Η μηχανή του χρόνου: Κινηματογράφος στον Μύτικα την δεκαετία του ’60.


Σε συνέχεια της πολύ όμορφης φωτογραφίας που σας παρουσιάσαμε από την προβολή κινηματογραφικής ταινίας στο καφενείο του Ιωάννη Τζεφρώνη (Καραμέλας), σας παρουσιάζουμε σήμερα από την ίδια εκδήλωση μία άλλη φωτογραφία, τραβηγμένη όμως από άλλη γωνία. Εδώ φαίνεται καθαρά ότι πρόκειται για το καφενείο του Καραμέλα και όχι για το θερινό κινηματογράφο που λειτουργούσε στον Μύτικα. Επίσης διακρίνονται πολλά μικρά παιδιά στις πρώτες θέσεις.
Τον κινηματογράφο στον Μύτικα τον έφερνε αρχικά κάποιος Λάζαρης από Λευκάδα, κατόπιν τον πήρε ο Χρήστος Λεκατσάς (Κολιαλέξης) από τον Μύτικα και κατόπιν τον ανέλαβαν μαζί ο συγχωρεμένος ο Κώστας Μουρκούσης (Καλαμίδας) και ο Στάθης Λεκατσάς (Αμπάριας).
Φυσικά όπως αντιλαμβάνεστε η προβολή κινηματογραφικής ταινίας την εποχή εκείνη ήταν ένα γεγονός που συγκέντρωνε όλους τους κατοίκους του Μύτικα. Αναγνωρίζουμε πολλά πρόσωπα κυρίως από την γειτονιά μας, αλλά σας αφήνουμε και εσάς να παίξετε αυτό το ωραίο παιχνίδι της αναγνώρισης.
Ευχαριστούμε θερμά τον Νίκο Σιδερωμένο (Νάκος) για την παραχώρηση της συγκεκριμένης φωτογραφίας όπως και πάρα πολλών άλλων. Ένας πραγματικός θησαυρός αναμνήσεων, που έχουμε σκοπό να σας παρουσιάσουμε σταδιακά.

2 σχόλια:

  1. Βλέπω πολλούς συμμαθητές και συμμαθήτριες !!!! Εμένα δεν με βλεπω γιατι είχε πεθάνει τοτε ο πατέρας μου και ο κινηματογράφος θεωρείτο διασκέδαση! Ο Τάκης ο Κατσαρομητσος με πήγαινε καμμιά φορα και με έβαζε μπροστά-μπροστά!!!! Η Ντίνα ομως του Καραμέλα ηταν μια καλλονή , όπως την βλέπετε δίπλα στην Σταθουλα !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και η μακαριτισα θεια Ολγα ολα τα λεφτα ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.