Ανοικτή επιστολή κ. Νίκου Θ. Νταή προς τον Υποδ/τή της 6ης ΥΠΕ κ. Μιλτιάδη Ζαμπάρα.


ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

ΥΠ’ ΟΨΗ ΤΟΥ κ. ΜΙΛΤΙΑΔΗ ΖΑΜΠΑΡΑ
ΥΠΟΔ/ΤΟΥ ΤΗΣ 6ης Υ.ΠΕ. ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
ΔΥΤ. ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ ΚΑΙ ΗΠΕΙΡΟΥ.

Του Νίκου Θωμά Νταή.

Μετά από τις συνεχείς τηλεφωνικές επικοινωνίες μου μαζί σας, έχω την τιμή και έγγραφα να σας αναφέρω τα παρακάτω: Η σε διάστημα λιγότερη του ενός μηνός από την πρώτη επίσκεψή σας στο Κ.Υ. Μύτικα Αιτ/νίας, δεύτερη επίσκεψή σας στις 4/4/2016, στην οποία σας συνόδευε και κλιμάκιο Μηχανικών της Τεχνικής Υπηρεσίας της 6ης Υ.ΠΕ. και στην οποία παρίστατο και η κ. Αικατερίνη Τσιπά, ανάδοχος του έργου της ανέγερσης του νέου κτιρίου του Κ.Υ. Μύτικα, που ήδη βρίσκεται στο στάδιο της αποπεράτωσής του, αναπτερώθηκαν οι ελπίδες του σε διαρκή αγωνία τελούντος κόσμου της περιοχής του τ. Δήμου Αλυζίας, που αποτελείται από 5 Τοπικές Κοινότητες και των έναντι μας 2 Νησιών Καλάμου και Καστού από 3 Τοπικές Κοινότητες, ότι κάτι πάει να γίνει… στο Κ.Υ. Μύτικα, μετά την υπόσχεσή σας ότι θα φροντίσετε για την επάνδρωσή του με γιατρούς και ότι θα επαναφέρετε τον οδηγό του Ασθενοφόρου αυτοκινήτου και το ημιφορτηγό αυτοκίνητο, που κατά παράδοξο και ανάλγητο τρόπο έχουν μετακινηθεί από την Διοίκηση του Νοσοκομείου Μεσολογγίου στο Κ.Υ. Αστακού, παρόλο που η περιοχή μας είναι περισσότερο απομονωμένη και προβληματική!
Στη δεύτερη επίσκεψή σας, στο νέο κτίριο στην οποία σας αναμέναμε, μας εξαγγείλατε: 1) Ότι από την συνολική πίστωση του ποσού των 1.200.000 ΕΥΡΩ, αποδεσμεύθηκε το ποσό των 645.000 ΕΥΡΩ, το οποίο θα διατεθεί άμεσα για την αποπεράτωση του νέου κτιρίου με την πλακόστρωση του δαπέδου, το βάψιμο του κτιρίου, την τοποθέτηση θυρών και παραθύρων, την διαμόρφωση του εξωτερικού χώρου και την κατασκευή πισίνας για τους ασθενείς κλπ. εργασιών, 2) Ότι θα ενδιαφερθείτε άμεσα για την επάνδρωση του Κ.Υ. με γιατρούς και 3) Ότι θα επαναφέρετε τον οδηγό του Ασθενοφόρου και το ημιφορτηγό από το Κ.Υ. Αστακού. Επίσης επιδείξατε ενδιαφέρον για τον Ιαματικό Τουρισμό με την επίσκεψή σας στα θαλάσσια λασπόλουτρα και στις γεωτρήσεις, που έχουν γίνει από το ΙΓΜΕ για την άντληση και εκμετάλλευση των υπαρχόντων θειούχων νερών.
Δυστυχώς παρήλθε ένας μήνας και τίποτα από αυτά που εξαγγέλθηκαν, δεν βλέπουμε να πραγματοποιείται, προς μεγάλη ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ και πικρία μιας ολόκληρης προβληματικής περιοχής με δύο Νησιά, που τα χωρίζει θάλασσα και στα προβλήματα υγείας μετά τον Θεό υπάρχει μόνο το Κ.Υ. Μύτικα.
Ο πληθυσμός στην περιοχή θα φτάσει τους 15.000. Ήδη εισήλθαμε σε Τουριστική περίοδο και στον Μύτικα και στα δύο Νησιά έφτασαν τα πρώτα τουριστικά σκάφη και οι πρώτοι ξένοι τουρίστες και το πρώτο ερώτημα που μας υποβάλλουν είναι: αν υπάρχουν στην περιοχή Γιατροί και ασθενοφόρο αυτοκίνητο. ΑΠΑΝΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΣΕΙΣ ΚΑΙ Η 6η Υ.ΠΕ., ο Φρουρός της υγείας μας και του τουρισμού της περιοχής μας………… ΜΗ ΜΑΣ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΕΤΕ ΑΛΛΟ!
«Οι καιροί ου μενετοί………..»

Μύτικας 17/5/2016

Νίκος Θ. Νταής

11 σχόλια:

  1. Πληροφορηθήκαμε ότι προχτές συμπατριώτης μας έπαθε εγκεφαλικό και διακομίστηκε με ιδιωτικό αυτοκίνητο στην Λευκάδα και κατόπιν Ιωάννινα.
    Περιμένουμε από την 6η ΥΠΕ, εν όψη της τουριστικής περιόδου, μία ελάχιστη κίνηση να έρθει ένας γιατρός, να αυξηθούν οι εφημερίες του Κ.Υ. Μύτικα και να έρθει και ο οδηγός του ασθενοφόρου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. οι γιατροι πλεον για να ερθουν στο Μυτικα και στο καθε Μυτικα θελουν κινητρα. γιατι δεν τους προσφερετε π.χ. ενα σπιτι για να μεινουν?
    σε οσους εφημερευουν τους προσφερεται φαγητο οπως οφειλει το κρατος? η πρεπει να πληρωσουν και απο την τσεπη τους το φαγητο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό θεωρείς πως είναι το πρόβλημα των γιατρών ? Το δωρεάν σπίτι και το φαγητό της εφημεριας? Σοβαρευτειτε

      Διαγραφή
  3. Εδό δεν έχει το νοσοκομιο στο Αγρίνιο γιατρούς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το εγκλημα ειναι προμελετημενο...αμεση βοηθεια προβληματικη και χαμηλου επιπεδου .ΥΓΕΙΑ ΜΟΝΟ ΙΔΙΩΤΙΚΑ δλδ οποιος εχει ευρω ΖΕΙ
    οποιος δεν εχει....ΤΕΛΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. 2.00 Οταν ο μισθος του ιατρου δεν ξεπερναει τα χιλια ευρω συνυπολογιζονται ολα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα έπρεπε να ντρεπομαστε που λέμε ότι το πρόβλημα που δεν έρχεται γιατρός είναι το σπίτι και το φαγητό της εφημεριας. Απαξιεις πάνω απ όλα τους δασκάλους των παιδιών μας που δουλεύουν για πολύ λιγότερα και χωρίς να πληρώνονται τη δουλειά που παίρνουν στο σπίτι. Συν τις άλλοις, εθελοτυφλουμε στα πραγματικά προβλήματα που δεν έρχονται οι γιατροί.

      Διαγραφή
  6. Ζητω στα ΜΝΗΜΟΝΙΑ Ζητω η ΕΛΛΑΣ
    Ζητω και στα ΚΟΜΑΤΑ[που μας κυβερνησαν]
    Ζητω μας κι εμας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΕΜΕΙΣ ΣΤΑ ΧΩΡΙΑ ΑΝ ΧΡΕΙΑΣΘΟΥΜΕ χτυπα ξυλο ΚΑΝΕΝΑ ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΟ
    ΔΣΝ ΕΧΟΥΜΕ ΟΥΤΕ ΤΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΝΑ ΠΑΜΕ ΣΤΟΝ ΓΙΑΤΡΟ
    ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΛΕΝΕ ΓΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΚΛΙΝΙΚΕΣ
    ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΣΑΝ ΤΑ ... ΒΟ'Ι'ΔΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. 6.32 εγω μιλησα για κινητρα και οχι οτι το προβλημα των ιατρων ειναι το σπιτι και το φαγητο. Ενας ιατρος μπορει να δουλεψει αν θελει σε ολο τον κοσμο (οπως και καανουν οι περισσοτεροι πλεον) δεν εχει αναγκη την θεση στον Μυτικα και στον καθε Μυτικα. Με τους δασκαλους συμβαινει το αντιθετο ακουνε "Μυτικα" και "τρεχουν". Ατυχες το παραδειγμα σας.
    Λιγος αυτοσεβασμος παρακαλω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.