Η μηχανή του χρόνου: Δημοτικό Σχολείο Μύτικα... γλυκές μνήμες...


Εννιά υπέροχες φωτογραφίες από τα σχολικά έτη 1970 - 1974, του Δημοτικού Σχολείου Μύτικα σας παρουσιάζουμε σήμερα. Οι φωτογραφίες ανήκουν στον δάσκαλο κ. Πέτρο Μπερερή, που υπηρέτησε στο Δημοτικό Σχολείο Μύτικα και τις έστειλε στον Μυτικιώτη δάσκαλο κ. Αλέξη Παπαναστάση, με τον οποίο κρατά επαφή και αυτός με τη σειρά του τις έστειλε σε εμάς, ώστε να μπορέσουν να δουν σήμερα το φως της δημοσιότητας.
Ευχαριστούμε πολύ λοιπόν τον φίλο και αναγνώστη του Blog κ. Αλέξη Παπαναστάση, γι αυτές τις υπέροχες φωτογραφίες που μας έστειλε και σήμερα δημοσιεύουμε. Πιστεύουμε ότι αποτελούν μέρος της ιστορίας και του πολιτισμού του Μύτικα και όλων των γύρω χωριών της Αλυζίας, που οι μαθητές φοιτούσαν στο Δημοτικό Σχολείο Μύτικα.
Ο δάσκαλος κ. Πέτρος Μπερερής, ο οποίος μετέπειτα έγινε Σχολικός Σύμβουλος, Διευθυντής Σπουδών του Υπουργείου Παιδείας, Σύμβουλος του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου, έχοντας στο βιογραφικό του και πλούσιο συγγραφικό έργο.
Όλα αυτά τα "χρωστάει", όπως ο ίδιος έχει μεταφέρει προφορικά στον κ. Αλέξη Παπαναστάση, στον πρώτο διορισμό του στον Μύτικα.
Αναγνωρίζουμε αρκετούς από αυτούς που απαθανατίζονται στις φωτογραφίες, αλλά θα αφήσουμε στους αναγνώστες μας να παίξουν αυτό το γλυκό παιχνίδι της αναγνώρισης, της νοσταλγίας και της υπενθύμισης των ευχάριστων στιγμών του παρελθόντος.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.