Έγγραφο βόμβα της Δ/νσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας. Έκθετος ο Δήμος Ξηρομέρου, ο οποίος εγκαλείται για έλλειψη συνεργασίας και ενημέρωσης προς την αρμόδια υπηρεσία.


Ένα πολύ σημαντικό έγγραφο από την Δ/νση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας ήρθε σήμερα 5.4 σε γνώση μας. Το κοινοποίησε στο Facebook ο κ. Λευτέρης Μάντζαρης. Τι αναφέρει με λίγα λόγια το επίσημο έγγραφο βόμβα; Ότι η Δημοτική Αρχή δεν συνεργάζεται με την Δ/νση Δημόσιας Υγείας, ότι δεν αποστέλλει στοιχεία και αποδείξεις σχετικά με ενέργειες της για βελτίωση της κατάστασης στην ύδρευση. Γενικά για την ύδρευση ισχύουν οι απαγορευτικές συστάσεις χρήσης του νερού που είχαν διατυπώσει και στο παρελθόν χωρίς η κατάσταση να έχει αλλάξει.
Με την σημερινή δημοτική αρχή να έχει δαπανήσει με απ' ευθείας αναθέσεις 295.725,42 € για την ύδρευση (δείτε εδώ) και στο παρελθόν να έχει ασκήσει για το ίδιο θέμα πολύ σκληρή κριτική (δικαίως) στην προηγούμενη δημοτική αρχή (δείτε εδώ), θεωρούμε ότι είναι έκθετη για την εγκληματική αδιαφορία που έχει επιδείξει και με πολύ βαριές ευθύνες στην πλάτη της για την κατάσταση των νερών στα χωριά μας, όπως αυτή με σαφήνεια περιγράφεται στο επίσημο έγγραφο. Είναι μεγάλη ανευθυνότητα να παίζουμε με θέματα υγείας των πολιτών.
Να θυμίσουμε ότι ο Δήμος Ξηρομέρου έχει δεχτεί και στο πρόσφατο παρελθόν (Νοέμβρης 2014) συστάσεις για το θέμα των νερών από την Δ/νση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας. Το θέμα ανέδειξε τον Αύγουστο του 2015 με σχετικό δελτίο τύπου η «Συμπολιτεία Ξηρομεριτών» (δείτε εδώ).
Αλλά φαίνεται ότι τις συστάσεις ο Δήμος Ξηρομέρου τις έγραψε στα παλιά του τα παπούτσια.
Εμείς αυτό που έχουμε να πούμε είναι ότι το νερό είναι αγαθό, που οφείλει και υποχρεούται η οποιαδήποτε δημοτική αρχή να εξασφαλίζει την καταλληλότητα του εφαρμόζοντας όλες τις απαραίτητες ενέργειες.
Επίσης σε ιεράρχηση πρέπει να μπαίνει πρώτο. Τι να τα κάνεις τις πλατείες, τα παγκάκια, τα κλειστά γήπεδα, τις φιλαρμονικές, τα γκαζόν, τα πολιτιστικά, τα καρναβάλια, τις ομπρέλες, τα πεζοδρόμια και τους δρόμους..., άμα δεν έχεις εξασφαλίσει για τους δημότες σου πόσιμο νερό;
Επειδή το θέμα είναι πολύ σοβαρό, εμείς θα το παρακολουθήσουμε και είμαστε ανοιχτοί και αναμένουμε ενημέρωση από τους αρμόδιους του Δήμου.
Δείτε εδώ το επίσημο έγγραφο ντοκουμέντο.


4 σχόλια:

  1. Γιατί διαμαρτύρεστε; Ο λαός δεν τους ψήφισε; Ας "λουστεί" λοιπόν με ακατάλληλο νερό μαζί με τα παιδιά του. Δεν τους νοιάζει άλλωστε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ποιουητα νερου ιδια.Η διαφορα μετην προηγουμενη κατασταση εχει να κανει με τον τροπο που χειριζεται Η Διευθυνση Υγιεινης αυτο το σοβαρο θεμα.Θα ελεγα αδιαφορια απαντησεις στα αιτηματα μετα απο μηνες .Ολοι στην σεντρα και οχι ισοροπιες με την ποιοτητα του νερου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Επειδή δημοσιεύεται τα Κατά της αρεσκείας σας και μόνο μετά λογοκρισίας σας κρίνει ο κόσμος ανάλογα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όταν αναφέρεστε ονομαστικά σε πράξεις και ενέργειες ανθρώπων και μάλιστα οι οποίες ενδεχομένως να έχουν και δικαστικές συνέπειες, πρέπει να αναφερθείτε επώνυμα για να πάρετε και το βάρος αυτού που λέτε εσείς και όχι εμείς.
      Απορώ λοιπόν πως έχετε και την απαίτηση να αναρτήσουμε αυτό που εσείς θέλετε να πείτε, αλλά την ευθύνη να την πάρουμε εμείς και εσείς να μείνετε στην ασφάλεια της ανωνυμίας σας. Απορώ.

      Φιλικά

      ΜΥΤΙΚΑΣ PRESS

      Διαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.