Η λογική του να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα.


Το ότι κάποιοι στην περιοχή μας λειτουργούν με την λογική του να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα το γνωρίζουμε πολύ καλά. Φυσικά αναφερόμαστε στο νέο κτίριο του Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Μύτικα που πρόσφατα εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ.
Κάποιοι το είδαν αρνητικά και παραδόξως στενοχωρήθηκαν. Έτσι αρχίσαμε να γινόμαστε δέκτες σχολίων του τύπου: «Δεν υπάρχουν πολλά παιδιά στο Μύτικα, έλα μωρέ τώρα, 20 παιδιά έχει ο Μύτικας και πάμε και πετάμε τόσα λεφτά για τόσο λίγα παιδιά» και διάφορα τέτοια ωραία και απίθανα για να δυσφημίσουν και κατά κάποιο τρόπο να σαμποτάρουν το συγκεκριμένο έργο, σύμφωνα με το δικό τους φτωχό μυαλό και μία ιδιότυπη αίσθηση μικρό τοπικιστικού συμφέροντος, που φυσικά μόνο συμφέρον δεν είναι.
Εμείς τώρα τι να σχολιάσουμε;
 • Ότι το Δημοτικό Σχολείο και Νηπιαγωγείο Μύτικα αριθμεί αθροιστικά 55 παιδιά και όχι 20 όπως ψευδώς αναφέρθηκε σε ανώνυμο σχόλιο αναγνώστη μας;
 • Ότι το Νηπιαγωγείο χρόνια ολόκληρα είναι ένα μικρό λυόμενο, τοποθετημένο κατά ένα μέρος σε οικόπεδο ιδιώτη συμπατριώτη μας;
 • Ότι το κτίριο του Δημοτικού είναι παντελώς ακατάλληλο για σχολείο, αφού για άλλο λόγο κατασκευάστηκε και δεν θέλουμε να πούμε περισσότερες λεπτομέρειες γιατί δεν κάνει;
 • Ότι πριν διατυπώσεις τέτοιες εύκολες κρίσεις, πρέπει να σκεφτείς και με όρους μέλλοντος και προοπτικής και όχι μόνο κοιτάζοντας το παρόν;
Τέλος πάντων είναι ή δεν είναι υποχρέωση της Ελληνικής Πολιτείας να παρέχει αξιοπρεπείς υποδομές Παιδείας σε όλους τους πολίτες της; Είναι αξιοπρεπής η κατάσταση της σχολικής στέγης στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση στον Μύτικα;
Προσωπικά μας γεμίζει μεγάλη χαρά όποτε μαθαίνουμε ότι μία καινούργια υποδομή δημιουργείται σε οποιοδήποτε από τα χωριά μας στην Δ.Ε. Αλυζίας. Οι υποδομές λείπουν από την περιοχή μας.
Η πολυπόθητη ανάπτυξη και η αύξηση του πληθυσμού στην περιοχή δεν έρχεται με διαπιστώσεις, ευχολόγια και απλά διατάζοντας την. Θέλει δημιουργία θέσεων εργασίας και βασικών υποδομών, στην υγεία, την παιδεία, στον τουρισμό κ.α., με όλα αυτά να είναι αλληλοτροφοδοτούμενα και αλληλένδετα μεταξύ τους.
Πραγματικά αδυνατούμε να καταλάβουμε αυτούς που σκέπτονται με αυτό το τρόπο, «ΝΑΙ να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα μου». Πραγματικά μας στενοχωρεί.....

3 σχόλια:

 1. Απόσπασμα του Μπρέχτ από τις ιστορίες του κ.Κοϊνερ που ταιριάζει γάντι σε κάτι τέτοιους αναγνώστες "
  Ρώτησαν κάποτε τον κ. Κόινερ

  Αυτό που τον κάνει ακατανίκητο, ανυπέρβλητα κακό και πάντα νικητή;

  - Το μεγάλο μυστικό του βλάκα, χμ, για να σκεφτώ λίγο… Ε… μάλλον ότι δεν του περνά καν από το μυαλό, δεν διανοείται ότι μπορεί για μια στιγμή να ‘χει άδικο. Κι αν του περάσει μια στάλα υποψίας από το μυαλό, γρήγορα τη διώχνει.

  Αυτός βλαξ;

  Ποτέ των ποτών. Οι άλλοι είναι πάντα. Έτσι γίνεται αδίσταχτα θρασύς, υπέροχα επικίνδυνος, ανυπέρβλητα αλαζονικός. Και πείθει. Γιατί πάντα υπάρχουν αρκετοί βλάκες για να σχηματίσουν μια πλειοψηφία. Αυτό είναι το μυστικό όπλο του βλάκα.
  Μα γι αυτό ακριβώς πρέπει να εξολοθρεύουμε τη βλακεία, γιατί κάνει βλάκες αυτούς που τη συναντούν.

  Άραγε η βλακεία οδηγεί στην κακία ή η κακία οδηγεί στην βλακεία; Τον Ρώτησαν

  Ούτε το ένα ούτε το άλλο .. Απάντησε ο κ Κόινερ . Και τα δυο δεν είναι παρά συμπτώματα . Η βαθύτερη αιτία είναι η δυσανεξία απέναντι σε ένα Απύθμενο εσωτερικό κενό…Ο Βλάξ το Υποψιάζεται , αλλά καθώς αδυνατεί να το παραδεχτεί, το Απωθεί .Το παραγεμίζει είτε σωματικά -λαιμαργία-είτε στρεφόμενος προς τον εξωτερικό κόσμο : Με κακία. Προσπαθώντας να Επιβάλλει την εξουσία του ελπίζει να ξεχάσει την εσωτερική του κενότητα ..αλλά εκείνη επιστρέφει τα βραδιά καθώς ετοιμάζεται να κοιμηθεί ..η τα πρωινά λίγα δευτερόλεπτα πριν ανοίξει τα ματιά του . Φαύλος κύκλος.

  Ποιες δραστηριότητες επιλέγει συνήθως ο Βλάκας ;

  -επειδή είναι ανασφαλής επιλεγεί δραστηριότητες που του δίνουν μια Ψευδαίσθηση παντοδυναμίας . Καθώς είναι περιορισμένος στην Βλακεία του διαθέτει και ορισμένα πλεονεκτήματα : Οργανωτικότητα , επιμονή και υπομονή, Τα καταφέρνει συνήθως να οικειοποιείται δουλειές άλλων. Εξάλλου διαθέτει και ένα σπάνιο χάρισμα : δεν έχει καθόλου την αίσθηση της Ευγνωμοσύνης .. Καθώς επίσης είναι και βλάκας δεν μπορεί να διανοηθεί ότι κάνει κάτι το κακό, καρπουμενος τον πνευματικό ή μη μόχθο , άλλων. Αυτό αποτελεί επισυνεπεια του ΜΥΣΤΙΚΟΥ ΌΠΛΟΥ ΤΟΥ ΒΛΑΚΑ(βλ παραπάνω..)_  ποια Ύπαρξη ενοχλεί περισσότερο τον Βλάκα ;Η αλογόμυγα … Γιατί τον βάζει σε υποψίες αυτογνωσίας

  .Ναι κύριε Κόινερ ..Αλλά γιατί από την άλλη η αλογόμυγα πάει και κολάι στα μούτρα του Βλάκα ;- Διότι δεν μπορεί να ανεχτεί την Βλακεία … Αυτή είναι η μοίρα της Αλογόμυγας .

  Και γιατί ο Βλάκας παρόλο που είναι πιο δυνατός δεν εξοντώνει την Αλογόμυγα ;-

  Γιατί είναι Βλάκας και Υπερβολικός . Προσπαθεί να την εξοντώσει με Κανονιές .. Μονό ένας βλάκας θα προσπαθούσε να εξοντώσει μια Αλογόμυγα με κανόνι…-

  Και ποια θα ήταν η λύση;

  Η λύση θα ήταν να έπαυε να είναι Βλάκας. Αλλά καθώς αυτό είναι αδύνατον δυστυχώς δεν υπάρχει λύση : Ούτε για τον Βλάκα αλλά και ούτε για την Αλογόμυγα …  Και δεν είναι Τραγικό για τον Βλάκα να πρέπει να υποφέρει διαρκώς την ενοχλητική του Αλογόμυγα ;

  -Ε όχι και τόσο. TI να πούνε και όσοι θα πρέπει να υποφέρουνε τον ΒΛΑΚΑ ;  Πως είναι δυνατόν ο Βλάξ να μην έχει ΚΑΘΟΛΟΥ την αίσθηση του χιούμορ,;

  - Στην ουσία η έκλειψη Χιούμορ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ ΤΟΝ ΒΛΑΚΑ. Διότι , αν είχε στοιχειώδη αίσθηση του Χιούμορ Δεν θα έπαιρνε και τον εαυτό του τόσο σοβαρά ,οπότε θα έπαυε νάνε και Βλάκας .

  -

  Και ποια είναι τα πιο σημαντικά Χαρακτηριστικά της Βλακείας ; Ρώτησαν κάποτε τον κ Κόινερ.

  Ας τα πάρουμε ένα ενα.

  Απαντησε ο κ Κοινερ.

  Πρώτα απ όλα ο Βλάξ δεν έχει καμιά ικανότητα μεταφορικής σκέψης .Τα παίρνει όλα Κ Υ Ρ Ι Ο Λ Ε Κ Τ Ι Κ Α…Έτσι αδυνατεί να καταλάβει ποτέ ο συνομιλητής του μεταφέρει μια άποψη άλλων από την άποψη του ιδίου του συνομιλητή του .Δεν μπορεί να αντιληφθεί την εντός εισαγωγικών φράση …Παράδειγμα :Λέει η Βίβλος : ”Ο Άφρων είπε : Δεν υπάρχει Θεός ”-και λέει ο Άφρων (δηλαδή ο Βλάξ):Είδατε ; Το λέει και η Βίβλος : Δεν υπάρχει θεός.

  Δηλαδή τι θέλετε να μας πείτε κ Κόινερ;Ότι υπάρχει Θεός;-

  Αγαπητό μου παιδί . Δεν ξερώ αν υπάρχει Ή δεν υπάρχει Θεός .Εκείνο για το οποίο είμαι Βέβαιος είναι ότι η Ανθρώπινη Βλακεία είναι Ακατανίκητη"

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Λιγότερο "πεταμένα" λεφτά από τα κλασικά φαγοπότια που οδήγησαν στην Ελλάδα του 2016. Το έργο αυτό είναι ύψιστης σημασίας και τα αποτελέσματα αυτού θα τα δούμε όλοι στην αμέσως επόμενη γενιά. Φυσικά, εξαιρούνται οι "κοντόφθαλμοι".

  Κάτοικος Καστού.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Και για το Κέντρο Υγείας τα ίδια δε λένε? Και για τον πεζόδρομο τις ίδιες διαμαρτυρίες δεν έχουμε? Όχι σε οτιδήποτε το αναπτυξιακό και προοδευτικό. Αλλά και για το νεκροταφείο δε λένε τίποτα. Σκιάζονται?

   Διαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.