Ανακοίνωση του αρμόδιου για την ύδρευση Αντιδημάρχου σχετικά με την καταλληλότητα των νερών στις Τ.Κ. του Δήμου Ξηρομέρου.


Η Δημοτική Αρχή με απόλυτη συναίσθηση των καθηκόντων της και της ηθικής υποχρέωσής της να παρέχει στους Δημότες της πιστοποιημένο και απολύτως ασφαλές για την υγεία τους νερό, απευθύνθηκε σε ένα από τα πλέον αξιόπιστα εργαστήρια, αυτό του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, παίρνοντας δείγματα νερού από τα τοπικά διαμερίσματα Αστακού, Καραϊσκάκη, Βασιλόπουλου, Σκουρτού, Χρυσοβίτσας (εντός των προσεχών ημερών θα γίνει δειγματοληψία και στα υπόλοιπα διαμερίσματα του Δήμου).
Το εργαστήριο τηρώντας κατά γράμμα όλες τις διαδικασίες που προβλέπονται, τόσο κατά την δειγματοληψία, όσο και κατά τη διάρκεια των αναλύσεων, μας ενημέρωσε για τα αποτελέσματα και με την σειρά μας ενημερώνουμε και εμείς τους πολίτες:
Το υπό έλεγχο νερό είναι ασφαλές. Το μοναδικό πρόβλημα που οι έλεγχοι ανέδειξαν είναι στη Τοπική Κοινότητα Καραϊσκάκη. Η δειγματοληψία πραγματοποιήθηκε σε 2 (δύο) μη ελεγχόμενες βρύσες, που βρίσκονται κατά μήκος του αγωγού, πριν τη δεξαμενή και δεν χλωριώνονται.
Σε επικοινωνία που είχαμε με τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας, το τοπικό Συμβούλιο και τους Αρχηγούς της Αντιπολίτευσης, αποφασίσαμε να σφραγιστούν οι συγκεκριμένες βρύσες, προκειμένου να προστατεύσουμε τη δημόσια υγεία. 

Ο Αντιδήμαρχος

Λιβάνης Θεόδωρος

3 σχόλια:

  1. ''Η Δημοτική Αρχή με απόλυτη συναίσθηση των καθηκόντων της και της ηθικής υποχρέωσής της να παρέχει στους Δημότες της πιστοποιημένο και απολύτως ασφαλές για την υγεία τους νερό, απευθύνθηκε σε ένα από τα πλέον αξιόπιστα εργαστήρια, αυτό του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων''.

    Το δικό μας επώνυμο σχόλιο είναι ότι αυτό συνέβη μετά από 18 μήνες. Μην διαστρεβλώνουμε την πραγματικότητα.
    Άρα για πριν τους 18 μήνες, χρησιμοποιώντας τις αντίθετες λέξεις από αυτές της ανακοίνωσης θα λέγαμε ''με παντελώς χωρίς συναίσθηση των καθηκόντων και της ηθικής μας υποχρέωσής......''.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ακριβώς και επαυξάνω.Τα αποτελέσματα από τη Διεύθυνση Υγιεινής που είναι? Δεν κάνουν περιοδικό ή τέλος πάντων δειγματοληπτικό έλεγχο στα χωριά κάθε χρόνο? Αν όχι γιατί? Αν ναι που είναι? Υπάρχει κάποια επίσημη ενημέρωση γιαυτό?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μερικές πρώτες παρατηρήσεις ερωτήματα πάνω στην ανακοίνωση του αντιδημάρχου.
    1)Γιατί ο αντιδήμαρχος οταν πήρε στα χέρια του τα αποτελεσματα των δειγματοληψιών της Διεύθυνσης Υγιεινής(τα πλέον επίσημα) τα ´´εξαφάνισε ´´πάντα με αίσθημα ευθύνης και δεν τα κοινοποίησε στους αρχηγούς και στους δημότες;
    2)Στο Καραϊσκάκη μπορείτε να μας πείτε ποια δεξαμενή χλωριώνεται;
    3)Αν δεν χλωριώνεται καμία γιατί δεν κλείσατε το νερό τελείως και κλείσατε μόνο τις δύο βρύσες;

    Ευχαριστώ
    Μάντζαρης Λευτέρης

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.