Χρήστος Κολοβός: «Το ζήτημα της υγείας είναι το πιο σημαντικό κομμάτι για κάθε τοπική κοινωνία, γι' αυτό οφείλουμε να ενημερώσουμε με σοβαρότητα τους συμπολίτες μας. Το θέμα είναι αν τα ενστερνιζόμαστε οι ίδιοι αυτά που λέμε - γράφουμε ή πράττουμε!!!!».


Του κ. Χρήστου Κολοβού.
Δημοτικός Σύμβουλος Ξηρομέρου.

Οι αγαπητοί συντονιστές και αναπληρωτές συντονιστές της ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ Φυτειών μετά τη χθεσινή ανακοίνωση της 20/8/2016 που έβγαλαν στο διαδίκτυο, καλό είναι να διαβάσουν καλά και τα παρακάτω, για να φρεσκάρουν λίγο τη μνήμη τους, όσον αφορά το ζήτημα της παρουσίας γιατρών στα ιατρεία Φυτειών και Παπαδάτου.
Αν θυμούνται, κινήθηκα εθελοντικά αλλά και θεσμικά και μοίρασα έγκαιρα και όταν έπρεπε, ανακοινώσεις στα δύο χωριά μας Φυτείες - Παπαδάτο, για να πάμε να διαδηλώσουμε, όταν έγινε συλλαλητήριο στο Σαμάρι και αργότερα στο Αγρίνο για την έλλειψη των γιατρών στα Κέντρα Υγείας, στα υπαγόμενα ιατρεία των χωριών μας και στα Νοσοκομεία. Εγώ ήμουνα εκεί στο καθήκον μου. Μάλιστα στο Αγρίνιο είχαμε και το δικό μας πανό μαζί με τον αγωνιστή Χρήστο Παληγεώργο.





Οι συντονιστές του ΣΥΡΙΖΑ γιατί δεν ήρθαν ποτέ κοντά μας για το κοινό ζήτημα της υγείας στα χωριά μας; Μήπως δεν ήρθαν επειδή τα Κέντρα Υγείας και τα ιατρεία δεν ανήκουν στους Δήμους, αλλά υπάγονται στο κράτος και στις αποφάσεις της εκάστοτε Κυβερνητικής πολιτικής και σήμερα στα πράματα κυβέρνηση είναι ο ΣΥΡΙΖΑ; Δείτε καλά τις παρακάτω αναρτήσεις για τον διαρκή και επίμονο αγώνα για ζητήματα υγείας:


Που ήταν επίσης η ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ Φυτειών, όταν στην αίθουσα του Επιμελητηρίου στο Αγρίνιο έγινε ανοιχτή σύσκεψη διαβούλευσης επί του σχεδίου αναδιάρθρωσης του υγειονομικού χάρτη Αιτωλοακαρνανίας, που εισηγήθηκε η διοίκηση της 6ης ΥΠΕ, με συντονιστή τον υποδιοικητή της Μ. Ζαμπάρα; Απόντες πάλι οι κύριοι της ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ Φυτειών. Μόνο εγώ, ο Παναγιώτης Κούστας,  ο Γιάννης Τριανταφυλλάκης από Αστακό και ο Βασίλης Σούλας από τον Μύτικα πήγαμε από το Ξηρόμερο.


Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και η 6η ΥΠΕ έχουν τις ευθύνες που δεν έχουμε γιατρούς στα ιατρεία μας από το 2014 και μετά και υπολειτουργούν τα Κέντρα Υγείας και όχι οι Δήμοι που φυσικά πρέπει να πιέζουν και να ανησυχούν. Αλλά τους καταλαβαίνω τους συντονιστές της ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ Φυτειών. Τα πανό όπως φαίνεται, οι ανακοινώσεις και οι διαδηλώσεις είναι για τις άλλες κυβερνήσεις τις αντιδραστικές και όχι για τη λαοπρόβλητη κυβέρνησή τους του ΣΥΡΙΖΑ. Καμία κίνηση κανένα ενδιαφέρον από αυτούς 2 χρόνια τώρα.
Την 6η ΥΠΕ την έχω ενημερώσει προ πολλού για το μεγάλο θέμα της υγείας, αλλά δεν έτυχα απάντησης για καμία ενέργεια εξεύρεσης προσωρινής λύσης. Δείτε το έγγραφο - επιστολή.


Καλό είναι να διερευνάμε κάθε θέμα και να θυμόμαστε επίσης καλά, πριν σκεφτούμε να γράψουμε κάτι ότι οι άλλοι δεν έχουν κάνει τίποτα και να μη πέφτουμε εύκολα σε τέτοια λάθη πολιτικής και εκτιθέμεθα. 
Και πάμε στο καλύτερο που προκαλεί ολίγον θυμηδία. Οι λίγοι όπως πιστεύω που ασχολούμαστε με το θέμα γνωρίζουμε από καιρό, ότι λήγουν οι άδειες εγκυμοσύνης και λοχείας της γιατρού του ιατρείου Φυτειών κας Σιμόνα Κάρμεν - Γκαλάν και επανέρχεται στη προηγούμενη θέση της στις Φυτείες στις 10 Σεπτεμβρίου. Η ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ Φυτειών μας έβγαλε μια ανακοίνωση, ότι έμμεσα ντε και καλά μερίμνησαν αυτοί και η 6η ΥΠΕ. Καμία σχέση. Απλά λήγει χρονικά η άδεια μετά από 3 χρόνια. Το ίδιο ισχύει και με τον κ Γουλιανό Γιάννη τον ιατρό του ιατρείου της Παπαδάτου, που επανέρχεται από νόμιμη μικρή άδεια μέσα στο Σεπτέμβριο. Δεν χρειάζονταν καμία ανακοίνωση για το προφανές και το λογικό της λήξης των αδειών.
Κουτόχορτο και σανό δεν τρώνε οι δημότες μας. Θυμούνται καλά οι δημότες τι έχουμε κάνει για το θέμα των γιατρών το 2013 και 1ο εξάμηνο 2014, μέχρι που έγιναν εκλογές, άλλαξε η Δημοτική Αρχή και ανέλαβαν άλλοι στα κοινά.
Θυμούνται οι χωριανοί μας, ότι ενώ ήταν σε άδεια η γιατρός Φυτειών, με ενέργειες της τότε Αντιδημάρχου που είχε αναλάβει το 2013 και με επιτόπου παραστάσεις της και δικές μου και συσκέψεις με Διοικητή νοσοκομείου Αγρινίου, κατορθώναμε να μας υπογράφει εντολές να έρχεται 2-3 φορές την εβδομάδα γιατρός ακόμα και από Αμφιλοχία μέχρι και από το Περιφερειακό Ιατρείο Ανοιξιάτικου, αφού αδυνατούσε να στείλει το Κ.Υ Κατούνας που υπολειτουργούσε και υπολειτουργεί ακόμα.
Επίσης, σε συνεννόηση με το Νοσοκομείο Μεσολογγίου!!!!, μας βοήθησαν και από το Κ.Υ. Αστακού με τη διάθεση γιατρού, αν και δεν ανήκουμε εκεί και όχι για προεκλογικούς λόγους που παραπλανητικά αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ Φυτειών!!!.
Γράφουν ψευδώς στην ανακοίνωσή τους, ότι κατέστει ανέφικτο να βρεθεί γιατρός να καλύψει προσωρινά και κάποιες μέρες την θέση της αδειούχου γιατρού. Εμείς κάναμε τον αγώνα μας, δικαιωθήκαμε και κάναμε εφικτή τη παρουσία γιατρού και αυτό το ξέρει όλος ο κόσμος.
Ο τιτάνιος συνεχής αγώνας μας για τους συμπολίτες μας, να έχουμε γιατρό στη Παπαδάτο και στις Φυτείες, δεν χαρίζεται σε καμία ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ. Αλήθεια δεν θυμούνται τις εβδομαδιαίες ανακοινώσεις που μοιράζονταν στα καφενεία - καφετέριες και φαρμακεία, ποιες μέρες θα έχει γιατρό; Μα καλά τίποτα δεν θυμούνται; Ας ρωτήσουν τον Χάρη Παπαστάθη που πρόσφερε εθελοντική εργασία τόσο στο ιατρείο, όσο και στο μοίρασμα των ανακοινώσεων για να ξέρουν οι δημότες πότε θα έρθει γιατρός και του αξίζουν πολλά εύσημα.
Δεν θυμούνται ότι με ενέργειες της τότε Αντιδημάρχου Φυτειών Ευθυμίας Κολοβού το 2013 - α’ εξάμηνο 2014, ήρθαν στη Δημοτική Ενότητα τρεις φορές κινητές ιατρικές μονάδες για δωρεάν εξετάσεις α. για υπερήχους, β για οστική μάζα, γ. για σπειρομέτρηση πνεύμονος. και δ. για μαστογραφίες (στον Αστακό).


Εκατοντάδες δημότες της ΔΕ Φυτειών εξετάστηκαν δωρεάν. Είχαν βγει και ανακοινώσεις και αφίσες και βρήκα μία απ όλες στο αρχείο μου, να την κάνουν κάποιοι κορνίζα, να μη ξεχνούν, ότι κάποιοι άλλοι έκαναν τόσα πολλά μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα, με προσωπικό αγώνα και οικονομικό κόστος. «Τυχοδιωκτικές πολιτικές» από το καφενείο ή την καφετέρια άλλοι κάνουν. Έχει μεγάλη διαφορά.
Δείτε μία από τις αφίσες που είχαμε φτιάξει.


Φυσικά βέβαια, για να είμαι ακριβοδίκαιος, σε δύο θέματα συμφωνούμε. Το πρώτο είναι ότι μετά τις εκλογές το 2014 ήταν ευθύνη της νυν Δημοτικής Αρχής να ασχοληθούν και να πιέσουν Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας, για την προσωρινή ιατρική κάλυψη από άλλα ιατρεία και πράγματι από τότε ουδείς γιατρός εμφανίστηκε στις Φυτείες. Το δε ιατρείο Φυτειών, έμεινε ερμητικά κλειστό και το ξέρουν και αυτό οι δημότες μας. Ούτε ξαναφάνηκε κινητή μονάδα δωρεάν εξετάσεων στη Δημοτική Ενότητα μετά το 2014 που έφυγε η προηγούμενη Δημοτική Αρχή. Αυτά να λέγονται γιατί έτσι είναι.
Το δεύτερο που συμφωνούμαι και επαυξάνω είναι αυτό που γράφουν στη χθεσινή ανακοίνωσή τους «Το ζήτημα της υγείας είναι το πιο σημαντικό κομμάτι για κάθε τοπική κοινωνία, γι' αυτό οφείλουμε να ενημερώσουμε με σοβαρότητα τους συμπολίτες μας»….Το θέμα είναι αν το ενστερνίζονται οι ίδιοι αυτό που έγραψαν!!!!!
Τελειώνοντας να γράψω και τούτο. Ας βρουν οι συντονιστές της ΟΜ Φυτειών άλλο τρόπο πιο εποικοδομητικό γι΄ αυτούς, να εμφανίζονται στο διαδίκτυο περιοδικά, για να φαίνεται ότι υπάρχουν ως ΣΥΡΙΖΑ στο χωριό μας. Ξεχνούν εύκολα - μηδενίζουν τα πάντα- δεν είναι συναινετικοί εκεί που πρέπει και φοβάμαι ότι πάντα θα κάνουν τέτοιες πατάτες σαν την χθεσινή ανακοίνωσή τους.
Άδικα μάλλον προσπαθώ σε κατά ιδίαν συζητήσεις μας να τους εμφυσήσω ένα διαφορετικό τρόπο σκέψης και πολιτικής τους παρουσίας στα κοινά, αφού αποφάσισαν να ασχοληθούν και καλώς βέβαια κάνουν. Αναγκάζομαι όμως και έχω δικαίωμα πάντα να απαντάω όταν με πνίγει το δίκιο και βλέπω ανακρίβειες και έμμεσες περιγραφές κατά πάντων περί «πολιτικού τυχοδιωκτικού» και «προεκλογικών τερτιπιών» πάνω στην υγεία, όπως γράφουν και μας πιάνει άδικα η μπάλα όλους μας Παραθέτω στοιχεία, με φωτογραφίες, ημερομηνίες και με βίντεο που δεν επιδέχονται καμία διάψευση. Λάθος θέμα διάλεξαν να κάνουν τη στείρα - θεωρητική και ανούσια τους πολιτική. Δέκα γραμμές ανακοίνωση έβγαλαν και αυτή κενού περιεχομένου, γιατί δεν είχαν κάτι άλλο να επιδείξουν, Εγώ έπρεπε να γράψω δέκα και είκοσι σελίδες με πράξεις και ενέργειες και λίγες θα ήταν. Τι τους πείραξε να γράψουν όλη την αλήθεια και όχι τη μισή.
Αποσιωπούν και μηδενίζουν με τα γραφόμενά τους και τη 17μηνη Αντιδημαρχεία της Ευθυμίας Κολοβού και προσπαθούν να μειώσουν με έντεχνο τρόπο στα μάτια του κόσμου τις τόσες σωστές ενέργειες που έγιναν για το ζήτημα των έλλειψης γιατρών στα χωριά μας; Μηδενισμός όμως στα πάντα για κομματικά και παραταξιακά οφέλη δεν είναι σωστό…. και δεν γελιέται ο λαός.
Υπάρχει πεδίο συνεργασίας σε πολλά ζητήματα στα χωριά μας και στο Ξηρόμερο γενικότερα και το έχω γράψει και ζητήσει κατά καιρούς. Φαίνεται ότι κάποιοι δεν τη θέλουν. Κακώς μεν, αλλά αφού έτσι θέλουν να κινούνται, είναι δικό τους θέμα και όλους στο τέλος μας κρίνει ο λαός. Για τα καλά μας, τα σωστά μας, τις παραλείψεις και τα λάθη μας.. Έχει ο θεός μήπως κάποια στιγμή μονιάσουμε όλοι για το καλό του τόπου μας και την ανάπτυξη.

2 σχόλια:

  1. Ας μήν γελιόμαστε ...
    Η κατάρρευση του δημόσιου συστήματος υγείας ξεκίνησε όταν ανέλαβε την εξουσία Ν.Δ και ΠΑΣΟΚ
    αλλά αυτό δέν το βλέπουμε.
    ή μάλλον το βλέπουμε , αλλά σκόπιμα το ... παραβλέπουμε.




    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. και για να είμαστε ειλικρινείς και όσο μπορούμε και θέλουμε να είμαστε ακριβοδίκαιοι ,
    ούτε η νέα κυβέρνηση μεχρι σήμερα τουλάχιστον , έκανε τίποτα για να διορθώσει την θλιβλερή κατάσταση στο χώρο της πρωτοβάθμιας υγείας.
    εκτος και πρέπει να το αναγνωρίσουμε , απο την δυνατότητα που έδωσε σε ανασφάλιστους για πρόσβαση για στοιχειώδη περίθαλψη σε δημόσια Νοσοκομεία.
    Ευχαριστώ !
    Σπύρος Ν. Γιαννέλης
    Αρχοντοχώρι

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.