Επιστολή του Συλλόγου Επαγγελματιών Μύτικα προς τον κ. Ερωτόκριτο Γαλούνη, για τον καθορισμό της χερσαίας ζώνης του λιμανιού του Μύτικα που εκκρεμεί.


Μύτικας 10.10.2016
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ
ΜΥΤΙΚΑ 
ΠΡΟΣ:
Δήμαρχο Ξηρομέρου και Πρόεδρο Λιμενικού
Ταμείου κ. Ερωτόκριτο Γαλούνη

Θέμα: «Καθορισμός χερσαίας ζώνης λιμένα Μύτικα».

Κύριε Δήμαρχε.
Με την παρούσα επιστολή μας, σας κάνουμε γνωστό ότι μέχρι σήμερα, ενάμιση χρόνο λειτουργίας του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, δεν έχουν προχωρήσει οι προβλεπόμενες διαδικασίες καθορισμού της χερσαίας ζώνης του λιμανιού του Μύτικα.
Όπως γίνεται αντιληπτό παρατηρούνται πολλές και σημαντικές δυσλειτουργίες στο χώρο του λιμανιού, ανεξέλεγκτο πάρκινγκ αυτοκινήτων, δυσκολία πρόσβασης στο λιμάνι, αναρχία στις θέσεις ελλιμενισμού, απώλεια εσόδων από την είσπραξη λιμενικών τελών, ιδιαίτερα κατά την καλοκαιρινή περίοδο, μια κατάσταση που σίγουρα δε μπορεί να συνεχιστεί και την επόμενη τουριστική περίοδο.
Με δεδομένα τα παραπάνω είναι επιτακτική ανάγκη να προχωρήσετε το συντομότερο δυνατόν στην διάθεση πίστωσης για ανάθεση και εκπόνηση μελέτης που απαιτείται για τον καθορισμό της χερσαίας ζώνης και την προώθηση της στα αρμόδια Υπουργεία.
Παρακαλούμε να μας ενημερώνετε σχετικά με τη πρόοδο των ενεργειών σας.

Με εκτίμηση

Σύλλογος Επαγγελματιών Μύτικα

6 σχόλια:

  1. Η ενεργοποίηση των υγιών δυνάμεων της κοινωνίας μας !
    θα οδηγήσει την δημοτική αρχή στον δρόμο το σωστό , στον δρόμο του δημοκρατικού διαλόγου , εκεί δηλαδή που λύνονται καλύτερα τα κοινωνικά μας προβλήματα.
    Η αδιαλλαξία και ο ετσιθελισμός δέν έχουν θέση στην σημερινή δημοκρατία και σύνθετη πραγματικότητα.
    ενεργοί απλοί πολίτες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν υφίσταται θέμα δημοκρατικού διαλόγου με τη συγκεκριμένη δημοτική αρχή διότι απλούστατα δεν ξέρει τι είναι ο δημοκρατικός διάλογος (και ο διάλογος γενικότερα). Υψηλά νοήματα για μια παρέα αθλίων (και όχι του Βίκτωρος Ουγκώ, καταλαβαίνετε). Συγχαρητήρια στο Σύλλογο που εγκαίρως πάει να βάλει το θέμα στο τραπέζι. Ευκαιρίας δοθείσης καλό θα ήταν κάποια στιγμή (εγκαίρως και πάλι) να συσκεφθούν οι επαγγελματικοί φορείς και να αποφασίσουν τι θέλουν να κάνουν με τον πεζόδρομο. Θα πρέπει, έστω μία χρονιά (και σας διαβεβαιώ η επόμενη θα είναι πολύ κρίσιμη χρονιά για τον τουρισμό στο χωριό μας) να λειτουργήσουμε τον πεζόδρομο ως τέτοιο. Κλειστά από το πρωί ως το άλλο πρωί. Επιβάλλεται. Και για τούς δυο τρείς επαγγελματίες που έχουν να ξεφορτώσουν βαρειά πράγματα εννοείται πως μπορεί να υπάρχει εξαίρεση. Ούτε συζήτηση. Και για κάποιους κατοίκους του πεζόδρομου με ιδιαίτερα προβλήματα. Συγχαρητήρια στο Σύλλογο και Συληπητήρια στο Δήμο που για ακόμα μία φορά δεν θα κάνει τίποτα σχετικά με τη χερσαία ζώνη του λιμανιού (διότι και τούς προηγούμενους δεν μπορώ να τούς αφήσω εκτός, αν κι εκεί υπήρξαν μερικές φωτεινές εξαιρέσεις).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Φίλε συνδημότη ! 6 : 27
    Οσο η δημοτική αρχή αρνείται το δημοκρατικό διάλογο !
    -ζημιώνει την κοινωνία διότι δέν λύνονται σωστά τα διάφορα κοινωνικά προβλήματα και ταυτόχρονα
    -ζημιώνει και τον ίδιο τον εαυτό της η δημοτική αρχή του δήμου μας.
    καλημέρα !
    Σπύρος Ν. Γιαννέλης
    Αρχοντοχώρι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλημέρα κύριε Σπύρο. Δυστυχώς η δημοτική αρχή ζημιώνει μόνο την κοινωνία. Το εαυτό της όχι. Δυστυχώς όχι. Πάλι θα μοιραστούν λεφτά και θα επανεκλεγεί (οποιοσδήποτε όχι μόνο συγκεκριμένη). Άλλωστε το θέμα της χερσαίας ζώνης απασχολεί εδώ και χρόνια. Δυστυχώς και πάλι. Και για να λέμε του στραβού το δίκιο, για να υπενθυμίζει ο κάθε σύλλογος και φορέας το θέμα, μάλλον εκτός προγραμματισμού είναι από το Δήμο. Είτε δεν μπορεί να γίνει (οπότε πρέπει να ανακοινωθεί), είτε μιλάμε για ανικανότητα (που παίζει έτσι κι αλλιώς, ειδικά με τη συγκεκριμένη κομπανία). Τίθεται μείζον ζήτημα δραστηριοποίησης υγιών και ικανών (σημαντικότατο αυτό) κυττάρων της κοινωνίας για να μπορέσει έχει ορθοποδήσει και η καθημερινότητα και η κοινωνία. Αλλά και για να μπουν βάσεις για το μέλλον. Είτε τουριστικό θέλουμε να είναι, είτε κτηνοτροφικό, είτε αλιευτικό, είτε βιομηχανικό, είτε όλα μαζί και το καθένα χωροταξικά στη θέση του. Όμως είναι απαραίτητο να αφυπνισθούν αυτές οι υγιείς δυνάμεις. Το οφείλουν σε όλους μας.
    6.27

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε συνδημότη μας ! 9 : 31
      Ο δημοκρατικός- κοινωνικός διάλογος ! αργά ή γρήγορα θα γίνει ούτως ή άλλως ,
      οι κοινωνίες εξελίσονται και ασφυκτιούν μέσα στην στασιμότητα των πραγμάτων.
      το ιδανικότερο όμως θα είναι , κατά την γνώμη μου
      σε αυτό τον επικείμενο θεσμοθετημένο κοινωνικό διάλογο και για όλα ανεξαιρέτως τα δημοτικά μας θέματα , να συμμετέχουν όλοι :
      Δημοτική αρχή , τοπικοί κοινωνικοί -πολιτικοί φορείς και απλοί πολίτες σε ισότιμη και σεβαστή βάση , προτάσεων σε επιμέρους θέματα.
      η πρωτοβουλία σε αυτή την χρονική φάση ανήκει στον δήμαρχο.
      εάν όχι απο τον δήμαρχο , σε άλλη χρονική φάση ο διάλογος
      είναι αναπόφευκτος -μονόδρομος για όσους διαφωνούμε
      με την αντίληψη και τα μέχρι σήμερα πεπραγμένα της δημοτικής αρχής.
      Σπύρος Ν. Γιαννέλης

      Διαγραφή
  5. Μήνυμα αγωνίας από τούς επαγγελματίες η επιστολή στον δήμαρχο για το λιμάνι....αληθεύει οτι αρχίσουν να κλείνουν μαγαζιά στον μύτικα ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.