Σφαγεία Αστακού: Για να μην μας κοροϊδεύουν.


ΜΥΤΙΚΑΣ PRESS: Ένα ενδιαφέρον άρθρο για το ετοιμοπαράδοτο εδώ και περίπου πέντε χρόνια έργο των σφαγείων Αστακού (!!!), για το οποίο έχουμε αναφερθεί πολλάκις και εμείς σε παλαιότερες αναρτήσεις μας, με πιο πρόσφατη αυτή εδώ.

Πηγή: Εφημερίδα «Η ΒΕΛΑ», φυλ. 85.

Tα σφαγεία Αστακού εξελίχθηκαν σε μια πολύ καλή περίπτωση όπου μπορούμε να προβλέπουμε στον προϋπολογισμό του Δήμου καμιά 300αριά χιλιάδες ευρώ για την λειτουργία του και μετά στη μέση του χρόνου να τα παίρνουμε και να τα πηγαίνουμε για άλλες υποχρεώσεις.
Τα σφαγεία του Αστακού που έκλεισαν λόγω ακαταλληλότητας πριν 15 χρόνια και ξοδεύτηκαν πάνω από 1.000.000 ευρώ για να εκσυγχρονιστούν ώστε να λειτουργήσουν προς όφελος των κτηνοτρόφων και της τοπικής οικονομίας παραμένουν κλειστά.
Η φαεινή ιδέα να μην έχουν δικό τους αυτόνομο βιολογικό καθαρισμό αλλά να συνδεθεί με τον βιολογικό της πόλης του Αστακού όταν αυτή λειτουργήσει ήταν και η ταφόπλακα των σφαγείων.
Επειδή ο βιολογικός του Αστακού δεν πρόκειται ποτέ να λειτουργήσει για λόγους καθαρά οικονομικού κόστους, το οποίο σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να το επωμισθούν τα νοικοκυριά που θα συνδεθούν, όταν συνδεθούν, αυτό σημαίνει αυτόματα ότι και τα σφαγεία δεν μπορούν να λειτουργήσουν αφού η λειτουργία τους επιβάλλει βιολογικό καθαρισμό των ακαθάρτων. Τόσο απλή είναι η ιστορία των δύο έργων που απορούμε ποιος δεν την καταλαβαίνει.
Η Δημοτική Αρχή για να είμαστε δίκαιοι, δεν έχει κάνει απολύτως τίποτα και για τα δύο έργα. Το μόνο που έκανε είναι να γράψει στον προϋπολογισμό 300.000 το 2015 και άλλα τόσα θα γραφτούν για το 2016 για αποπεράτωση μετεγκατάσταση, εκσυγχρονισμό των σφαγείων.
Μαϊμού τίτλος για να δικαιολογεί τα ποσά τα οποία στη συνέχεια με τη γνωστή αναμόρφωση του προϋπολογισμού θα τα μοιράσει σε άλλα υποέργα καθημερινότητας και μάλιστα με τη γνωστή και αλάνθαστη μέθοδο των απ' ευθείας αναθέσεων.
Πρακτική που έρχεται από παλιά και δεν αλλάζει. Για τα σφαγεία και τον βιολογικό του Αστακού ποιος νοιάζεται: ΚΑΝΕΙΣ. Πάνω από 5.000.000 ευρώ κόστος και τα δύο έργα, που σαπίζουν στην άκρη της πόλης. Χρήματα του φορολογούμενου πολίτη.
Η μη λειτουργία τους έχει τα εξής αποτελέσματα: Τα λύματα των αποχετεύσεων χύνονται στην θάλασσα και όσα δεν χύνονται παίρνονται με βοθροβυτία, άρα κόστος για τον πολίτη, Χάνονται θέσεις εργασίας, που είναι απαραίτητες για την τοπική κοινωνία. Μολύνεται το περιβάλλον. Οι κτηνοτρόφοι ταλαιπωρούνται για τη σφαγή των ζώων αναγκαζόμενοι να μεταφέρουν τα ζωντανά τους είτε στη Βόνιτσα είτε στο Αιτωλικό ανεβάζοντας και το οικονομικό κόστος.
Πολλοί είναι εκείνοι που επιλέγουν για να αποφύγουν την ταλαιπωρία και το οικονομικό κόστος να σφάζουν τα ζωντανά τους με τον παραδοσιακό αλλά απαγορευμένο τρόπο της σφαγής στο δάσος κάτω από τα δέντρα. Απαράδεκτο για πολιτισμένη κοινωνία και πολιτισμένο κράτος.
Απώλεια θέσεων εργασίας αναγκαίες για την περιοχή. Έτσι δυο μεγάλα έργα που θα έδιναν λύσεις στην περιοχή θα την αναβάθμιζαν και θα τις έδιναν θέσεις εργασίας και οικονομικό όφελος για όλους τους κατοίκους, σαπίζουν χωρίς κανείς να δείχνει κάποια ευαισθησία ώστε να απεμπλακούν και να λειτουργήσουν.
Κατά τα άλλα η ζωή στον Αστακό προχωράει κανονικά χωρίς σκοτούρες και καμιά φορά για το θεαθήναι ρίχνουμε και κάνα βεγγαλικό έτσι για να φωτιστούμε. Η ώρα του αδιεξόδου φτάνει και τότε θα είναι αργά.

1 σχόλιο:

  1. Να μας ενημερωσει οποιος γνωριζει :
    -εαν μπορει να δοθει λυση για ξεχωριστη αυτονομη λειτουργια βιολογικου καθαρισμου στα σφαγεια
    -εαν ναι , ποσο μπορει να ειναι το κοστος κατασκευης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.