Παρέμβαση του κ. Μιλτιάδη Καραβία για τις υπέρογκες αυξήσεις (250% και 260%) στα τέλη κοινόχρηστων χώρων.


Του κ. Μιλτιάδη Καραβία.

Άρχομαι από την αρχή της αγοράς, μια από τις πολλές, ότι αυξάνεις την τιμή ενός προϊόντος όταν το βελτιώσεις και το τοποθετήσεις καλύτερα στην αγορά. Ο Δήμος Ξηρομέρου δεν προέβει σε καμία βελτίωση για να απαιτεί αυξήσεις. Γίνεται μόνο για εισπρακτικούς λόγους, χωρίς να υπολογίζεται ότι το κόστος επιβαρύνει τον καταναλωτή.
Με αυξήσεις τέτοιου βεληνεκούς τίθεσαι αυτομάτως εκτός αγοράς. Μόνο ίσως άνθρωποι που δεν έχουν την αίσθηση του μόχθου και της εργασίας υπογράφουν αβασάνιστα τέτοιες αποφάσεις. Η άνευ προηγουμένου φορολογική λαίλαπα εναντίον του λαού και των επιχειρήσεων αντανακλάται και στην απόφαση του Δήμου.
Σε ότι αφορά την επιχείρηση μου, από τα περίπου 500 € εκτοξεύεται στα 1650 € περίπου, με έναν περίγυρο που έχει μεταβληθεί σε χώρο στάθμευσης και διανυκτέρευσης αθίγγανων..., σε ζώνη ανεφοδιασμού του Καστού και του Καλάμου, σε λιμάνι εμπορίας ψαριών από τις 6 το πρωί αδιαφορώντας για την κοινή ησυχία και τα γύρω καταλύματα, με τόνους ιχθυοτροφών επί της προβλήτας, με τις ανάλογες οσμές και θορύβους από λάντζες και κλάρκ.
Σε ένα αιγιαλό που μία σωλήνα ομβρίων δεν έχει βρεθεί να μην πέφτει ο κόσμος μέσα.
Αν  είχε διαμορφωθεί σε χώρο περιπάτου και αναψυχής να τα εισπράξετε δικαίως, καθώς και αν έρχονταν 2 - 3 καράβια ημερησίως.
Τώρα αν οι επαγγελματίες πλήρωναν τα προηγούμενα χρόνια, τα στοιχεία υπάρχουν για τους δύσπιστους, να ψάξουν να τα βρουν και να μην σπιλώνουν κλάδους ολόκληρους και πρόσωπα.
Τελευταία με την ανακατανομή αρμοδιοτήτων εμφανίσθηκε η Κτηματική Υπηρεσία, απειλώντας με κατεδαφίσεις και πρόστιμα σε ένα χώρο που πληρώνεις ενοίκιο και επειδή υπάρχει μία βίδα κατηγορείσαι για καταπάτηση και αυθαίρετη κατασκευή, με υψηλά πρόστιμα, στην άλλη περίπτωση πας φυλακή γιατί ήρθε το στέγαστρο στο κεφάλι των θαμώνων.
Δια δε τα ανώνυμα σχόλια δεν περιμένω τίποτα καλύτερο από ανθρώπους που δεν πέτυχαν τίποτα στην ζωή τους, θαμώνες δημαρχιακών και δημοσίων διαδρόμων προς αναζήτηση τροφής..., ή να να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα ενθυμούμενος τον μακαριστό Χριστόδουλο. Τακτικοί θαμώνες όσων κατηγορούν ομπρέλες, τέντες κλπ.
Η κατανομή σε ζώνες με διαφοροποίηση της τιμής πως έγινε; Όλοι γνωρίζουμε ότι μέσα στον Μύτικα ο πεζόδρομος είναι γεμάτος (Β' ζώνη) και η παραλία άδεια (Α' ζώνη). Οι συνάδελφοι της παραλιακής ζώνης με τις δεκάδες ομπρέλες θα εξοντωθούν; ή υπάρχει άλλο τιμολόγιο και πόσα τιμολόγια έχουμε;
Για δε τον Επαγγελματικό Σύλλογο και τους επαγγελματίες, όλοι τηρούν σιγή ιχθύος. Καμία παρέμβαση και διαμαρτυρία, Απόντες από πολλά και όχι μόνο από το συγκεκριμένο. Προσωπικά προτείνω μία εύλογη αύξηση 30%. Ευχαριστώ για το χρόνο σας.

ΜΥΤΙΚΑΣ PRESS: Ο φίλος κ. Μίλτος Καραβίας ζήτησε από το Blog την ενεργοποίηση της δυνατότητας ανάρτησης μόνο επώνυμων σχολίων στην παρέμβαση του. Το έχουμε ανακοινώσει ότι υπάρχει αυτή η δυνατότητα και φυσικά θα γίνει.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.