17η Νοέμβρη τότε και τώρα.


Του κ. Παναγιώτη Στάικου.

Τότε και Τώρα.!!! Τετάρτη 14 - Σάββατο 17 Νοέμβρη 1973: Το χρονικό της εξέγερσης του Πολυτεχνείου. Κι όμως κάποια 20χρονα παιδιά τότε πιστέψαμε τα συνθήματα: Ψωμί - Παιδεία - Ελευθερία. Αμερικάνοι φονιάδες των Λαών. Δυστυχώς οι περισσότεροι πρόδωσαν. Γίνανε εξουσιαστές, απέκτησαν πανάκριβες βίλες στα βόρεια προάστια, δειπνούν σε ακριβά in Restaurants, οδηγούν Porsche Cayenne και αφού με όλα αυτά δεν έχουν καταφέρει να κορέσουν την ματαιοδοξία τους, με πολύ διαστροφή εκτός από τον Ελληνικό λαό, επάνω στις καρέκλες τις εξουσίας πηδάνε 2μετρες πληρωμένες πόρνες, αφού βαθιά δυστυχισμένοι δεν μπορούν να απολαύσουν και το θείο δώρο που λέγεται έρωτας, γιατί γι’ αυτούς έρωτας είναι μόνο η εξουσία.!!!
Αν ήμουν νέος σήμερα, γιατί τώρα γέρασα αφού είμαι 63 χρονών, θα τους έλεγα: άντε και γ@@@θήτε ρεμάλια.!! Γιατί μπορεί το 1973 να φωνάζαμε: Ψωμί - Παιδεία - Ελευθερία, τότε τουλάχιστον μπορεί να είχαμε φτώχεια, αλλά δεν υπήρχε ούτε ένας άνθρωπος που να έτρωγε ψωμί από σκουπιδοτενεκέδες. Και μόνο γι’ αυτό αν ήμουν νέος , θα σας έλεγα πάλι: άντε και γ@@@θήτε ρεμάλια.!!! 
Και σαν να μην μας έφθαναν τα εθνικά μας χάλια ,μας προέκυψε και η επίσκεψη Ομπάμα. Και είπαν κάποιοι: Μας έκανε εθνικά υπερήφανους και κάποια από αυτά που είπε, πρέπει να διδάσκονται στα σχολεία. Σκατά.!!! Και είπαν κάτι δήθεν; «Αυτός ο κόσμος ο μικρός ο Μέγας». Παρακαταθήκη για τη Δημοκρατία η ομιλία Ομπάμα και σπονδή στην Δημοκρατία. Παπαριές.!!!


Ναι ο Ομπάμα, εξαιρετικά ευφυής, «ευγενής», «μορφωμένος», «καλλιεργημένος» ρήτορας, αθλητικός και ωραίος, ο οποίος μπορεί γοήτευσε τις γκόμενες με τα ακριβά Coco Chanel, Yves Saint Laurent, Giorgio Armani κτλ., όχι όμως και τους άνεργους νέους, που βρίσκονται σε απόγνωση.
Άκου εκεί σπονδή στην Δημοκρατία; Ποια Δημοκρατία πιστεύουν οι Πρόεδροι των USA ή της Ρωσίας ή η Καγκελάριος της Γερμανίας;
Οι Αμερικάνοι δεν είναι εκείνοι, οι οποίοι κάθε μέρα λένε, πως «είμαστε υποχρεωμένοι» να προστατεύσουμε τα συμφέροντα του Έθνους μας στην Μέση Ανατολή, στην Αφρική στην Ευρώπη και όπου υπάρχει άνθρωπος;
Και προκειμένου να προασπίσει τα συμφέροντα των USA ο κάθε Πρόεδρος τους, μηδέ του Ομπάμα εξαιρουμένου δεν διστάζει να πατήσει το κουμπί του Apache ή Stealth και να φύγει ο πύραυλός (γιατί τον πύραυλο τυπικά τον στέλνει στην γη ο χειριστής - πιλότος, στην ουσία το κουμπί το πατάει ο Ομπάμα και κάθε Ομπάμα). Μα αν με ρωτήσεις ο Ομπάμα δεν είναι καλύτερος από αυτόν τον καραγκιόζη τον Τράμπ, θα σου πω είναι. Ε και τι έγινε με αυτό. Υπηρετούν και οι δυο την Δημοκρατία; Ασφαλώς όχι.
Υπηρετούν με ουσιαστικά ταυτόσημο τρόπο τα συμφέροντα των USA και όταν πατήσουν το κουμπί και φύγουν οι πύραυλοι και σκοτώσουν δεκάδες αθώα παιδιά, λένε με κυνικό τρόπο: Λυπούμαστε , μα ήταν απλά παράπλευρες απώλειες.
Επομένως αν ήμουν νέος θα έλεγα: Άντε στον διάολο Ομπάμα και εσύ και η φτιασιδωμένη Δημοκρατία σου (γιατί αν φύγει η πούδρα από το όμορφο πρόσωπό σου, θα φανεί το σκληρό απάνθρωπο πρόσωπο του αδίστακτου καπιταλιστή, ο οποίος για να υπερασπιστεί τα συμφέροντα των USA, δεν διστάζει να βάψει τα χέρια του μα αίμα αθώων παιδιών). Άντε και γ@@@θήτε όλοι ρεμάλια.!! 
Λυπάμαι μόνο για τα παιδιά που στις 17 Νοέμβρη 1973 σκοτώθηκαν, βασανίστηκαν ή ακόμη έμειναν ανάπηροι από τα βασανιστήρια, των φερέφωνων των φονιάδων Αμερικανών, όπως ο Ήρωας Αξιωματικός Σπύρος Μουστακλής και πολλοί ακόμη ήρωες.!!!
Αυτή είναι η δική μου κατάθεση, για την σημασία του χρονικού της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, λέγοντας στους νέους: Κάψτε αυτόν τον κόσμο της υποκρισίας, της αρπαχτής, της απάτης, της Κοινωνικής Αναλγησίας, που δημιούργησε η γενιά μου, η γενιά του Πολυτεχνείου και κατάντησε τους ανθρώπους να ψάχνουν για ψωμί στους σκουπιδοτενεκέδες, για να προσπαθήσετε να φτιάξετε τον δικό σας κόσμο της Κοινωνικής Δικαιοσύνης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.


Θυμίζοντάς σας το τραγούδι που τραγουδούσαμε κάποιοι ονειροπόλοι: Πότε θα κάνει ξαστεριά .!!!!



Αστακός 17/11/2016 (43 χρόνια μετά)

Παναγιώτης Στάικος (ο τότε φοιτητής της Ιατρικής)

10 σχόλια:

  1. Οι αληθινοι και αγνοι αγωνιστες σημερα ιδιωτευουν....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σωστα
    Αλλα....ΠΟΤΕ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΞΑΣΤΕΡΙΑ;
    Οσοι Κυβερνησαν Μεχρι Σημερα...ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΔΕΝ ΕΔΩΣΑΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. -ας πάρουμε πρώτα καμιά απάντηση απο τον δήμο σε τοπικά ζητήματα
      -κι ας αφήσουμε για αργότερα τα παγκόσμια ερωτήματα

      Διαγραφή
  3. Στις 8 Οκτωβριου 1973 η χουντα συσσωμη παραιτειται.Μεταβατικος προθυπουργος αναλαμβανει ο Μαρκεζινης.Οριζονται εκλογες στις 10 Φλεβαρη.Εστω και αγαρμπα η κατασταση διχνει να εξομαλυνεται.Περιεργως το Νοεμβρη γινεται το Πολυτεχνειο.Υπο το βαρος των γεγονοτων ο Μαρκεζινης πευτει.Ο Παπαδοπουλος τιθεται σε κατ οικον περιορισμο.Αναλαμβανει Ο ιωαννιδης μεχρι το καλοκαιρι του 1974 και την προδοσια της Κυπρου.Η γενια του Πολυτεχνιου σε λιγα χρονια αναλαμβανει την εξουσια .Τα αποτελεσματα γνωστα.Χιλιαδες Ελληνες στο χωμα απο τις αυτοκτονιες,εκατονταδες χιλιαδες Ελληνες μεταναστες, ανεργοι, πενιτες και μια πατριδα ρημαγμενη και διαλυμενη.
    Ας γιορτασουμε λοιπον ολοι μαζι την αρχη της κατρακυλας μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η ερώτηση ενός εφταχρονου μαθητή Δευτέρας δημοτικού ήταν γιατί το σύνθημα ψωμί, παιδεία, ελευθερία, το λέμε και σήμερα αφού τότε τα παιδιά που σκοτώθηκαν θα έπρεπε να είχε λυθεί το πρόβλημα. Και καταλήγει μόνος του, φαίνεται μπαμπά οι σημερινοί γεροι που τότε ήταν νέοι που τα έβαλαν με τους γερους τότε δεν τα έκαναν καλά τα πράγματα. Κάπως έτσι είναι φαντάζομαι. Τα συνθήματα μένουν τα ίδια. Άρα και οι άνθρωποι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ας φροντισει ο δημος ν' αλλάξει τις λαμπες στο λιμανι
    κι ας μην αλλαξει τον κοσμο
    δεν εχουμε απο τους δημαρχους ετσι κι αλλιως μεγαλες απαιτησεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Απο 3:00.
    Το ψαρι βρωμαει απ'το Κεφαλι και το αφιερωμα του κ.Σταικου ειναι
    για το Πολυτεχνειο...οχι για τους Δημους...Δημαρχους...
    το τραγουδι του Θεικου Ξυλουρη ΠΟΤΕ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΞΑΣΤΕΡΙΑ
    Περιμενει Απαντηση. Εγω παντως ΔΕΝ περιμενω.ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΔΑ.
    ΜΑΣ ΠΟΥΛΗΣΑΝ...και εχει συνεχεια το πουλημα...τωρα ειναι η
    σειρα του Κυριακου.Η Ευθυνη ΔΙΚΗ ΜΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. αν ο κ. Σταικος εξαιρει διαχρονικα τους δημαρχους απο το 73 εως και σημερα
      να το πει να το ξερουμε.
      δεν νομιζω ομως οτι ο κ. Σταικος κανει εξαιρεσεις.

      Διαγραφή
    2. Για είμαστε όσο μπορούμε άκριβοδίκαιοι
      στον κάθε κανόνα υπάρχουν και οι εξαιρέσεις
      Εξαιρέσεις θετικές ή αρνητικές εξαιρέσεις στον κάθε κανόνα.

      Διαγραφή
    3. και κάπως έτσι επέρχεται Ισορροπία των καταστάσεων και των πραγμάτων

      Διαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.