Η μηχανή του χρόνου: Ο Μύτικας άλλοτε, οικονομικό και εμπορικό κέντρο της περιοχής.


Μια φωτογραφία γύρω στα 1960 σας παρουσιάζουμε σήμερα, η οποία μας θυμίζει ότι ο Μύτικας ήταν το οικονομικό και εμπορικό κέντρο της περιοχής. «ΑΦΟΙ Α. ΖΑΜΠΕΛΗ, ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ, ΟΡΥΚΤΕΛΑΙΑ, ΒΕΝΖΙΝΗ» γράφει η επιγραφή της επιχείρησης των Αφών Α. Ζαμπέλη. Άνθηση του εμπορίου στον Μύτικα όχι τυχαία. Ο μοναδικός δρόμος επικοινωνίας και εμπορίου η θάλασσα την εποχή εκείνη.
Δεύτερος από αριστερά πρέπει να είναι ο Βασίλης Σιδερωμένος και τελευταίος ο Γώγος Ζαμπέλης. Για τους άλλους δεν γνωρίζουμε να σας πούμε. Ας βοηθήσουν κάποιοι μεγάλοι σε ηλικία αναγνώστες μας.
Ευχαριστούμε θερμά τον Νίκο Σιδερωμένο (Νάκος) για την παραχώρηση της συγκεκριμένης φωτογραφίας όπως και πάρα πολλών άλλων. Ένας πραγματικός θησαυρός αναμνήσεων, που έχουμε σκοπό να σας παρουσιάσουμε σταδιακά.

1 σχόλιο:

  1. Αλέξης Παπαναστάσης22 Οκτωβρίου 2016 - 2:22 μ.μ.

    Σύμφωνα με μαρτυρία παλιού Μυτικιώτη ο πρώτος είναι ο Θεόφραστος (όπως εύστοχα αναγνώρισε η ανηψιά του Β. Τσαμπιέρη)και ο τρίτος είναι ο Κώστας Ζαβογιάννης (αδελφός του Κουρλομανέτα)ο οποίος ζει σήμερα στον Πειραιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.