Ρεπορτάζ εφημερίδας ''Εβδομάδα'': Θύμιος Σώκος για δρόμο Μπαμπίνης - Άγιος Γεώργιος, «...υπερβολικά πολλά τα 300.000 €, αλλά και ο δρόμος αυτός δεν εξυπηρετεί τίποτε στην ουσία...»


Στο φύλλο 1117 της εφημερίδας ''ΕΒΔΟΜΑΔΑ'' που κυκλοφόρησε τη Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου, υπάρχει σχετικό άρθρο σχετικά με το θέμα των δύο έργων αγροτικής οδοποιίας από το πρόγραμμα ΣΑΕΠ 401 (πυρόπληκτα) των Δήμων Ακτίου - Βόνιτσας και Ξηρομέρου, κόστους 900.000 € και 300.000 € αντίστοιχα (αρθρογραφήσαμε για το θέμα και εμείς εδώ).
Στο συγκεκριμένο άρθρο καταγράφεται η άποψη του πρώην Δημάρχου Αγρινίου και Νομάρχη Αιτ/νίας και νυν Περιφερειακού Συμβούλου κ. Ευθύμιου Σώκου. Έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον το άρθρο νομίζουμε μιας και ο κ. Σώκος μιλά για αχρείαστα έργα και για πεταμένα λεφτά. Διαβάστε το σχετικό άρθρο παρακάτω:

ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΠΕΤΑΜΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ.

Στην σελίδα 7 της σημερινής μας έκδοσης έχουμε τις απόψεις του Περιφερειακού Συμβούλου της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Νεκτάριου Φαρμάκη για το θέμα της διάθεσης συνολικά 1,2 εκ. ευρώ στους Δήμους Ακτίου - Βόνιτσας και Ξηρομέρου (900.000 και 300.000 αντίστοιχα).
Από κομματικό δελτίο τύπου όμως ποτέ δεν μαθαίνεις την αλήθεια σε όλο της το εύρος και λόγω του ύψους του ποσού διερευνήσαμε περισσότερο τα όσα έγιναν στο Περιφερειακό Συμβούλιο της Δευτέρας.
Μάθαμε λοιπόν ότι ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Θ. Σώκος, όταν ήρθε το θέμα διάθεσης ποσού 15 εκ. ευρώ από το λεγόμενο ''Ταμείο Μολυβιάτη'' που είχε συσταθεί μετά τις μεγάλες πυρκαγιές της Ηλείας και συγκέντρωνε χρήματα από δωρεές για πυρόπληκτες περιοχές, πήρε το λόγο και καθώς ήταν Νομάρχης Αιτ/νίας την περίοδο εκείνη, υποστήριξε ότι τα χρήματα αυτά όπως δίνονται και για το σκοπό που δίνονται δεν εξυπηρετούν τις ανάγκες της περιοχής.
Ο κ. Σώκος εξήγησε ότι 300.000 ευρώ που δίνονται στο Δήμο Ξηρομέρου για να κατασκευαστεί ένας δρόμος από το χωριό της Μπαμπίνης μέχρι ένα εξωκλήσι στο όνομα του Αγίου Γεωργίου, είναι και υπερβολικά πολλά αλλά και ο δρόμος αυτός δεν εξυπηρετεί τίποτε στην ουσία, καθώς η κάτοικοι της περιοχής επισκέπτονται το εξωκλήσι μόνο την ημέρα εορτής του Αγίου.
Παράλληλα ο ίδιος εξήγησε ότι η πληγείσα κυρίως περιοχή βρίσκεται μεταξύ του χωριού Αετού και Παπαδάτου και ότι σε αυτή τη περιοχή είχαν προγραμματιστεί μετά τις πυρκαγιές δύο σημαντικά έργα που θα την έβγαζαν από την απομόνωση. Ένα έργο που αφορούσε το δρόμο Παπαδάτου - Αετού 9,5 περίπου χιλιομέτρων, που όμως δεν προχώρησε καθώς ο εργολάβος κηρύχτηκε έκπτωτος. Πρότεινε λοιπόν να επιλεχθεί αντί του αχρείαστου δρόμου προς το εξωκλήσι και κάποια μικρόεργα αγροτικής οδοποιίας στο Δήμο Βόνιτσας, να γίνει αυτός ο δρόμος.
Ακολούθησαν τοποθετήσεις των συμβούλων όλων των παρατάξεων στην ίδια κατεύθυνση της τοποθέτησης του κ. Σώκου, με αποτέλεσμα την πρόταση να την ψηφίσει μόνο η πλειοψηφία. Αλλά θα επανέλθουμε...

1 σχόλιο:

  1. Υπάρχουν και δρόμοι να φτιάξουμε πρώτα εντελώς δωρεάν ,
    που δέν κοστίζουν δηλαδή ούτε μία δραχμή , αλλά ούτε κάν ένα ευρώ.
    Είναι ο δρόμος του διαλόγου εκεί που λύνονται τα κοινωνικά μας προβλήματα.
    Οσο οι πολιτικοί μας , δέν εγκαταλείπουν την αδιαλλαξία τους και τον ετσιθελισμό τους , δέν πρόκειται να λυθούν προβληματα ή θα λύνονται με λάθος και αντικοινωνικό τρόπο.
    ο δίκαιος κοινωνικός μας αγώνας αταλάντευτα συνεχίζεται ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.