Εμείς λέμε ΟΧΙ στους λαϊκιστές, που έβαλαν στο στόχαστρο τους την Δημοτική Αρχή και το παλάτι της Νεολαίας, το Κλειστό Γυμναστήριο του Δήμου Ξηρομέρου.


Του κ. Παναγιώτη Στάικου.

Άλλο λαϊκισμός και άλλο αντιπολίτευση. Ο λαϊκισμός δεν απευθύνεται στη λογική, αλλά στο συναίσθημα. Δεν παράγει πολιτική, δηλαδή επιχειρήματα, θέσεις και προτάσεις, αλλά συνθήματα. Χαρακτηρίζεται από υπερβολική και μη αυθεντική λαϊκότητα και παράγεται από αμόρφωτους αριβίστες, είτε είναι εγγράμματοι ή αγράμματοι και στοχεύει κυρίως σε φτωχά λαϊκά στρώματα χωρίς ιδιαίτερο πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό και γραμματικό υπόστρωμα, τα οποία αντιμετωπίζουν συχνά όχι απλές δυσκολίες στην κοινωνία, αλλά προβλήματα ανεργίας, αξιοπρεπούς διαβίωσης ή περισσότερο ακόμη και επιβίωσης. Ο λαϊκισμός προτείνει λύσεις δημαγωγικές και απατηλές στα προβλήματα του κόσμου.
Ισοκράτους, «Περί Ειρήνης»: … και τον άλλον χρόνον ειώθατε πάντας τους άλλους εκβάλειν, πλην τους συναγορεύοντας ταις υμετέραις επιθυμίες. Δηλαδή: Συνήθεια ήταν πάντοτε, να αποπέμπονται όλοι οι πολιτικοί, εκτός από εκείνους που συνέπλεαν με τις επιθυμίες του πλήθους.!!!!
Στην πραγματικότητα δεν αποδέχεται όλες τις συνέπειες στη λειτουργία του δημοκρατικού συστήματος, διεκδικώντας μια υπερβατική εξουσία πάνω στο εκλογικό σώμα, ''ελέω λαού", δηλαδή θέλει να είναι το μακρύ χέρι της εξουσίας, χωρίς να δίνει λόγο σε κανέναν και δεν διστάζει να χρησιμοποιήσει κάθε μέσον, συκοφαντώντας, λασπώνοντας, εκβιάζοντας ή ακόμη και απειλώντας, χρησιμοποιώντας γενικώς κάθε μέσον χωρίς ηθικούς φραγμούς.!!!!!
Μπροστά σ’ αυτήν την απάτη που λέγεται λαϊκισμός το μόνο που απομένει στην κοινωνία των πολιτών, είναι να στείλει όλους τους λαϊκιστές και τα παπαγαλάκια τους εγγράμματους ή αγράμματους στον αγύριστο.!!!!
Η αντιπολίτευση είναι μια συνταγματικά καθιερωμένη δυνατότητα, αλλά και υποχρέωση κάθε πολίτη, να κρίνει και να ελέγχει την κάθε εξουσία, για τις πράξεις της και την νομιμότητα στην εφαρμογή των αποφάσεων καθώς και στον έλεγχο με κάθε νόμιμο μέσον για την προστασία του δημοσίου χρήματος και ευρύτερα του δημοσίου συμφέροντος και απαιτεί γνώσεις για το κάθε αντικείμενο, γνώσεις νόμων, διατάξεων και κανονισμών και προπαντός εκείνος ο οποίος ασκεί την αντιπολίτευση, πρέπει να διαθέτει ήθος, διότι ότι κάνει δεν το κάνει από ιδιοτέλεια, αλλά για την προαγωγή του κοινού καλού προς όφελος της κοινωνίας. 
Και αυτά με αφορμή την ολοκλήρωση του Κλειστού Αθλητικού Δημοτικού Γυμναστηρίου, γιατί παρακολουθώ διάφορους τύπους «αρχιερείς λαϊκισμού», οι οποίοι την πέφτουν στον Δήμαρχο κύριο Γαλούνη και στους συνεργάτες του, αραδιάζοντας ένα σορό από ψέματα, σαθρά επιχειρήματα, ανοησίες και κακοήθειες.




Έτσι λοιπόν όπως φαίνεται και από τις αποφάσεις παραλαβής των μελετών του έργου 162, 163, 164, 165/2009, οι οποίες παρελήφθησαν την 22/6/2009, οι ενέργειες είχαν ξεκινήσει με τις αναθέσεις από την αρχή του 2009, συνεχίστηκαν την 22/5/2009 που αποφασίστηκε ο: ΚΑΘΟΡΙΣΜΟΣ ΟΡΩΝ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΑΝΕΓΕΡΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΣΤΑΚΟΥ, μέχρι την έγκριση μελέτης κυκλοφοριακής σύνδεσης και ηλεκτροφωτισμού στις 18/2/2010 και τότε που δεν υπήρχε ο κύριος Πανταζής στην περιοχή και ο ΑΙΟΛΟΣ ήταν μια μικρή ομάδα στα όρια του Νομού μας και έπαιζε στο Κλειστό του Γυμνασίου το οποίο είχαμε κατασκευάσει το 1989, ένα χρόνο πριν την ίδρυση του ΑΙΟΛΟΥ.!!!!






Θα πρέπει να μάθουν αυτοί οι κύριοι πως οι αθλητικές υποδομές, ακόμη και σε Χώρες με χειρότερα οικονομικά προβλήματα από την δικιά μας, δεν αντιμετωπίζονται ως έργα βιτρίνας, αλλά ως έργα προτεραιότητας, αφού αφορούν το πιο ζωντανό κομμάτι της κοινωνίας τους νέους. Δεν είμαστε Ουγκάντα.!!!!!
Ο κύριος Πανταζής όμως πέρα από την μεγάλη ομάδα του ΑΙΟΛΟΥ, μέσα από τα φυτώρια της ομάδας έχει αναλάβει την σωστή άθληση με πολύ καλό προπονητή σε 120 μικρά παιδιά και γι’ αυτό θέλω να του εκφράσω τις ευχαριστίες και την ευγνωμοσύνη μου, διότι αυτό είναι ύψιστη προσφορά προς την κοινωνία.!!!!
Θέλω να απευθύνω τα θερμά μου συγχαρητήρια στον Δήμαρχο κύριο Ερωτόκριτο Γαλούνη και σε όλους τους συνεργάτες του και ειδικά στον κύριο Λαϊνά και στον κύριο Πανταζή, ο οποίος με την ομάδα του – την ομάδα μας, αποτέλεσε τον κινητήριο μοχλό για την ταχύτατη αποπεράτωση ενός τόσο μεγάλου και σημαντικού έργου για τον Δήμο μας και την νεολαία μας.
Ας αφήσουν λοιπόν τα παπαγαλάκια του λαϊκισμού τις επιθέσεις, με συκοφαντίες και σαθρά επιχειρήματα, ότι δήθεν το έργο γίνεται για τον Αίολο και τον Πανταζή. Το σπουδαίο αυτό έργο δεν είναι γήπεδο του Αιόλου, στο οποίο ασφαλώς θα φιλοξενείται και ο Αίολος Αστακού, ο οποίος αυτή την στιγμή αποτελεί τον καλύτερο διαφημιστή του Δήμου Ξηρομέρου, αλλά είναι ένα γήπεδο το οποίο ανήκει σε όλα τα παιδιά του Δήμου, από τον Μύτικα και την Κανδήλα μέχρι τις Φυτείες και όλα τα χωριά του Δήμου μας, το οποίο βέβαια θα έχει πρόγραμμα και ωράριο λειτουργίας, όπως έχουν όλα τα Κλειστά Αθλητικά Γυμναστήρια σε όλες τις πόλεις της Ελλάδας, οι οποίες τυχαίνει να έχουν.
Είναι αισχρό και φτηνό λαϊκίστικο ψέμα ότι δήθεν πήρανε τα χρήματα από ΣΑΤΕΣ κλπ που προοριζόντουσαν για Κανδήλα, Φυτείες κλπ.
Όταν λοιπόν υπόγραψα με την ανάδοχο του έργου το συμφωνητικό, ύστερα από την δημοπρασία για το κλειστό, υπήρχαν στο ταμείο του Δήμου Αστακού 1.185.000 € και το συμφωνητικό ήταν 1.099.755,43 €, επειδή όμως το Υπουργείο Γεωργίας δεν μας έστειλε τις 600.000 € λόγω κρίσης, πήραμε με αναμόρφωση 500.000 € από το κλειστό και τα πήγαμε στα σφαγεία, τα οποία είχαν παραδοθεί με το κλειδί στο χέρι κομπλέ, για να πληρωθεί ο εργολάβος, τα οποία για να λειτουργήσουν, έπρεπε πρώτα να τεθεί σε λειτουργία ο βιολογικός της πόλης, πράγμα το οποίο θα γίνει σύντομα και να κατασκευαστεί και ο «προβιολογικός», ο οποίος θα επεξεργάζεται τα βιολογικά υλικά και κυρίως το αίμα. Και ασφαλώς τα σφαγεία δεν αφορούν μόνο στους κατοίκους του Αστακού, αλλά και στους κατοίκους της Κανδήλας, του Αρχοντοχωρίου, των Φυτειών και των άλλων χωριών. Έτσι λοιπόν όταν παραδώσαμε στην νέα Δημοτική Αρχή 31/12/2010 υπήρχαν στο ταμείο το Δήμου 685.000 € από το πρόγραμμα ΘΗΣΕΑΣ.!!!!!
Μόνο λίγες σελίδες εγγράφων από τις εκατοντάδες που έχει ο φάκελος του έργου (από το αρχείο μου) για τους δύσπιστους.!!!!
Αξίζουν και πάλι συγχαρητήρια στην σημερινή Δημοτική Αρχή, που συνέχισε το σπουδαίο αυτό έργο, το οποίο οραματίστηκα ως Δήμαρχος ΑΣΤΑΚΟΥ, το οποίο σχεδιάστηκε από τις αρχές του 2009, έγιναν όλες οι μελέτες, πάρθηκαν όλες οι απαιτούμενες αδειοδοτήσεις, δημοπρατήθηκε και ξεκίνησε στην θητεία μου, ως Δημάρχου Αστακού και ολοκληρώθηκε στην θητεία του κύριου Γαλούνη, γιατί αν δεν το προχωρούσαν τόσο γρήγορα, θα χανόντουσαν τα 500.000 € που υπήρχαν ως υπόλοιπο, αφού είχε πληρωθεί ένταλμα 186.000 € για τις πρώτες εργασίες, από την θητεία μου ως Δημάρχου Αστακού από το πρόγραμμα ΘΗΣΕΑΣ, τα οποία δεν μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για άλλο σκοπό, παρά μόνο για το κλειστό ή θα χανόντουσαν. Γι’ αυτό λοιπόν να σιωπήσουν τα παπαγαλάκια του λαϊκισμού.
Χωρίς να θέλω να υποτιμήσω την συμβολή του Δημάρχου κυρίου Γαλούνη και των συνεργατών στην ολοκλήρωση του κλειστού, θέλω για την Ιστορία να πω, πως εμείς για να φθάσουμε τότε να το δημοπρατήσουμε και να το ξεκινήσουμε «φτύσαμε αίμα», με την γραφειοκρατία, την πολυνομία και διάφορες τυπολατρίες.
Έτσι λοιπόν εκτός από το να εξασφαλίσουμε το ποσόν του 1.604.191,02 €, την σύνταξη, την έγκριση και την πληρωμή των απαιτούμενων μελετών, όπως γίνεται με όλα τα έργα, έπρεπε να πάρουμε εγκρίσεις από τρείς αρχαιολογίες (Νεότερων, Μεσαιωνικών και Προϊστορικών Μνημείων), από το Δασαρχείο ότι δεν είναι δασική έκταση.
Το σοβαρότερο εμπόδιο όμως ήταν, ότι επειδή η περιοχή εκεί ήταν εκτός σχεδίου πόλης, έπρεπε να γίνει τοπικό ρυμοτομικό, μια διαδικασία εξόχως χρονοβόρα. Έτσι ξεκίνησε η ανάθεση των σχετικών μελετών και άγριο τρέξιμο.!!!!!
Εδώ θέλω να ευχαριστήσω δημόσια τον τότε Διευθυντή της Πολεοδομίας Αιτωλοακαρνανίας κύριο Τζιώλη, που εάν δεν βοηθούσε να ξεπεραστούν γραφειοκρατικά εμπόδια, αυτό το έργο δεν θα γινόταν ποτέ, αφού πολλές φορές για να φθάσει στο σημείο για να πάρει την δημοσίευση στο ΦΕΚ, τέτοιων εγκρίσεων μπορεί να περάσουν και πάνω από 10 χρόνια. Τον ευχαριστώ και πάλι τον κύριο Τζιώλη και φαντάζομαι να είναι καλεσμένος στα επίσημα εγκαίνια του έργου.
Πέρα από την έγκριση της μελέτης κυκλοφοριακής σύνδεσης και την έγκριση της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού για την δημοπράτηση, υπήρχε και ένα σοβαρότατο εμπόδιο ακόμη, το οποίο έπρεπε να ξεπεραστεί. Επειδή το έργο είχε προϋπολογισμό 2.055.000 € (παρά την εντολή μου στους μελετητές να περικόψουν εργασίες, όπως ο περιβάλλων χώρος όργανα κλπ για να μην ανέβει το κόστος πολύ υψηλά και δεν πάρω άδεια δημοπράτησης (δεν υπήρξαν ατέλειες στις μελέτες, όπως βιάστηκαν κάποιοι να πουν, άλλα ήταν σκόπιμο) και απαιτούσε διεθνή διαγωνισμό, ο Προϊστάμενος του Προγράμματος ΘΗΣΕΑΣ της Περιφέρειας κύριος Βασίλειος Αλεξανδρόπουλος αρνιόταν να δώσει άδεια για δημοπράτηση, αφού για τα έργα που είχαν χρήματα και από το πρόγραμμα ΘΗΣΕΑΣ, έπρεπε να έχεις όλο το ποσόν που προέβλεπε η μελέτη, δηλαδή 2.055.000 € και όχι 1.640.191,02 € που είχαμε εμείς στο ταμείο του Δήμου Αστακού. Τότε παρενέβη η υπεύθυνη του προγράμματος ΘΗΣΕΑΣ της Περιφέρειας για την Αιτωλοακαρνανία, μια εξαίρετη Μηχανικός και κυρία, η κυρία Δήμητρα Κατσάδα, την οποία επίσης θέλω να ευχαριστήσω δημόσια, λέγοντας στον Διευθυντή: Δεν βλέπεις πως ο Δήμαρχος έχει έντονο ενδιαφέρον για το έργο, με το οποίο σε συνδυασμό με το ότι ο Δήμος Αστακού έχει καλή φήμη ως καλοπληρωτής και έτσι θα εξασφαλίσει μεγάλη έκπτωση, όπερ και εγένετο, αλλά και εάν λείψουν και λίγα χρήματα θα τα βρει.
Έτσι πείστηκε και ο Δ/ντης του προγράμματος ΘΗΣΕΑΣ και μας έδωσε την έγκριση για την δημοπράτηση, τον οποίο επίσης θέλω να ευχαριστήσω, για την κατανόηση, την οποία τελικά επέδειξε.
Θα ήταν αγένεια και αχαριστία μου όμως, αν δεν ευχαριστούσα δημόσια την Μηχανικό του Δήμου Αστακού κυρία Ρούλα Ραλάτου - Κουντούρη, η οποία εργάστηκε σκληρά και με αυταπάρνηση, για να ξεπεραστούν τεράστιες δυσκολίες κάτω από ασφυκτική πίεση χρόνου. Αγαπητή μου Ρούλα σου εύχομαι τα καλύτερα σε σένα και την οικογένειά σου.
Όποιος θέλει με επιχειρήματα και στοιχεία να αμφισβητήσει κάτι καλοδεχούμενος. Διαφορετικά σιωπή.
Όποιος θέλει να κάνει αντιπολίτευση στην Δημοτική Αρχή μπορεί και πρέπει να το κάνει με επιχειρήματα.
Θα σας δείξω, εγώ λοιπόν πως γίνεται αντιπολίτευση (παρά το γεγονός ότι δεν είναι ούτε ο ρόλος μου, ούτε έχω τέτοια επιθυμία) με ήθος και επιχειρήματα, γιατί ποτέ καμία Δημοτική Αρχή δεν τα κάνει τέλεια.
Όπως λοιπόν τα χρήματα από το ΘΗΣΑΣ, δεν μπορούσαν να πάνε αλλού, έτσι λοιπόν και τα χρήματα από τις λεγόμενες ανταποδοτικές υπηρεσίες, όπως τέλος ύδρευσης, καθαριότητας και φωτισμού, τέλος Νεκροταφείων δεν μπορούν να πάνε αλλού.
Έτσι λοιπόν όταν βρέθηκα πρόσφατα δύο φορές στο Νεκροταφείο Αστακού η εικόνα, που αντίκρισα με στεναχώρησε, όπως φαίνεται και σε πολύ λίγες φωτογραφίες που τράβηξα.







Θα μπορούσατε λοιπόν να ρωτούσατε πόσα χρήματα εισέπραξε ο Δήμος από αυτό το τέλος; Και εάν δεν φθάνουν τα 8 € τον χρόνο που πληρώνει κάθε δημότης (όπως και ο γιός μου που ζει στην Γαλλία), γιατί δεν έκανε η Δημοτική Αρχή μια αύξηση στο τέλος, την οποία προβλέπει ο Νόμος, για να υπάρχουν τα απαιτούμενα χρήματα, για να είναι πάντα καθαρό;
Σε ποιόν εργολάβο και με τι ποσόν ο Δήμος ανέθεσε τον καθαρισμό και ευπρεπισμό του Νεκροταφείου Αστακού;
Αφού ο εργολάβος δεν είναι συνεπής στις συμβατικές του υποχρεώσεις, σε ποιες ενέργειες προέβη ο Δήμος για να προστατευθεί το δημόσιο χρήμα;
Και πολλά άλλα…..







Αυτά τα οποία είναι τόσο απλά και συνιστούν χρήσιμη και εποικοδομητική αντιπολίτευση, απαιτούν γνώση και ήθος και όχι να είσαι σάπιος από τα σαράκι του αχαλίνωτου λαϊκισμού, τον οποίο εγώ προσωπικά ούτε υπολόγισα ποτέ, αλλά ούτε και φοβήθηκα.!!!
Αυτές οι παραλείψεις, ή τα λάθη όπως και να τα πείτε, δεν μειώνουν με τίποτα την αξιέπαινη προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής για την ολοκλήρωση του σπουδαίου έργου του κλειστού.!!!!

Αγαπητέ Δήμαρχε.
Εγώ ξεπερνάω όλα τα άλλα και μένω στο κλειστό, γιατί αυτές οι ημέρες θα είναι γιορτή για ολόκληρο τον Δήμο, που αποκτά ένα τέτοιο στολίδι και σας εκφράζω τα πιο εγκάρδια συγχαρητήρια και τις θερμές μου ευχαριστίες, αφού ξέρω ότι υπερβάλατε εαυτόν για να εξασφαλίσετε και τα υπόλοιπα χρήματα, για να αποπερατωθεί μέσα σε δύο χρόνια αυτό το σπουδαίο έργο για την νεολαία, όχι μόνο του Δήμου μας, αλλά και άλλων περιοχών του Νομού και βλέπω ότι το Όραμά μου, είναι πλέον πραγματικότητα και είμαι ιδιαίτερα ευτυχής.!!!
Θέλω να σας ευχηθώ το 2017 να είναι έτος, που θα εγκαινιάσετε τα άλλα δύο μεγάλα έργα, τον βιολογικό Αστακού και τα σφαγεία.

Υ.Γ.: Είμαι σίγουρος, ότι μετά από την πίεση για να παίξει η ομάδα το Σάββατο στο νέο παλάτι της νεολαίας, πως το Νεκροταφείο θα λάμπει, όπως επίσης και το Πάρκο .!!!

Αστακός 19/10/2016 
Ευχαριστώ για την φιλοξενία.

Παναγιώτης Στάικος

Πρώην ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΣΤΑΚΟΥ

13 σχόλια:

  1. Κύριε Παναγιώτη Στάϊκο !
    και άλλα παρόμοια και ωραία έργα θα μπορούσαμε ως δήμος να είχαμε φτιάξει ή τουλάχιστον να είχαν ξεκινήσει ,
    εάν απο την δημοτική αρχή υπήρχε πνεύμα καλής θέλησης και δημοκρατικής αντίληψης και αυτό μέσα απο μία συλλογική προσπάθεια εξοικονόμησης πόρων απο τους τέσσερις συνολικά υφιστάμενους προϋπολιγισμούς του δήμου μας καί των τριών Νομικών του Προσώπων.
    και εάν μέχρι τώρα δέν έγινε τέτοια προσπάθεια εξοικονόμησης πόρων ας γίνει τουλάχιστον απο εδώ πέρα.
    " ποτέ δέν είναι αργά και για τίποτα "
    καλήμερα σε όλους μας !
    Σπύρος Ν. Γιαννέλης
    Αρχοντοχώρι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτο που εγω εχω να σχολιασω ειναι οτι και οσους μιλαγανε για τα υπερβολικα κοστη το 2004 λαικιστες και ανθεληνες του λεγαν.
    Επισης θα μας πει καποιος ποσο τελικα κοστισε το κλειστο επισημα? Το επισημα το τονιζω.
    Απο σατα δεν ειχε χρηματοδοτηση καθολου? Τα χαρτια αλλα λενε. Επισης για την κατασταση των νεκροταφειων που εχουν δοθει πολλα χρηματα πως ειμαστε σιγουροι οτι φταινε οι εργολαβοι? Μαλλον κατι αλλο συμβαινει και μην κοροιδευουμε τους πολιτες.
    Ευχαριστω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εκτός των τεσσάρων προϋπολογισμών,
    οι δήμοι λαμβάνουν ανέκαθεν απο την πολιτεία και άλλες έκτακτες χρηματικές επιχορηγήσεις κατά την διάρκεια ενός έτους.
    δύο πρόσφατες επιχορηγήσεις είναι
    300.000 ευρώ απο την περιφέρεια (συντήρηση αγροτικού δρόμου στην κοινότητα Μπαμπίνης) και
    80.000 ευρώ απο το Υπ. Εσωτερικών για την κατασκευή μικρής εκτασης αντιπλημμυρικών έργων.



    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. νταξη στο ΕΣΠΑ 2014-20 κατασκευης του εσωτερικου δικτυου υδρευσης Αστακου.

      Διαγραφή
  4. -εάν δημαγωγία ή λαϊκισμός είναι :
    γενικότερα η πολιτική παραπλάνηση της κοινής γνώμης ,
    και μέσω της έντονης προβολής συνθημάτων
    -τότε γιατί να μήν θεωρηθεί λαϊκισμός ή δημαγωγία :
    ειδικότερα η έντονη προβολή ενός μόνο έργου απο το συνολο του έργου μιάς πολιτικής ?
    ενεργοί απλοί πολίτες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Επομένως ,
    -δημαγωγία είναι η ενδεχόμενη έντονη προβολή ενός συνθημάτος
    για την παραπλάνηση της κοινής γνώμης
    -δημαγωγία είναι η ενδεχόμενη έντονη προβολή ενός έργου
    για την παραπλάνηση της κοινής γνώμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. και το αντίστροφο ,
    εάν θεωρείται λαϊκισμός και δημαγωγία για την παράπληνηση της κοινής γνώμης
    - η έντονη προβολή ενός θετικού έργου με έντονο τρόπο και δυνατό σύνθημα
    -τότε γιατί να μήν θεωρείται λαϊκισμος και δημαγωγία για την παραπλάνηση της κοινής γνώμης
    -η έντονη προβολή ενός αρνητικού έργου με έντονο τρόπο και δυνατό σύνθημα ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ποσο κοστισε το κλειστο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νομίζω ,
      500.000 ευρω το 15 και 500.000 ευρω το 16 = 1 εκ. ευρω

      Διαγραφή
  8. 1 : 51
    Ο ποιό ασφαλής και δικαιότερος τρόπος για ν' αποφύγουμε τον λαϊκισμο και την δημαγωγία μπορεί να είναι , να κρίνουμε τους πολιτικούς
    στο σύνολο των πολιτικών τους αποφάσεων
    και όχι απο μία μόνο , θετική ή αρνητική τους απόφασή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Με την ευκαιρία της εν λόγω ανάρτησης και με την συμπλήρωση δύο χρόνων θητείας της δημοτικής αρχής !
    θεωρώ οτι θα είναι ωφέλιμο για όλους μας , δημοτική αρχή και απλοί δημότες ,
    εάν είναι δυνατόν να είχαμε συνοπτικά την σεβαστή άποψη του Κυρίου Παναγιώτη Σταϊκου !
    για το μέχρι τώρα συνολικό έργο της δημοτικής αρχής.
    Ευχαριστώ !
    Σπύρος Ν. Γιαννέλης
    Αρχοντοχώρι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Κύριε Γιαννέλη
    Αγαπητέ φίλε Σπύρο
    Εκτιμώ βαθύτατα ,που πάντα διατυπώνεις τα σχόλια και τις απόψεις σου επώνυμα.
    Η πρόθεσή μου με αυτή την ανάρτηση ήταν να αναδείξω, κάτι το οποίο θεωρούσα ανέκαθεν ως πολύ επιζήμιο και επικίνδυνο για την πορεία της Κοινωνίας και της Χώρας, τον λαϊκισμό , τον οποίο ποτέ δεν φοβήθηκα και ποτέ δεν έπαψα να μάχομαι .
    Πίστεψέ με πως δεν υπεκφεύγω , για να πω την άποψή μου για την πορεία της Δημοτικής Αρχής γι’ αυτά τα δύο χρόνια , που για να έχει ουσιαστική αξία, θα πρέπει να καταθέσω και τις προτάσεις μου , για τυχόν λάθη ή παραλείψεις και να προτείνω λύσεις.
    Εάν θα το κάνω αυτό ,τότε θα έχω αποποιηθεί τον ρόλο του Πρώην Δημάρχου και θα έχω ουσιαστικά αναλάβει ρόλο Αντιπολίτευσης , πράγμα που όπως είχα αναφέρει και στην ανάρτηση μου, δεν ήταν στις προθέσεις μου.!!!
    Εκείνο το οποίο μπορώ να πω , είναι ότι θα περίμενα μια πιο ουσιαστική ,μαχητική, αλλά ταυτόχρονα και συναινετική και με προτάσεις αντιπολίτευση και όχι απλά μια Αντιπολίτευση για τον τύπο.!!!!
    Με εκτίμηση
    Παναγιώτης Στάϊκος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αγαπητέ σε όλους μας κύριε Παναγιώτη Στάϊκο !
    Το συνεχές ενδιαφέρον σας για το σύνολο της τοπική μας κοινωνίας είναι αναμφίβολο.
    και εάν καμιά φορά υπάρχουν διαφωνίες αυτό είναι επόμενο και αποδεκτό μέσα σε μία πολιτισμένη κοινωνία ενεργών ανθρώπων-πολιτών.
    Οσο για τα θέματα που απασχολούν την τοπική κοινωνία του δήμου μας , νομίζω ότι η καλύτερη λύση αυτών και οι όποιες προτεραιότητες δοθούν απο εδώ και στο εξής , θα πρέπει να είναι αποτέλεσμα ουσιαστικού διαλόγου και όπως ακριβώς αναφέρθηκε προτάσεις σε επιμέρους θέματα απο απλούς συνδημότες μας και πιό ίσως ολοκληρωμένες προτάσεις απο θεσμοθετημένους φορείς της τοπικής κοινωνίας μας.
    Η πρωτουβουλία ενός τέτοιου ενδεχόνενου δημοκρατικού διαλόγου σε αυτή την χρονική φάση βρίσκεται στην βούληση του δημάρχου.
    Σας ευχαριστώ Κύριε Παναγιώτη Σταϊκο !
    καλό μεσημέρι σε όλους μας !





    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.