Περιστατικό πνιγμού μικρού παιδιού στην παραλία της Τράπεζας Πειραιώς στον Μύτικα.


Περιστατικό πνιγμού μικρού παιδιού αυτή την στιγμή μπροστά στην παραλία της Τράπεζας Πειραιώς στον Μύτικα. Το μικρό παιδάκι έχασε τις αισθήσεις του την ώρα που έπεσε στο θάλασσα, με αποτέλεσμα να πιει πολύ νερό. Αμέσως κόσμος που ήταν δίπλα το έβγαλε αναίσθητο έξω και αυτή την στιγμή αφού του αφαιρέθηκε το νερό από τους πνεύμονες, σε καλύτερη κατάσταση, με συμπτώματα υποθερμίας και δύσκολη αναπνοή, περιμένουμε όλοι με αγωνία να έρθει το ασθενοφόρο από το Αγρίνιο (πάνω από μία ώρα). Ασθενοφόρο από τον Αστακό αρνητική απάντηση. Δεν υπάρχει βάρδια οδηγού.
Το Κ.Υ. Μύτικα κλειστό μιας και θα πρέπει να είσαι πολύ τυχερός ώστε να τύχει το περιστατικό σου μία από τις μόνο πέντε ημέρες το μήνα που εφημερεύει. Το παιδάκι αυτή την στιγμή μεταφέρεται στο Κ.Υ. Μύτικα, που άνοιξε από το νοσηλευτικό προσωπικό του Κ.Υ. Μύτικα, ώστε να του δοθεί οξυγόνο. Πολύς κόσμος αυτή την στιγμή συγκεντρωμένος αναμένει το ασθενοφόρο.
Η γύμνια του τομέα της υγείας στην περιοχή μας μπροστά στα μάτια μας. Η ωμή αλήθεια να εύχεσαι να μην σου τύχει τίποτα...
Συγχαρητήρια στο ζευγάρι αλλοδαπών γιατρών, που από την πρώτη στιγμή είναι δίπλα στο παιδάκι και αν δεν ήταν αυτοί τα πράγματα δεν θα ήταν καθόλου ευχάριστα. Οι άνθρωποι παραθέριζαν στον Μύτικα και έτυχε να βρίσκονται εκείνη ακριβώς τη στιγμή στο κέντρο του Μύτικα.

11:20 π.μ.: Ήρθε το ασθενοφόρο και διακομίζει το περιστατικό.

10 σχόλια:

  1. Στείλτε τα νέα στη 6η ΥΠΕ να μας έρθει περιοδεία να μας πει πόσο ωραίο είναι το σύστημα υγείας που θα έφτιαχναν και ακόμα φτιάχνουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μονο ντροπη μπορεί να νοιωθει κανεις!!!! Πάντως ο σύζυγος μου άνδρες Ανδρεας Παπαμιχαηλ, καρδιολογος θα ειναι στην διάθεση σας απο 8 Αυγούστου μέχρι 20 , για οτι χρειαστείτε!!! Ειναι η ελάχιστη προσφορά στον τόπο μου!!!!! Επι πλεον να εκφράσω και το παράπονο μου για το κεντρικό σοκάκι μεταξύ των σπιτιών Τσαμπιερη -Κατσαρομητσου -Τομαρά!!!! Ειναι σε τρισάθλια κατασταση χρονια τωρα! Σκέτη χολέρα και εστία μολύνσεως!!! Η Δημοτική αρχή τι κανει;;; Δεν το βλέπει να το καθαρίσει και να το πλακοστρώσει;;;;;; Δηλαδή πρέπει να καλέσω το Υγειονομικό;;;;;; Θα περιμενω!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τα δυο ασθενοφορα που λεγατε οτι θα ειναι στον Αστακο τι εγιναν???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σήμερα
    -Νίκησε η Ζωή ! αλλά
    -Ηττήθηκε κατα κράτος,του χθές και του σήμερα, Ελληνικό κράτος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Χροοονια τωρα οι κυβερνησεις ηταν ...δικες σας...τι εκαναν;
    Ιδου τα αποτελεσματα ...και οι σημερινοι μια απο τα ιδια.
    Θα συνεχισουμε παλι με τους ιδιους σωτηρες;αρκετα με τους δηθεν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Από ότι έμαθα, το ευτύχημα ήταν το ότι το παιδί γλύτωσε επειδή υπήρχε άμεση επέμβαση των γιατρών οι οποίοι έτυχε να είναι εκεί την ώρα του περιστατικού. Δεν αναζητήθηκαν (οι γιατροί) για να πάνε μετά από πχ δέκα λεπτά. Ήταν παρόντες στο συμβάν. Θα ήθελα να μου πεί κάποιος τι θα γινόταν αν υπήρχε εφημερία και έπαιρναν τηλέφωνο το γιατρό και ο γιατρός πήγαινε μετά από 5 λεπτά. Σφεντόνα δηλαδή. Το παιδάκι θα είχε σωθεί ή θα έπρεπε να του είχαν δοθεί πρώτες βοήθειες άμεσα? Πόση ώρα μπορεί να "περιμένει" ένα τέτοιο συμβάν μέχρι να διθούν πρώτες βοήθειες? Τεχνικής φύσης είναι οι ερωτήσεις μου και θα πρέπει να δοθούν και οι ανάλογες απαντήσεις. Επαναλαμβάνω κάτι που είχα αναφέρει σε μια ανάρτηση παλιότερα. Θα πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι η εκπαίδευση νέων ανθρώπων στις πρώτες βοήθειες (οι οποίοι είναι στο χωριό μόνιμα) θα ήταν μια λύση σε αντιμετώπιση κάποιων περιστατικών. Οι ναυαγοσώστες δεν είναι γιατροί. Εκπαιδεύονται και προσφέρουν πολύτιμο έργο. Και δεν είναι όλοι τους απόφοιτοι ΤΕΦΑΑ (οι ναυαγοσώστες). Θέμα εκπαίδευσης είναι. Δυστυχώς θα πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι το κράτος δεν υπάρχει. Όλοι θέλουμε διάφορα, αλλά δυστυχώς βλέπουμε κάθε μέρα τις τεράστιες ελλείψεις του κρατικού μηχανισμού. Δεν λέω να σταματήσουμε να διεκδικούμε, λέω ότι πρέπει να γίνουμε και λίγο πιο πρακτικοί. Το παιδάκι θα πρέπει να ευλογεί την τύχη του που οι δύο γιατροί ήταν παρόντες στο συμβάν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Γιατι πάντα σχολιάζετε ως ανώνυμοι;;;;; Η γνώμη του καθενός μετράει οταν κατατίθεται επωνύμως διότι παίρνει και την ευθύνη των όσων λέει!!!!! Αλλοιώς πίσω απο τον φερετζέ της ανωνυμίας ο καθένας μπορεί να γράψει οτι θέλει χωρίς κόστος!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. 3 : 01
    Συζήτηση και απαντήσεις δέν μπορεί έχουμε και να γίνεται με υποθετικές ερωτήσεις , αλλά κρίνουμε με πραγματικά δεδομένα και γεγονότα.
    Ζητήθηκε άμεση συνδρομή ασθενοφόρου και δεν υπήρξε ,
    κλειστό το υπάρχον Κέντρο Υγείας Μύτικα.
    και άνοιξε εκτάκτως για να συνδράμει και σωστα έπραξε και άνοιξε το Κ. Υγείας Μύτικα.



    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το λες πολύ σωστά. Γι αυτό και θα πρέπει να είμαστε απόλυτα λογικοι σε όσα ζητάμε. Δεν ξέρω αν θα δημοσιευτεί το σχόλιό μου αλλά το εγγυημένα το παιδάκι θα μας είχε αφήσει χρόνους αν δεν ήταν παρόντες οι γιατροί. Και να ξέρεις πως αν ήταν γιατρός στο κέντρο υγείας και έκανε πέντε λεπτά να φτάσει στο συμβάν, απόλυτα λογικός χρόνος, θα τα βάζαμε και με αυτόν για αδράνεια.

      Διαγραφή
    2. Φίλε μου συμφωνώ και καταλαβαίνω αυτό που γράφεις. Προσπάθησε όμως να καταλάβεις κι εσύ αυτό που γράφω εγώ. Είναι άλλο πράγμα το ότι ζητήθηκε η συνδρομή του ασθενοφόρου και δεν μπορούσε να έρθει άμεσα και άλλο πράγμα η άμεσε αντιμετώπιση ενός περιστατικού. Μην ξεχνάς πως σε όσα περιστατικά έχουμε δεί να συμβαίνουν σαν κι αυτό, σώνονται οι άνθρωποι επειδή βρίσκεται δίπλα κάποιος που τους προσφέρει άμεσα πρώτες βοήθειες. είπε κανείς ότι δεν πρέπει να είναι ανοιχτό το κέντρο υγείας ή οτι δεν πρέπει να αποπερατωθεί αυτό που γίνεται ή ότι δεν πρέπει να έχουμε γιατρούς. Ζούμε όμως στην Ελλάδα και ξέρουμε όλοι το πόσο ευέλικτο και άμεσο είναι το κράτος μας στις ενέργειές του. Συντηρημένο επί χρόνια από ένα σύστημα εξυπνάκηδων που θέλουν να το παίζουν και ξερόλες. Αυτό με αγανακτεί φίλε. Πάλι καλά που σώθηκε το παιδάκι. τα είχε ήδη τα προβλήματά του δεν χρειαζόταν κι άλλα. Και χρόνια πολλά για σήμερα. Της Αγίας Παρασκευής. Μεγάλη η χάρη της

      Διαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.