Συμπολιτεία Ξηρομεριτών: Άκαρπορτ, Νηρέας και απόβλητα.


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ.

Από την περασμένη βδομάδα μας έγινε γνωστό ότι η εταιρεία Άκαρπορτ Α.Ε., δεν τηρεί το σχέδιο διαχείρισης αποβλήτων, τόσο κατά το στάδιο παραλαβής τους από τα πλοία που ελλιμενίζονται στον όρμο του Πλατυγιαλίου, όσο και κατά το στάδιο διοχέτευσης τους, είτε σε χώρους υγειονομικής ταφής, είτε σε εξειδικευμένους χώρους, όπου υλικά τοξικά υποβάλλονται σε επεξεργασία.
Σύμφωνα με αυτές τις μαρτυρίες τα απόβλητα καίγονται σε συγκεκριμένο μέρος του λιμανιού κατά παράβαση όλων των συνθηκών που διέπουν την διαχείριση των αποβλήτων, με αποτέλεσμα ο περιβαλλοντικός κίνδυνος από τη καύση αυτών να είναι μεγάλος.
Αμέσως έγινε καταγγελία (2/6) (δείτε εδώ) στη Διεύθυνση Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού της Περιφέρειας, όπου μετά από συζητήσεις με τους υπεύθυνους, ορίστηκε εκ μέρους τους η Τετάρτη (8/6) ημέρα ελέγχου από κλιμάκιο ειδικών.
Πραγματικά το κλιμάκιο ήρθε την Τετάρτη 8/6 στο χώρο του λιμανιού. Παρόντες στην αυτοψία ήταν εκπρόσωποι του Λιμενικού, της Αστυνομίας, του Τελωνείου και φυσικά παρευρεθήκαμε και μεις.
Οι υπεύθυνοι έλεγξαν και την περιοχή του Νηρέα όπου βρέθηκαν ίχνη πρόσφατης καύσης αποβλήτων. Στην περιοχή της Άκαρπορτ βρέθηκαν ενδείξεις καύσης και κυρίως ενδείξεις κάλυψης της καύσης (προφανώς από διαρροή…..).
Όπως και να έχει, τις επόμενες μρέρες οι υπεύθυνοι θα αντιπαραβάλουν το σχέδιο διαχείρισης αποβλήτων της Άκαρπορτ με τις καταγεγραμμένες μετακινήσεις οχημάτων και αποβλήτων (;).
Ας καταλάβουν κάποιοι ότι η ιδιωτικότητα του λιμανιού δεν σημαίνει και μυστικότητα διαχείρισης κρίσιμων για την υγεία θεμάτων όπως τα απόβλητα.
Το θέμα δεν θα το αφήσουμε ….

ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ ΞΗΡΟΜΕΡΙΤΩΝ

5 σχόλια:

  1. Η τελευταια παραγραφος ολα τα λεφτα....αυτα κανουν τα
    ξεπουληματα στους ιδιωτες που στοχο εχουν ΜΟΝΟ το κερδος.
    Θα εχουμε και συνεχεια....γιατι ολο το κοινοβουλιο εκτος
    φυσικα του ΚΚΕ ειναι υπερ του Ξεπουληματος... τα βλεπουμε
    τα εργα τους παντου... εκει που εφτυναν καποτε τωρα γλυφουν.
    Για αλλη μια φορα -ας προσεχαμε- ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΕΛΛΑΔΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Για θαλασσινά θέματα να συμβουλευόμαστε την δημοτική αρχή
    και τον μεγάλο ανερχόμενο πολιτικό του Αστακού και όχι μόνο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οσο για αθλητικά θέματα
    αυτό δέν το ξέρω.
    ας συμβουλευτεί ο καθένας μας !
    όποιον θέλει και μπορεί.
    δημοκρατία έχουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΕΝΑΣ ΘΕΟΣ ΞΕΡΕΙ
    Τί ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕΣΟΠΕΛΑΓΑ
    ΜΕ ΤΑ ΑΠΟΒΛΗΤΑ ΤΩΝ ΠΛΟΙΩΝ
    ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΓΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ
    ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΕΙΝΑΙ , ΑΝ ΕΦΑΡΜΟΝΤΑΙ ΠΙΣΤΑ ΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Για δε τα ανθρώπινα θέματα !
    να ρωτάμε μόνο και ο καθένας μας ξεχωριστά ,
    την αλάνθαστη Συνείδησή μας και τίτοπε άλλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.