Δήλωση ενός «ξένου» ιατρού που εφημερεύει στο Κ.Υ. Αστακού.


Είμαι ένας από τους «ξένους συναδέλφους που έρχονται για εφημερίες από άλλα Κέντρα Υγείας και Περιφερειακά Ιατρεία». Έχω 20 χρόνια προϋπηρεσίας ως γιατρός. Στην πορεία μου αυτή έχω αντιμετωπίσει πάρα πολλές αντιξοότητες και δυσκολίες κατά την άσκηση της ιατρικής. Τα τελευταία 4 χρόνια με μεγάλη δυσκολία (λόγο απόστασης) κάνω εφημερίες στο Κ.Υ. Αστακού.
Κατά την περίοδο αυτή έχω αντιμετωπίσει απίστευτες καταστάσεις λόγο έλλειψης προσωπικού και υλικών, που δυσκολεύουν το έργο ενός γιατρού να αντιμετωπίσει τα επείγοντα και κρίσιμα ιατρικά περιστατικά. Ποτέ μου όμως δεν φανταζόμουν πως θα δεχόμουν τόσο άμεσες και σοβαρές απειλές κατά της ζωής μου και της σωματικής μου ακεραιότητας και μάλιστα από «συνάδελφο».
Με μεγάλη μου απογοήτευση το περασμένο διάστημα μετά το πρώτο κρούσμα απειλών του κυρίου Στάικου διαπίστωσα πως όλοι οι αρμόδιοι φορείς (αστυνομία, εισαγγελέας, ιατρικός σύλλογος, Υ.ΠΕ, ΕΚΑΒ, δημοτική αρχή) δεν αντέδρασαν, γεγονός που έδωσε το θάρρος στον κύριο αυτό να επανέλθει με σοβαρότερες απειλές κατά του προσωπικού του Κ.Υ. Αστακού και κυρίως κατά των «ξένων συναδέλφων που έρχονται για εφημερίες από άλλα Κέντρα Υγείας και Περιφερειακά Ιατρεία». Έχω πλέον πάρει την απόφαση να ζητήσω την εξαίρεσή μου από το πρόγραμμα εφημεριών του Κ.Υ. Αστακού.

Ποσονίδης Κων/νος 

Επιμελητής Α΄ Ε.Σ.Υ.
Γενικής Ιατρικής

2 σχόλια:

  1. Ασχολίαστη η ανάρτηση. Γιατί άραγε; Επειδή είναι ένας ξένος; Αυτός ο ξένος και πολλοί άλλοι ξένοι γιατροί προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στο Ξηρομερο . Ντροπή μας να τους εκθέτουμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΣΤΑ ΕΥΚΟΛΑ → ΦΩΝΑΖΟΥΜΕ
      ΣΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ → ΣΩΠΑΙΝΟΥΜΕ

      Διαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.