Νέο ιατρικό περιστατικό στον Μύτικα. Φέρτε γιατρούς κύριοι γιατί με 5 εφημερίες το μήνα δεν υπάρχει ελπίδα.


Άλλο ένα ιατρικό περιστατικό συνέβη χτες Δευτέρα 1.8 στις 11:00 μ.μ. περίπου στον Μύτικα, το οποίο μας υπενθύμισε την γύμνια του τομέα πρωτοβάθμιας υγείας στην περιοχή μας. Συγκεκριμένα στο κάπινγκ του Μούχα, Ελβετός τουρίστας ένιωσε δυσφορία και έπεσε στο έδαφος πιθανόν από καρδιακό επεισόδιο. Το Κ.Υ. Μύτικα δεν εφημέρευε γιατί ως γνωστό εδώ και πολύ καιρό, με το ιατρικό προσωπικό που διαθέτει (1 γιατρός), μόνο 5 εφημερίες το μήνα βγαίνουν.
Κατόπιν όλων αυτών και σε τηλεφωνική συνεννόηση με τον Δ/ντη του Κ.Υ. Μύτικα, που κανονικά ως μη έχων εφημερία, βρισκόταν σπίτι του στο Αγρίνιο και με το Κ.Υ. Αστακού, για να κερδηθεί χρόνος μεταφέρθηκε με αυτοκίνητο Μυτικιώτη, συνοδεία της γυναίκας και της κόρης του ιδιοκτήτη του κάμπινγκ (αξίζει έπαινος σε όλους) στο Κ.Υ. Αστακού και από εκεί το περιστατικό διακομίστηκε με ασθενοφόρο σε κεντρικό νοσοκομείο.
Ευχόμαστε στο αλλοδαπό επισκέπτη του τόπου μας καλή ανάρρωση και για όλα τα άλλα θα επαναλάβουμε ότι πρέπει η Πολιτεία, ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες, να επανδρώσει το Κ.Υ. Μύτικα και Αστακού με ιατρικό, νοσηλευτικό προσωπικό και οδηγούς ασθενοφόρου. Με 5 μόνο εφημερίες το μήνα..., πάντα το πρόβλημα θα είναι εδώ μπροστά μας.

11 σχόλια:

  1. 1)ΓΙΑΤΙ ΣΑΝ ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΔΕΝ ΔΙΝΕΤΑΙ ΚΙΝΗΤΡΟ ΣΕ ΙΔΙΩΤΕΣ ΙΑΤΡΟΥΣ ;ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΡΟΠΟΣ.ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΟΝΔΥΛΗ( ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΜΕΓΑΛΟ ) ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΜΥΤΙΚΑ.ΑΣ ΔΩΣΟΥΝ ΤΟ ΚΟΝΔΥΛΙ ΣΕ ΟΜΑΔΑ ΙΔΙΩΤΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΥΠΟΧΡΕΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΟ ΣΕ 24 ΩΡΗ ΒΑΡΔΙΑ(ΣΕ ΣΥΜΒΑΣΗ ΠΟΥ ΘΑ ΣΥΝΑΨΟΥΝ).ΕΠΙΣΗΣ ΜΕΣΩ ΜΙΚΡΗΣ ΑΥΞΗΣΗΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΤΕΛΩΝ ΚΑΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΘΑ ΣΥΝΕΙΣΦΕΡΕΙ ΣΤΑ ΕΞΟΔΑ (5 ΕΥΡΩ ΑΝΑ ΜΗΝΑ /ΜΟΝΙΜΟ ΚΑΤΟΙΚΟ) ΚΑΘΩς ΚΑΙ ΟΙ ΤΟυΡΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΖΟΥΝ ΑΠΟ ΑΥΤΟ (0,5 Ε /ΗΜΕΡΑ/ΤΟΥΡΙΣΤΑ).ΕΤΣΙ ΘΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙ ΕΝΑ ΚΟΝΔΥΛΙ ΚΑΙ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΕΙ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΥΠΕΥΘΥΝΑ ΜΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΙΑΤΡΩΝ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΛΥΠΤΟΝΤΑΣ ΟΛΟ ΤΟ 24 ΩΡΟ ,ΟΛΟ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΤΗΝ ΕΥΡΥΤΕΡΗ ΠΕΡΙΟΧΗ.
    2) ΝΑ ΔΩΘΟΥΝ ΚΙΝΗΤΡΑ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ (-ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΕΣ ΕΦΗΜΕΡΙΕΣ-ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΠΛΑΦΟΝ ΕΦΗΜΕΡΙΩΝ-ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΚΙΝΗΤΡΑ ΣΕ ΟΔΗΓΟΥΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΙΑΤΡΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ-SYMBASH DHMOSIOY TOMEA ME IDIVTIKO(APODEIJH PAROXHS YPHRESIVN)) .ΜΕ ΜΙΣΘΟΥΣ ΤΗΣ ΠΕΙΝΑΣ ΚΑΙ ΥΠΕΡΜΕΤΡΗ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΝΑ ΣΤΗΣΟΥΝ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ.;
    3) ΣΕ 2 ΛΕΠΤΑ ΕΓΡΑΨΑ 2 ΣΚΕΨΕΙΣ(ΠΡΟΧΕΙΡΕΣ-ΑΚΑΤΕΡΓΑΣΤΕΣ) ...ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΑΝ ΥΠΗΡΧΕ ΜΕΛΗΜΑ ΝΑ ΛΥΘΟΥΝ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΝΑ ΕΒΡΙΣΚΑΝ 100 ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ναι , αλλά δεν μας λέτε αγαπητέ 2.36μμ βάσει ποίου νομοθετικού πλαισίου μπορούν να γίνουν αυτά που αναφέρετε ; πουθενα δεν συμβαίνουν στην Ελλάδα αυτά. οι ιδιωτικοί γιατροί , μπορούν απ΄το σύνταγμα, και όπως ξέρουμε όλοι μας, έχουν ιδιωτικά γιατρεία τοσο στον Μύτικα όσο και στην ευρύτερη περιοχή . δεν νομιμοποιείται ο ΟΤΑ να συμβάλλει οικονομικά όπως εσείς το προσδιορίζεται , παρά να φτιάξει μόνος του δημοτικά ιατρεία και φυσικά ν΄αναλάβει και όλο το κόστος αυτών και τις επόμενες οικονομικές δυσκολίες που θα προκύψουν. Δημοτικά ιατρεία με το ζόρι έχουν και συντηρούν μεγάλοι δήμοι κι όχι δήμοι επαρχιακοί των οποίων τα εσοδα είναι πολύ μα πολύ λιγότερα απ΄τα έσοδα.

      Διαγραφή
  2. 2 : 36
    Με αυτό το σκεπτικό
    ας δώσουμε ο καθένας μας
    και απο άλλα 100 ευρώ
    για να εχουμε ιδιωτικά Νοσοκομεία
    και απο άλλα 100 ευρώ ο καθένας μας
    για να έχουμε ιδιωτικά Δημοτικά-Γυμνάσια και Λύκεια
    στην εκπαίδευση και στην παιδεία κ.ο.κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. 8 01
    ΓΙΑΤΙ ΟΧΙ;ΠΡΟΤΙΜΑΣ ΝΑ ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΓΙΑΤΡΟ Ή ΝΑ ΜΕΝΕΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΣΟΥ ΑΠΑΙΔΕΥΤΟ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΔΙΟΡΙΖΟΥΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ;ΚΑΙ ΣΤΗ ΤΕΛΙΚΗ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΜΕ ΣΑΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ .ΔΑΣΚΑΛΟΥΣ ΚΑΙ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΜΕ 1000 ΕΥΡΩ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ .ΘΑ ΕΧΕΙΣ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. 8 :01 Περίμενε την ανάπτυξη να ρθει εσύ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σε σωστα οργανωμένες και δημοκρατικές κοινωνίες
    τόσα μεγάλα και σημαντικά προβλήματα υγείας-παιδείας
    δέν λύνονται στο πόδι και με ευκαιριακούς τρόπους και μεθόδους ,
    αλλά με σοβαρές κεντρικές παρεμβάσεις δηλαδη πολιτικές παρεμβασεις.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. και φυσικα ,
    << Ενα χελιδόνι δέν μπορεί να φέρει την άνοιξη >>
    Μπορεί να θέλει ένας Γιατρός να σώσει επειδη συμπονεί , τον κάθε συμπολίτης μας,
    γιατιί έτσι το νοιώθει έτσι το αισθάνεται η καρδιά του και οι Ιατρικές γνώσεις του , αλλά δέν λύνεται συνολικά έτσι το πρόβλημα της δημόσιας υγείας.
    θα σωθούν απο το σύνολο πέντε -δεκα -εικοσι συμπολίτες μας.
    οι υπολοιποι ?
    αρα λοιπόν είναι γενικό το πρόβλημα και απαιτεί γενική-πολιτική λύση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αν είναι να λυθεί το ζήτημα τα δίνω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Η λυση ειναι μια και απλη ... ο πολιτης για το κρατος και το κρατος για τον πολιτη...η εντιμοτητα που ειναι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Φίλε συνδημότη ! 8 : 01
    Το δημοκρατικό δικαίωμα της πολιτικής άποψης για τον ιδεολογικό προσανατολισμό της κοινωνίας μας , ειναι απολύτως σεβαστό.
    Εάν η πλειοψηφία της δημοκρατικής κοινωνίας μας ,
    επιλέξει την ιδιωτικοποίηση της δημόσιας υγείας ,
    προσωπικά ως μέλος της κοινωνίας μας θα σεβαστώ μια τέτοια επιλογή , τώρα όμως νομίζω προσπαθούμε όλοι μας για την βελτίωση της δημόσιας υγείας.
    καλημέρα !
    Σπύρος Ν. Γιαννέλης
    Αρχοντοχώρι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Και πως διαμορφωνεται η δημοκρατικη πλειοψηφια; με αυτο τον πλουραλισμο των καναλιων; εδω επεισαν και τους ανεργους να τους ψηφιζουν και οχι μονο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.