Αντιπλημμυρικά έργα ποταμού Αχελώου Π.Ε. Αιτ/νίας ετών 2015-2016.


Στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Υποδομών και Δικτύων Γιάννη Λύτρα, υπεγράφει σήμερα η σύμβαση του έργου «Εργασίες συντήρησης - αποκατάστασης αντιπλημμυρικών έργων ποταμού Αχελώου Π.Ε. Αιτ/νίας ετών 2015-2016».
Η υπογραφή της σύμβασης έγινε παρουσία του αναδόχου, του Διευθυντή Τεχνικών Έργων ΠΔΕ Μπεσαράτ Φάρες, καθώς και υπηρεσιακών παραγόντων.
Το συγκεκριμένο έργο είναι συνολικού προϋπολογισμού 800.000 Ευρώ και έχει ενταχθεί για χρηματοδότηση απο το Πρόγραμμα ΣΑΕΠ 501/2015 της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος και προβλέπει:
  • Συντήρηση και αποκατάσταση των υφιστάμενων αντιπλημμυρικών έργων.
  • Άρση προσχώσεων κάτω από υφιστάμενα τεχνικά.
  • Απομάκρυνση απορριμάτων , μπαζών η βλάστησης καθ' όλο το μήκος της πεδινής κοίτης από τέλος διώρυγας διαφυγής έως τις εκβολές του ποταμού.
  • Ενίσχυση και αποκατάσταση των υφιστάμενων αναχωμάτων σε σημεία που έχουν καταστραφεί.
«Παρά την οικονομική κρίση προσπαθούμε με στοχευμένες παρεμβάσεις, στο πλαίσιο των οικονομικών δυνατοτήτων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας να αποκαταστήσουμε τον ρου του ποταμού Αχελώου,προστατεύοντας τους πολίτες και τις περιουσίες τους από τυχόν πλημμυρικά φαινόμενα», σημείωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Γ. Λύτρας, εκφράζοντας και τη βούληση του ίδιου του Περιφερειάρχη Απόστολου Κατσιφάρα.
Οι εργασίες για την κατασκευή του έργου θα ξεκινήσουν άμεσα και ο ίδιος ζήτησε από τον ανάδοχο να τελειώσουν στο συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα που προβλέπει η υπογραφείσα σύμβαση.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.