Ανοικτή επιστολή του κ. Παναγιώτη Στάικου προς τον Δήμαρχο Ξηρομέρου και τους Πολίτες του Δήμου Ξηρομέρου.



ΜΥΤΙΚΑΣ PRESS: Λάβαμε την παρακάτω ανοικτή επιστολή από τον κ. Παναγιώτη Στάικο την οποία και δημοσιεύουμε. Θυμίζουμε στους αναγνώστες μας (δείτε εδώ) ποια ήταν η απόφαση του Εφετείου για την υπόθεση των ακατάλληλων νερών στην οποία αναφέρεται σε μεμονωμένα σημεία της δίκης ο κ. Στάικος στο άρθρο του, για να βγάλει ο κάθε δημότης τα συμπεράσματα του.
Επίσης εμείς σαν απλοί δημότες θα θέσουμε επώνυμα, στα πλαίσια του καλόπιστου δημόσιου διαλόγου, ένα απλό ερώτημα στον κ. Στάικο.
Αναφέρεται με ευκολία «για ανεύθυνους υπαλλήλους από την Δ/νση Υγείας, οι οποίοι με μεγάλη δόση ασυνειδησίας, λειτουργούν δυσφημίζοντας τον Δήμο» (προσωπικά δεν κατάλαβα τι τους καταλογίζετε).
  • Για την δημοτική αρχή, που είναι πλέον 18 μήνες στην διοίκηση του Δήμου (αρκετός χρόνος πλέον για να κρίνεται, δεν ανέλαβε χτες), μας διαβεβαιώνετε ο ίδιος προσωπικά ότι λειτουργεί υπεύθυνα μέσα σε αυτούς τους 18 μήνες πάνω στις 4 απαραίτητες ενέργειες που αναφέρετε; (1. Συχνός - καλός καθαρισμός των δεξαμενών τουλάχιστον (2) δύο φορές τον χρόνο. 2. Περίφραξη δεξαμενών και πηγών και κλείδωμα. 3. Σωστή χλωρίωση. 4. Έλεγχος κάθε μήνα του νερού). Πιστεύετε ή μας διαβεβαιώνετε ότι γίνονται κανονικά όλα τα παραπάνω; Έχετε κάποια στοιχεία να μας δώσετε, γιατί εγώ σαν απλός δημότης δεν βρίσκω τίποτα και πουθενά και το μόνο που βρίσκω είναι το έγγραφο της Δ/νσης Υγείας.
Πριν λοιπόν πιάσουμε, καταχεριάσουμε και κατηγορήσουμε τους υπαλλήλους της Δ/νσης Υγείας, οι οποίοι μετρήσεις κάνουν εκ των υστέρων, μήπως θα πρέπει να ασχοληθούμε πρωτίστως με τους αιρετούς για το τι κάνουν και πόσο υπεύθυνοι είναι αυτοί στο καθήκον τους και στην υποχρέωση τους να παρέχουν πόσιμο νερό; Εμείς πιστεύουμε ότι υπεύθυνοι για το νερό που πίνουμε δεν είναι οι υπάλληλοι της Δ/νσης Υγείας, αλλά η κάθε Δημοτική Αρχή του τόπου (το λέει και ο Καλλικράτης). Η Δ/νση Υγείας απλά ελέγχει και κατευθύνει.
Ακολουθεί η ανοικτή επιστολή του κ. Στάικου.

Αξιότιμε κύριε Δήμαρχε. Αγαπητοί συνδημότες.
Πρέπει άμεσα αφ' ενός να σταματήσει η δυσφήμιση του Αστακού και του Ξηρομέρου για το πόσιμο νερό και αφ' ετέρου να εμπεδωθεί κλίμα ασφάλειας και εμπιστοσύνης στους πολίτες, για να μπορούν να δίνουν άφοβα στα παιδιά τους να πίνουν νερό από τα δίκτυα ύδρευσης του Δήμου. Η καταλληλότητα του πόσιμου νερού είναι συνάρτηση της μη ύπαρξης σε αυτό βαρέων μετάλλων, όπως Μόλυβδος, Κάδμιο, Νικέλιο κλπ, φυτοφαρμάκων και άλλων επικίνδυνων χημικών ουσιών (τα οποία στα νερά της περιοχής μας δεν ανιχνεύτηκαν ποτέ), από την σκληρότητα (άλατα ασβεστίου και μαγνησίου) και από το μικροβιακό του φορτίο, δηλαδή την επιμόλυνση από μικρόβια.
Επομένως η βαρύτητα θα πρέπει να πέφτει στο να μην υπάρχουν μικρόβια στο νερό των δικτύων και αυτό απαιτεί τα πάρα κάτω.
1ον Συχνός - καλός καθαρισμός των δεξαμενών τουλάχιστον (2) δύο φορές τον χρόνο, αλλά και όποτε υπάρξει ακατάλληλο δείγμα με ταυτόχρονο άδειασμα των αγωγών.
2ον Περίφραξη δεξαμενών και πηγών, με ταυτόχρονο κλείδωμα θυρών δεξαμενών και φρεατίων.
3ον Σωστή χλωρίωση του νερού ώστε το υπολειμματικό χλώριο στο δίκτυο να κυμαίνεται σε επίπεδα από 0,3 έως 0,5 mg/L (υπερχλωρίωση επιτρέπετε για πολύ μικρό διάστημα αμέσως μετά τον καθαρισμό των δεξαμενών και δικτύων, γιατί συνεχής χλωρίωση πάνω από το όριο των 0.5 mg/L είναι επιβλαβής για την υγεία των ανθρώπων.
4ον Έλεγχος κάθε μήνα από το πιστοποιημένο εργαστήριο, με το οποίο ο Δήμος έχει σύμβαση και κοινοποίηση των αποτελεσμάτων σε όλους τους Δημοτικούς Συμβούλους, για να μην υπάρχουν υπόνοιες συγκάλυψης.
Η χλωρίωση είναι ένα επικουρικό μέτρο και από μόνη της δεν εξασφαλίζει την καταλληλότητα του πόσιμου νερού.
Εκείνο το οποίο είναι το σημαντικότερο, είναι η μη ύπαρξη μικροβίων στο πόσιμο νερό.
Οι κείμενες υγειονομικές διατάξεις με βάση τον Νόμο είναι πολύ αυστηρές και απαιτούν (0) μηδέν μικρόβια στο πόσιμο νερό. Πρακτικά όμως νερό το οποίο περιέχει μέχρι 3 μικρόβια/100 ml με απλή χλωρίωση θεωρείται ασφαλές για πόση, διότι με την χλωρίωση αυτά τα μικρόβια σκοτώνονται. Νερό που περιέχει πάνω από 100 μικρόβια/100 ml, απαγορεύεται να χρησιμοποιείται για πόση.
Εφ' όσον και μία φορά βρέθηκε κατάλληλο το νερό, θα είναι πάντα κατάλληλο, εφ' όσον τηρούνται οι (4) τέσσερις προϋποθέσεις που ανέφερα.
Άρα κύριε Δήμαρχε εάν κάνετε αυτά τα (4) τέσσερα που ανέφερα, δεν έχετε να φοβηθείτε κανέναν κύριο Λευτέρη Μάντζαρη, κανέναν Εισαγγελέα και προπαντός κάποιους ανεύθυνους υπαλλήλους από την Δ/νση Υγείας, οι οποίοι με μεγάλη δόση ασυνειδησίας, λειτουργούν με μεγάλη προχειρότητα και ανευθυνότητα, αδιαφορώντας για την δυσφήμιση που προκαλούν στον Δήμο και την ανησυχία και τον πανικό που σπέρνουν στους πολίτες.
Η Ιατρική Επιστήμη, αλλά και η Επιστημονική Ηθική επιβάλουν, όταν βρεθεί ακατάλληλο δείγμα νερού να γίνει άμεσα νέα δειγματοληψία, γιατί είναι δυνατόν κατά την πρώτη δειγματοληψία είτε τα φιαλίδια να είχαν ξαποστειρωθεί ή να μην έγινε σωστό κάψιμο με το φλόγιστρο της βρύσης κατά την δειγματοληψία ή κατά την μεταφορά του, με το λεωφορείο στο κρατικό εργαστήριο όπως γίνεται από την Δ/ νση Υγείας να άργησε και χωρίς πάγο μέσα στην ζέστη το δείγμα να αλλοιώθηκε, αλλά αυτά είναι ψιλά γράμματα για κάποιους ασυνείδητους υπαλλήλους, που το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να ΤΣΕΠΩΣΟΥΝ τα εκτός έδρας οδοιπορικά και τίποτα άλλο.!!!!

Κύριε Δήμαρχε.
Σας προτείνω λοιπόν, όταν θα γίνεται ο καθαρισμός των δεξαμενών σε κάθε χωριό, να βγάζετε ανακοίνωση, όχι στο Δημαρχείο, αλλά στα τοπικά Blogs, για να μπορεί κάθε Δημοτικός Σύμβουλος της Αντιπολίτευσης ή πολίτης να την παρακολουθεί και τότε θα έχετε δίπλα σας και εμένα και ολόκληρη την κοινωνία και δεν θα έχετε να φοβηθείτε κανέναν υπάλληλο της Δ/νσης Υγείας, Δημοτικό Σύμβουλο, πολίτη ή Εισαγγελέα.
Επίσης να τραβάτε μικρά video με κάμερα, η οποία θα αναγράφει ώρα και ημερομηνία του καθαρισμού και έτσι θα πείθεται και ο πλέον δύσπιστος.
Δράττομαι της ευκαιρίας να γνωρίσω στους Συνδημότες μας, ότι κατά την δίκη των Αντιδημάρχων για τα νερά στο Εφετείο, δεν έπεσαν στα μαλακά, όπως γράφτηκε, αλλά εκεί Έμπειροι Εφέτες Δικαστές πέταξαν στα σκουπίδια, μια Παράνομη, Παράλογη και Ανόητη Πρωτόδικη απόφαση άπειρων δικαστών, οι οποίοι παρασύρθηκαν από τα ψέματα και της μπαρούφες της υπαλλήλου της Δ/νσης Υγείας κυρίας Διβάρη και του κύριου Λευτέρη Μάντζαρη, οι οποίοι είχαν τακιμιάσει μεταξύ τους μια χαρά!!!!!


Έτσι λοιπόν από την αρχή οι έμπειροι Δικαστές από την αρχή άρχισαν να τους σφυροκοπούν με αποτέλεσμα στο τέλος, από μάρτυρες κατηγορίας άθελά τους μετατράπηκαν σε μάρτυρες υπεράσπισης των Αντιδημάρχων, σε τέτοιο μάλιστα βαθμό που το Δικαστήριο δεν έκρινε πως έπρεπε να εξετασθώ ως μάρτυρας υπεράσπισης, γιατί ήδη είχαν βγάλει την απόφαση τους.
Η πρώτη ερώτηση που τους έκανε ήταν εάν γνωρίζουν πως αποστολή του Εφετείου ήταν να αποδώσει Δικαιοσύνη, ερωτώντας τους επί λέξη, εάν γνωρίζουν ότι αυτοί οι άνθρωποι έχουν μια βαριά κατηγορία, ότι από δόλο παρείχαν ακατάλληλο νερό στους πολίτες.
Και όταν τους ρωτάει ευθέως ο Πρόεδρος, εάν πιστεύουν πράγματι, πως από δόλο έδρασαν οι Αντιδήμαρχοι, τότε εκείνοι ψελλίζοντας με τρεμάμενη φωνή είπαν, ότι δεν πίστευαν, ότι οι Αντιδήμαρχοι είχαν δόλο.
Αμέσως μετά συνεχίστηκε το σφυροκόπημα. Ερωτώντας εάν οι Αντιδήμαρχοι εκτελούσαν πλημμελώς τα καθήκοντά τους, ποιες παραλήψεις έκαναν και εάν διέπρατταν παράβαση των καθηκόντων τους και τι πάρα πάνω θα έκαναν αυτοί εάν ήταν στην θέση των Αντιδημάρχων. 
Και τότε η κυρία Διβάρη και ο κύριος Μάντζαρης, αφού δεν μπορούσαν να δώσουν πειστικές απαντήσεις , άρχισαν τα ψέματα και τις αρλούμπες. (ενώ θα μπορούσαν να πουν, ότι κάτι από τις (4) προϋποθέσεις για κατάλληλο νερό που ανέφερα, δεν τις εφάρμοζαν).
Έτσι η κυρία Διβάρη είπε το πρώτο ψέμα, ότι ο Δήμος δεν απάντησε ποτέ σε έγγραφα της Δ/νσης Υγείας. Αμέσως οι έμπειροι Δικηγόροι κύριοι Φραίμης, Λυμπεράτος και Δημόπουλος της έτριψαν στα μούτρα αλληλογραφία του Δήμου με την υπηρεσία της πάνω από 200 σελίδες, την οποία και παράδωσαν στο Δικαστήριο.
Αμέσως μετά είπε και δεύτερο ψέμα λέγοντας, ότι το πρόβλημα στον Αστακό άρχισε από το 2006 όταν ο Αστακός άρχισε να υδρεύεται από τις πηγές του Αγίου Δημητρίου (αμέσως «σφύριξα» στους Δικηγόρους, ότι ο Αστακός υδρεύεται από τις πηγές του Αγίου Δημητρίου από το 1989) και όταν οι Δικηγόροι την ρώτησαν, γιατί ορκίζεται ψέματα, αφού ο Αστακός υδρεύεται από τις πηγές του Αγίου Δημητρίου από το 1989, τότε εκείνη κατάπιε την γλώσσα της, έχοντας καταστήσει εαυτόν αναξιόπιστη και ψευδομάρτυρα.
Αμέσως μετά οι Δικηγόροι της έδειξαν έγγραφο της Δ/νσης Υγείας προς το Δικαστήριο και όχι προς τον Δήμο, το οποίο έδειχνε ότι το νερό του Αστακού και κάποιων άλλων χωριών ήταν κατάλληλο, ενώ κάποιων άλλων χωριών δεν πληρούσε τους όρους των υγειονομικών διατάξεων. Θυμάμαι την εικόνα του προσώπου της, που είχε κοκκινίσει και ταυτόχρονα πανιάσει, ήταν πραγματικά αξιολύπητη, ήταν ένα δυστυχισμένο πλάσμα, δηλαδή ο πραγματικός της εαυτός.!!
Ως προς τον κύριο Λευτέρη Μάντζαρη, ο οποίος όταν ρωτήθηκε τι θα έκανε εκείνος, άρχισε τις γνωστές ασυναρτησίες περί σωλήνων αμιάντου και όταν οι Δικηγόροι του επεσήμαναν, ότι ακατάλληλα δείγματα βρέθηκαν και στο Βασιλόπουλο, όπου όλο το δίκτυο είναι καινούριο με τους σύγχρονους σωλήνες από πολυαιθυλένιο, τότε εκείνος χωρίς να μιλάει κοίταζε σαν χάνος. Το έχω πει χιλιάδες φορές, πως δεν υπάρχει ούτε μία επιστημονική μελέτη παγκοσμίως που να δείχνει ότι το νερό από σωλήνες αμιάντου είναι επικίνδυνοι για την υγεία των ανθρώπων.
Ο αμίαντος είναι επικίνδυνος όταν εισπνέεται, διότι τότε οι ίνες του επικάθονται στις κυψελίδες υπό μορφή θυσάνων, δημιουργώντας μια νόσο που λέγεται αμιάντωση, η οποία οδηγεί σε έκπτωση της αναπνευστικής λειτουργίας και σε κάποιες περιπτώσεις σε καρκίνο πνεύμονα.
Επίσης ο κύριος Λευτέρης Μάντζαρης ορκιζόμενος και λέγοντας, ότι ο Αστακός πάντα είχε ακατάλληλο νερό ακύρωνε το έργο του αδελφού του κυρίου Χρήστου Μάντζαρη, ο όποιος ως συνυπεύθυνος για το νερό με το κύριο Γιώργο Μπαμπούρη, όταν ήταν Κοινοτικοί Σύμβουλοι, κάνοντας πολύ καλά την δουλειά τους (εφαρμόζοντας τις 4 προϋποθέσεις που ανέφερα) παρείχαν στους πολίτες του Αστακού νερό Αρίστης Ποιότητας .!!! 
Δηλαδή εάν υποθέσουμε, ότι ο επόμενος Δήμαρχος θα είναι ο κύριος Λευτέρης Μάντζαρης (εδώ γελάμε) και βρει αμέσως τα 7 εκατομμύρια ευρώ, βάσει την οριστικής μελέτης αντικατάστασης ολόκληρου του δικτύου από τον Άγιο Δημήτριο μέχρι τον Αστακό, την οποία παρέδωσα όταν αποχώρησα από τον Δήμο Αστακού και η οποία έχει και περιβαλλοντολογικές αδειοδοτήσεις και ξεκινήσει αμέσως την κατασκευή του έργου, το οποίο θα χρειαστεί τέσσερα χρόνια περίπου για να τελειώσει, μέχρι τότε θα δίνει στους πολίτες του Αστακού ακατάλληλο νερό;
Ρε δεν ντρεπόμαστε λίγο. Λίγη αυτογνωσία και λίγες γνώσεις όταν μιλάμε για σοβαρά πράγματα δεν βλάπτουν. Διαφορετικά: Κρείττον του λαλείν το σιγάν.!!!!

Υ.Γ. 1 
Κύριε Δήμαρχε.
Για την σωστή χλωρίωση των νερών του Δήμου Ξηρομέρου χρειάζονται 10 με 15 τόνοι χλώριο τον χρόνο ή και παρά πάνω, διαφορετικά η χλωρίωση θα είναι ελλιπής.

Υ.Γ .2
Δεν είχα καμία όρεξη να μπω σε τέτοιο κόπο και να γράψω αυτή την επιστολή, ύστερα από την νέα περιπέτεια υγείας που πέρασα, με μία ανεξήγητη και χωρίς να έχω κανέναν παράγοντα κινδύνου ή καταχρήσεις, οξεία παγκρεατίτιδα, για την οποία νοσηλεύτηκα στο ΠΠΝ του ΡΙΟΥ και αυτή την στιγμή βρίσκομαι στην φάση της ανάρρωσης, αλλά το θεώρησα χρέος μου, γιατί αγαπώ τον τόπο μου και φροντίζω να σταματήσει η δυσφήμηση του.

Αστακός 6/4/2016
Ευχαριστώ για την φιλοξενία.

Dr . ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΤΑΪΚΟΣ 
ΕΙΔΙΚΟΣ ΓΕΝΙΚΟΣ ΙΑΤΡΟΣ
ΔΙΔΑΚΤΩΡ ΠΑΝ/ΜΙΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ 
Μετεκπαιδευτείς σε: Υπερήχους , ΜΕΘ, Ιατρείο Βρ. Άσθματος και Σπιρομετρήσεων και ένα χρόνο σε Λοιμώδη Νοσήματα ( και ως εκ τούτου έχων στοιχειώδεις γνώσεις περί των θεμάτων Δημόσιας Υγείας ) 
Πρώην ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΣΤΑΚΟΥ


10 σχόλια:

  1. Διαβαζοντας την ανοικτη επιστολη καταλαβα οτι γαλουνης και συμβουλοι πλειοψηφιας ορκιστηκαν και αναλαβαν καθηκοντα χτες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΛΕΤΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΣΑΣ ΓΙΑΤΡΕ ΑΛΛΑ ΟΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΙ ΠΡΟΣ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΔΙΑΦΩΝΕΙΤΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΠΡΕΠΟΥΝ.
    ΦΥΣΙΚΑ ΔΙΑΦΩΝΩ ΚΑΙ ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ ΣΕ ΟΣΑ ΛΕΤΕ.
    ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΛΕΤΕ ΣΤΙΓΜΕΣ ΑΛΛΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΟΧΙ. ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΔΙΑΦΩΝΩ ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΕΡΘΩ ΣΕ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΠΩ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ.
    ΣΑΣ ΠΡΟΤΡΕΠΩ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΜΕΡΑ ΣΑΣ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΠΑΛΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΝΑΤΕ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΣΑΣ ΑΚΟΥΣΩ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. όσα χρόνια με φέρνει ο δρόμος αστακό και κάθομαι για έναν καφέ ποτέ δεν μου έχουν φέρει νερό σε ποτήρι αλλά πάντα εμφιαλωμένο.
    γι αυτή φταίει η διεύθυνση υγείας?????
    ο κόσμος ξέρει δεν είναι κουτός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ως απλο μελος της τοπικης κοινωνιας μας !
    Εμπιστευομαι απολυτα τον αγαπητο μας συμπολιτη και επιστημονα Γιατρο μας !
    Κυριο Παναγιωτη Σταικο ! για τα οσα αναφερει και προτεινει (4 προτασεις) για ενα θεμα δημοσιας υγειας και ζωτικης σημασιας και που αφορα ολους μας !
    και παντα να προσπαθησουμε ολοι μας , οταν γραφουμε και λεμε την γνωμη μας , απλοι πολιτες και πολιτικοι για οποιοδηποτε κοινο θεμα , να παραμενει η συζητηση και οι ο'ποιες προτασεις , στην ουσια ενος θεματος.
    Ευχαριστω !
    Σπυρος Ν. Γιαννελης
    Αρχοντοχωρι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αγαπητό ΜΥΤΙΚΑΣ PRESS.
    Συμφωνώ απόλυτα μαζί σας, ότι αποκλειστικά υπεύθυνος για την ποιότητα του πόσιμου νερού είναι ο Δήμος και έργο των υπαλλήλων της Δ/νσης Υγείας είναι να πραγματοποιούν με ευσυνειδησία και αυστηρότητα τους ελέγχους ποιότητας νερού, για τους οποίους είναι υπεύθυνοι από τον Νόμο.!!!
    Πραγματοποιούν λοιπόν πάντα με ευσυνειδησία και υπευθυνότητα τους ελέγχους;
    Ή πιστεύουν ότι έχουν το δικαίωμα να κρίνουν , αλλά όχι να κρίνονται;
    Επανέλαβαν υδροληψία ποτέ, όπως επιτάσσει η Ιατρική Δεοντολογία και η Ιατρική Ηθική μετά από κάποιοι δείγμα, το οποίο ευρισκόταν ακατάλληλο;
    Ο ρόλος τους είναι εισηγητικός και όχι Δικαστικός. Από τον νόμο εάν διαπιστώνουν, πλημμελή άσκηση καθηκόντων ή παραλήψεις της Δημοτικής Αρχής, έχουν το δικαίωμα και την υποχρέωση να απευθύνονται στις Δικαστικές Αρχές, οι οποίες είναι υπεύθυνες να καταλογίσουν ποινές, εάν διαπιστώσουν παρανομίες και παραβάσεις καθηκόντων.
    Όταν κληθούν σε Δικαστήριο για μάρτυρες ,ορκίζονται να λένε την αλήθεια και όχι να λειτουργούν ως ψευδομάρτυρες. Γιατί τότε μπορεί κάποιος να τα πάρει κρανίο, να τους κάνει μια μήνυση για ψευδομαρτυρία και εάν δικαστούν μπορεί να χάσουν και την δουλειά τους, όπως προβλέπει ο νόμος για τους Δημοσίους Υπαλλήλους.
    Στο Δικαστήριο καλούνται να καταθέσουν γεγονότα και όχι τις προσωπικές τους απόψεις , οι οποίες μπορεί να είναι επιστημονικά αίολες και αστήρικτες ή ακόμη και γελοίες. Όταν λοιπόν δεν καταθέτουν γεγονότα, τότε τους περιλαβαίνουν Δικηγόροι και Δικαστές και τους γελοιοποιούν , όπως έγινε στο Εφετείο, που ανέφερα .!!!!!

    Αγαπητό ΜΥΤΙΚΑΣ PRESS.
    Εγώ στην παρέμβασή μου πρωτίστως είπα, τι πρέπει να κάνει η Δημοτική αρχή για να σταματήσει η δυσφήμιση του τόπου μας και να εμπεδωθεί κλίμα εμπιστοσύνης στους πολίτες και τότε δεν έχει να φοβηθεί κανέναν, αλλά έκρινα πως έπρεπε να στηλιτεύσω αντιδεοντολογικές και παράνομες συμπεριφορές και κάποιων υπαλλήλων της Δ/νσης Υγείας.
    Η μήπως κάποιοι πιστεύουν πως έχουμε 21η Απριλίου του 1967 και πρέπει να κατουριόμαστε επάνω μας, όταν βλέπουμε τον όποιο υπάλληλο, ο οποίος είναι επιφορτισμένος με διαδικασίες ελέγχου ;
    Όσο για την κάμερα που είπε κάποιος φίλος, δήλωσα πως αυτός μου ο ρόλος τελείωσε. Δεν μου είναι πάντως δύσκολο, εάν χρειαστεί να την ξαναπάρω, απλά εύχομαι να μην χρειαστεί.!!!!
    Για δε τον τρόπο γραφής μου, αναγνωρίζω το δικαίωμα σε κάποιος, να μην τους αρέσει . Η ιστορία πάντως έχει δείξει (3) φορές, όταν παιχνίδι παίχτηκε στα ίσια, χωρίς πορτοφόλια , πως αυτή η γραφή μου αρέσει σε πολλούς, την οποία χαρακτηρίζουν ως γνήσια λαϊκή, ειλικρινή και αυθεντική.!!!!

    Αστακός 7/4/2016
    Με πολύ εκτίμηση
    Ευχαριστώ για την φιλοξενία
    Παναγιώτης Στάϊκος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. 18 μήνες που πίνουμε νερό όλα είναι καλά και γίνονται και τα 4?????
    Η απόφαση στο δικαστήριο ποια ήταν???? Μήπως καταδίκη από αμέλεια και άρα εμείς πίναμε νερά ακατάλληλα. Αυτό δεν αναφέρεται.
    Συνοψίζοντας για την υπάλληλο και τον ενεργό δημότη βρήκαμε να πούμε πάρα πολλά και για τον καθ ύλην υπεύθυνο που είναι ο Δήμος λέξη????
    Μία καταγγελία Προέδρου Τ.Κ. για απαράδεκτη κατάσταση δεξαμενής πήρε τίποτα το αυτί μας??????
    Για κάποιες φωτογραφίες με αδειανά δοχεία χλωρίου ακούσαμε τίποτα??????

    Σέβομαι και εκτιμώ τον γιατρό αλλά δεν πρόκειται να με πείσει ότι για τα νερά του Δήμου ευθύνεται μία υπάλληλος.
    Ο κόσμος γνωρίζει πολύ καλά τι συμβαίνει. Είμαστε πολλοί λίγοι και κυκλοφορούμε στο ύπαιθρο και βλέπουμε ποια η κατάσταση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αγαπητέ 11:06 π.μ
    Η απόφαση του Εφετείου ήταν, ότι η Πρωτόδικη απόφαση ήταν παράνομη και για’ αυτό την πέταξαν στα σκουπίδια, το δικαστήριο δεν αποδέχτηκε ούτε αμέλεια , όλα τα άλλα είναι λόγια να αγαπιόμαστε , για να δικαιολογήσουν κάποιοι την συντριβή τους.!!!!
    Θα πρέπει στην ζωή, όταν χάνουμε, να ξέρουμε και να χάνουμε.!!!!!
    Όσο για τα εμφιαλωμένα νερά στον Αστακό , θα πρέπει να πάψει αυτό το παραμύθι ,γιατί η Δ/νση Υγείας δεν μιλούσε μόνο για τον Αστακό ,αλλά για όλα τα χωριά του Δήμου . Η ΜΕΓΑΛΗ ΑΛΗΘΕΙΑ είναι πως το νερό του Αστακού από τον Άγιο Δημήτριο, έχει τα ΚΑΛΥΤΕΡΑ ποιοτικά χαρακτηριστικά , από το νερό οποιουδήποτε άλλου χωριού του Δήμου μας. Και η ίδια η Δ/νση Υγείας όταν έστειλε έγγραφο στο εφετείο , το οποίο την διέταξε να παρουσιάσει έλεγχο των νερών ( αφού είχαν γίνει αυτά τα οποία πρότεινα ) βρήκε το νερό του Αστακού ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ .!!!!
    Εγώ ως Δήμαρχος τηρούσα και τις (4) τέσσερες προϋποθέσεις και ήμουν πολύ υπερήφανος , που παρείχα στους πολίτες νερό αρίστης ποιότητας και δεν είχα να φοβηθώ τίποτα , γιατί έκανα στο ακέραιο το καθήκον μου. Όταν παρέδωσα υπήρχε στην αποθήκη (1) τόνος χλώριο και υλικά για την ύδρευση για ένα χρόνο.!!!
    Εάν ο σημερινός Δήμαρχος κύριος Γαλούνης δεν κάνει τίποτα , για τα (4) τέσσερα μέτρα που πρότεινα , τότε η ευθύνη θα είναι αποκλειστικά δικιά του .!!! Θέλω να πιστεύω ότι και για το δικό του το καλό θα τα αποδεχθεί και θα τα εφαρμόσει άμεσα , για να προστατευτεί πρωτίστως η υγεία των κατοίκων , αλλά και για να πάψει η δυσφήμηση του τόπου , η οποία μπορεί να κάνει μεγάλη ζημιά στον τουρισμό της περιοχής μας , τον οποίο έχουμε μεγάλη ανάγγκη.
    Παναγιώτης Στάϊκος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Η απόφαση είναι η παρακάτω ακριβώς όπως πολύ ορθά δημοσιεύτηκε σε αυτό εδώ το φιλόξενο μπλοκ. Όλα τα άλλα που λέγονται για λαική κατανάλωση και δημιουργία εντυπώσεων είναι ο Φιλολογικός Όμιλος Παρνασσός.

    Η νέα απόφαση είναι, η μετατροπή της κατηγορίας από της τέλεσης του αδικήματος με ενδεχόμενο δόλο (ως αρχικώς είχε αποδοθεί η κατηγορία και είχαν πρωτοδίκως καταδικασθεί), σε αδίκημα τελεσθέν από αμέλεια. Με βάση λοιπόν την μετατροπή την κατηγορίας σε αδίκημα τελεσθέν από αμέλεια, το Δικαστήριο κάνοντας χρήση της ευεργετικής διάταξης του Ν. 4198/2013 για την αποσυμφόρηση των δικαστηρίων και των φυλακών, έπαυσε υφ’ όρων (1 χρόνο) την ποινική δίωξη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Δεν ΘεΗσες να σαι δημαρχος να τα κανεις Εσυ
    ..τωρα τι τα λες τι δεν τα λες δεν σε ακουεικανενας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.