσει καποιος σε ενα ξερονησι στην μεση του Αιγαιου και να μεταφερθει συνοπτικά στο κεντρο υγειας του νησιου και απο εκει αερομεταφορα για Αθηνα, παρα στο Ξηρομερο και γενικότερα στην "φτωχή" Αιτωλοακαρνανια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.