Στον αέρα εξακολουθεί να βρίσκεται το έργο της ανέγερσης Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Μύτικα, κόστους 3.400.000 €, που δεν εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ.


Αρχές Ιουνίου με δύο σχετικές μας αναρτήσεις (δείτε εδώ και εδώ) σας ενημερώσαμε για την απόρριψη από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, της αίτησης χρηματοδότησης (3.400.000 €) της πράξης «Ανέγερση Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Μύτικα Αιτωλοακαρνανίας», με κωδικό ΟΠΣ 5001003 στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα 2014 - 2020».
Οι λόγοι απόρριψης ήταν δύο:
  • Δεν βεβαιώνεται η κυριότητα του οικοπέδου για την ανέγερση του κτιρίου. Έχει παύσει η ισχύς της υπ’ αριθμ. ΔΥ8γ/Γ.Π. 124078/11-12-2008 απόφασης του Υπ. Υγείας & Πρόνοιας για την παραχώρηση του οικοπέδου.
  • Δεν υπεβλήθη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου για την σύναψη προγραμματικής σύμβασης με τον Δήμο Ξηρόμερου (Δικαιούχο της πράξης). Η προγραμματική σύμβαση αφορά τον ορισμό της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου ως Διευθύνουσα Υπηρεσία για την υλοποίηση της πράξης.
Ο δεύτερος λόγος της απόρριψης εξαλείφθηκε 14 Ιουλίου, με σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου για την σύναψη προγραμματικής σύμβασης με τον Δήμο Ξηρόμερου (δείτε εδώ).
Εν τω μεταξύ το έργο εξακολουθεί να είναι απενταγμένο και καμία νεώτερη ενημέρωση δεν έχουμε να σας δώσουμε. Οι ευθύνες του Δήμου Ξηρομέρου στην συγκεκριμένη υπόθεση είναι τεράστιες.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.